Facebook Pixel Tον γύρο του κόσμου έκανε το ρεκόρ της ΑΕΚ με τον Ακινφέεφ...
Ποδόσφαιρο
| 2017-07-27 11:48:00

Tον γύρο του κόσμου έκανε το ρεκόρ της ΑΕΚ με τον Ακινφέεφ...

Tον γύρο του κόσμου έκανε το ρεκόρ της ΑΕΚ με τον Ακινφέεφ...

Ως γνωστόν, ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του σε ευρωπαϊκό ματς από το μακρινό 2006, μέχρι το βράδυ της Τρίτης και το 2-0 επί της ΑΕΚ. 

Η αδυναμία του διεθνή πορτιέρο να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του εδώ και έντεκα (!) ολόκληρα χρόνια σε αγώνα Champions League, τον είχε αναγάγει σε πρωταγωνιστή ενός εκ των πλέον αρνητικών ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Και δεν μιλάμε για κανέναν τερματοφύλακα της πλάκας, αλλά για το επί σειρά ετών νούμερο ένα της εθνικής Ρωσίας. 

Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δεκάδες αθλητικά μέσα σε ολόκληρο τον κόσμο (ακόμη και το ESPN αφιέρωσε ειδικό άρθρο για την περίσταση), δημοσιεύουν αφιερώματα στο τέλος του σερί του Ακινφέεφ, ανακαλύπτοντας απίθανα στοιχεία για αυτό το απίστευτο ρεκόρ.

1) Ο Ακινφέεφ είχε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε αγώνα Champions League (συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών) από τον Νοέμβριο του 2006, όταν η ΤΣΣΚΑ είχε αναδειχτεί ισόπαλη 0-0 με την Άρσεναλ.

2) Από τότε πέρασαν συνολικά 3.919 μέρες και συνολικά 43 αγώνες, στους οποίους ο Ρώσος πορτιέρο δέχτηκε συνολικά 84 γκολ (σχεδόν δύο κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι)!

3) Σ’ αυτό το διάστημα των σχεδόν έντεκα ετών, η ΤΣΣΚΑ διατήρησε ανέπαφη την εστία της σε παιχνίδια του Champions League, μόνο που σε αυτά δεν είχε αγωνιστεί ο Ακινφέεφ, καθώς απουσίαζε από τις υποχρεώσεις της ομάδας λόγω τραυματισμού.

4) Ο Ακινφέεφ πλησίασε πέρσι αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση αυτού του απίθανου αρνητικού ρεκόρ (καθώς στο παιχνίδι με την Τότεναμ διατηρούσε ανέπαφη την εστία του για 86 λεπτά) αλλά νικήθηκε από τον Σον στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης.

5) Προτού ξεκινήσει το αρνητικό σερί των διαδοχικών γκολ που δεχόταν τον Νοέμβριο του 2006, ο Ακινφέεφ είχε διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε έξι συνεχόμενους αγώνες Champions League! 

πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags