Facebook Pixel Το έσωσε ο Ενρίκε για τον ΠΑΟΚ - Κακός, αλλά περνάει ο Δικέφαλος στην Τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2017-07-27 21:21:00

Το έσωσε ο Ενρίκε για τον ΠΑΟΚ - Κακός, αλλά περνάει ο Δικέφαλος στην Τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το έσωσε ο Ενρίκε για τον ΠΑΟΚ - Κακός, αλλά περνάει ο Δικέφαλος στην Τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρότι κακός, ο ΠΑΟΚ απέσπασε σημαντική ισοπαλία (1-1) από την Ολιμπίκ στο Κίεβο και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Ο Δικέφαλος κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα και να πετύχει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ και παρά το γεγονός πως παρουσιάστηκε κακός, έχει πλέον σημαντικό προβάδισμα για να περάσει στην επόμενη φάση.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Ρέι κάτω από τα δοκάρια, τους Κρέσπο - Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας, τον Μάτος δεξιά και τον Λέοβατς αριστέρα, στην θέση του τραυματία Λεβέκ (προοριζόταν για βασικός). Οι Κάνιας, Τσίμιροτ και Σάκχοφ ήταν στη μεσαία γραμμή, στις πτέρυγες οι Μακ και Κάμπος και στην κορυφή της επίθεσης πήρε θέση ο Πρίγιοβιτς, σε σύστημα 4-3-3.

Για την Ολιμπίκ ξεκίνησαν το ματς οι Μαχαράτζε, Λουκιαντσούκ, Κράβτσενκο, Σαμπάνοβ, Νιεμτσανίνοβ, Τσιμπαλιούκ, Μπογκντάνοβ, Χομουτόβ, Μπιλένκι, Μοχά, Σεστακόβ.

Κακός ΠΑΟΚ, έδωσε δικαιώματα στην Ολιμπίκ

Σαν να μην μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στο Κίεβο ήταν ο ΠΑΟΚ, καθώς οι παίκτες του Στανόγεβιτς παρουσιάστηκαν ασύνδετοι, χωρίς νεύρο και χωρίς εμπνεύσεις στο παιχνίδι τους.

Εκτός από μία φάση του Κρέσπο στο 16' ο Δικέφαλος του Βορρά δεν απείλησε σε καμία άλλη στιγμή του πρώτου 45λεπτου την Ολιμπίκ, στην οποία έδωσε το δικαίωμα να πάρει την πρωτοβουλία και να φτιάξει αρκετές φάσεις μπροστά στην εστία του Ρέι.

Ο Αργεντινός κίπερ χρειάστηκε να επέμβει στο 6' και στο 21' για να διώξει τον κίνδυνο, ενώ κάποια σουτ του Κραβτσένκο (34') και του Μπογκντάνοβ (38') πέρασαν έξω.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο, το οποίο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, κυρίως από τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Άλλο ματς, γκολάρα ο Ενρίκε

Ο ΠΑΟΚ μπήκε... φουριόζος στην επανάληψη και μέσα σε ένα λεπτό έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ. Στο 47' ο Μακ έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε την σέντρα, αλλά ο Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά κι ενώ ο τερματοφύλακας της Ολιμπίκ ήταν εξουδετερωμένος. Στο ίδιο λεπτό ο Σέρβος επιθετικός βγήκε τετ-α-τετ με τον Μαχαράτζε, αλλά και πάλι ο κίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε.

Την ώρα που έδειχνε να πατάει καλύτερα στα πόδια του ο ΠΑΟΚ ήρθε το γκολ της Ολιμπίκ για να του... κόψει τα φτερά. Μετά από εκτέλεση φάουλ στο πρώτο δοκάρι από δεξιά, ο Μπιλένκι πρόλαβε τον Βαρέλα και τον Μάτος, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ρέι για το 1-0.

Αμέσως ο Στανόγεβιτς προέβη σε διορθωτικές κινήσεις, ρίχνοντας στο ματς τους Ενρίκε και Μπίσεσβαρ και μπορούμε να πούμε ότι... δικαιώθηκε. Αφού πρώτα οι "ασπρόμαυροι" δέχτηκαν πολλές ευκαιρίες, βλέποντας τον Ρέι να διώχνει τον κίνδυνο, έφτασαν στην ισοφάριση με ένα εκπληκτικό γκολ από τον Πέδρο Ενρίκε στο 59'.

Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα από δεξιά, συνέκλινε, μπήκε στην περιοχή, πέρασε τους πάντες και με ωραίο δεξί σουτ από πλάγια δεξιά, ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ.

Μετά την ισοφάριση ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με την Ολιμπίκ να πιέζει στο τελευταίο δεκάλεπτο για κάποιο γκολ, αλλά τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που έχασε σημαντική ευκαιρία στο 89' για το 1-2.

Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Πρίγιοβιτς, όμως το πλασέ του τελευταίου μέσα από την μικρή περιοχή, αποκρούστηκε από τον Μαχαράτζε.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος κι έτσι ο ΠΑΟΚ, παρότι δεν ήταν καλός, πήρε το αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να πάρει την πρόκριση στον επαναληπτικό της Τούμπας.

Ολίμπικ (Ρόμαν Σάνζαρ): Μαχαράτζε, Λουκιαντσούκ, Κράβτσενκο, Σαμπάνοβ, Νιεμτσανίνοβ, Μπογκντάνοβ, Τσιμπαλιούκ, Σεστακόβ, Χομουτόβ (69' Μιχαλιόβ), Μοχά (64' Μιχουνόβ), Μπιλένκι (78' Σόντεϊ)

ΠΑΟΚ (Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάχοβ (55' Μπίσεσβαρ), Κάμπος (55' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς, Μακ (81' Πέλκας)

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags