Facebook Pixel Να παιχτεί η άνοδος στο τάβλι...
| 2011-07-21 12:21:00

Να παιχτεί η άνοδος στο τάβλι...

Να παιχτεί η άνοδος στο τάβλι...

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τα στημένα και... μη και προχωράει σε μια πρόταση προς την διοργανώτρια αρχή: "Να παιχτεί φερ' ειπείν η άνοδος στο τάβλι"!

ΜΑΛΑΚΙΑ κάνανε εκεί στην ΕΠΑΕ. Που βάλανε τα πλέι οφ για την άνοδο στη Super League ν' αρχίσουνε την Παρασκευή. Θα μπορούσανε να είχανε βρει μια άλλη λύση. Να παιχτεί φερ' ειπείν η άνοδος στο τάβλι. Ενας εναντίον ενός ύστερα από κλήρωση στους δύο ημιτελικούς και οι νικητές στον μεγάλο τελικό για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Από το να παίξουν δηλαδή οι ποδοσφαιριστές έξι ματς μέσα σε έντεκα μέρες ντάλα καλοκαίρι, καλύτερα θα ήτανε. Και λέμε για κανονικά παιχνίδια. Των 90 λεπτών. Οχι μπιτς σόκερ (φωτό). Μια άλλη λύση θα ήτανε να το στρίβανε. Κορόνα γράμματα. Οποιος κέρδιζε το νόμισμα, θα κέρδιζε και την κατηγορία. Κι εντάξει. Καταλαβαίνεις ότι έπρεπε να δοθεί μια λύση. Επρεπε να βγει και η τρίτη ομάδα που θα ανέβει από τη Βήτα Εθνική στη Super League.

Δεν θα μπορούσε να γίνει το πρωτάθλημα με δεκαπέντε ομάδες. Μαζεύουνε, λοιπόν, τους ποδοσφαιριστές από τις παραλίες κι από αύριο Παρασκευή αρχίζει σε Νέα Σμύρνη και Φυλή το πανηγύρι. Ο ΟΦΗ με 4 βαθμούς μπόνους,ο Λεβαδειακός με 2, η Δόξα Δράμας με 1, ο Διαγόρας με κανέναν και βάλτε τώρα που γυρίζει. Και με την ΕΠΟ, μάλιστα, να ζητάει για δεύτερη φορά επιμήκυνση της αγωνιστικής περιόδου από την UEFA.

Με το κανονικό πρωτάθλημα της Βήτα Εθνικής να έχει τελειώσει στις 15 του Μάη. Τους ποδοσφαιριστές από τότε να έχουνε αράξει και να ψετυοπροπονούνται. Τι ποδόσφαιρο μπορεί να παιχτεί; Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τα μισά από τα παιχνίδια του Διαγόρα είναι στο φάκελο της UEFA. Οι μισοί σχεδόν ποδοσφαιριστές στη δικογραφία της κ. Παπανδρέου.

Οπως κι ο μέχρι πρότινος προπονητής κι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος. Αν είναι αθώοι ή ένοχοι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Πώς θα παίξει όμως αυτή η ομάδα στα πλέι οφ; Κι αν αύριο τους καλέσει η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και κρίνει ότι ο Διαγόρας είναι ένοχος; Τι χαμπάρια μάστορα; Και στις δύο δικογραφίες της κ. Παπανδρέου συμπεριλαμβάνεται ο αξιότιμος κ. Κομπότης. Οσο για το καραστημένο, όπως λέει ο Κούγιας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4, άσος ημίχρονο διπλό τελικό, ο τζίρος είχε φτάσει τα πεντακόσια χιλιάρικα.

Πώς θα τελειώσει όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι...

ΟΙ ΔΥΟ ομάδες λοιπόν από τις τέσσερις είναι εν δυνάμει υπόδικες. Μέχρι ν' αποφασίσουν οι αθλητικοί εισαγγελείς. Κι αν τους στείλουνε πακέτο στην Πειθαρχική Επιτροπή τι γίνεται; Κι αν ο Διαγόρας πέσει σούμπιτος στη Γάμα Εθνική; Τ' αποτελέσματά του στα πλέι οφ θα είναι έγκυρα; Θα είναι δηλαδή ο ρυθμιστής ποιος από ΟΦΗ-Λεβαδειακό θα έχει ανέβει στην κατηγορία;

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, αυτό που θ' αρχίσει την Παρασκευή δεν θα είναι ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι θέατρο σκιών. Μπορεί να είναι κουκλοθέατρο. Μπορεί να είναι τσίρκο. Οτιδήποτε μπορεί είναι, αλλά ποδόσφαιρο δεν θα είναι. Το μόνο ενδιαφέρον έχει να κάνει με το πώς θα τελειώσει όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι. Θα κατέβουνε δηλαδή μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι και οι τέσσερις οι ομάδες; Θ' αντέξουνε οι ποδοσφαιριστές έξι ματς μέσα σε έντεκα μέρες ή θα βαρέσουνε μπιέλα;

Δεν τελειώσαμε όμως. Το πανηγύρι έχει και συνέχεια. Σε εκκρεμότητα είναι στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League οι υποθέσεις Ολυμπιακού Βόλου-Καβάλας. Χθες ήτανε οι απολογίες τους. Κι αν τους ρίξουνε και τους δύο τι γίνεται; Οπως έχουμε πει, μετά την επικύρωση της βαθμολογίας της Super League τις θέσεις τους παίρνουν οι επιλαχόντες της Βήτα Εθνικής.

Αν δηλαδή βγει πρώτος ο ΟΦΗ στα πλέι οφ, θ' ανέβουνε κι ο δεύτερος κι ο τρίτος. Με Λεβαδειακό όμως και Διαγόρα να είναι εν δυνάμει υπόδικοι, κατεβαίνουμε ακόμα παρακάτω στη βαθμολογία. Φτάνουμε μέχρι Πανθρακικό, που κι αυτός όμως είναι μπλεγμένος στη δικογραφία. Τα πλέι οφ λοιπόν μπορεί ν' αρχίζουνε αύριο, αλλά το ποιες θα είναι οι 16 ομάδες που θα παίζουνε την επόμενη περίοδο 2011-12 στη Super League δεν το ξέρει κανένας. Ενδεχόμενα μόνο ο Αγιος Φανούριος σαν ειδικός. Χαίρετε.

Ποιος μπορεί να το είπε;

ΤΡΟΦΗ για σκέψη: Ποιος μπορεί να έκανε την παρακάτω δήλωση με αφορμή το διπλό του Ολυμπιακού Βόλου στη Σερβία: «Για μια ακόμα φορά η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου μας έκανε υπερήφανους και μας έκανε να χαμογελάμε. Οι ποδοσφαιριστές μας, που την προηγούμενη χρονιά κατέπληξαν το πανελλήνιο, χάρισαν βαθμούς στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα απέδειξαν ότι δεν κάμπτονται από τα οποιαδήποτε προβλήματα κι ότι οι ομάδες χτίζονται στα γήπεδα. Συγχαίρουμε όλους τους ποδοσφαιριστές του ιστορικού συλλόγου. Με την παρουσία τους στους αγωνιστικούς χώρους δίνουν τη δικιά τους απάντηση σε όσους αμφισβητούν την αξία τους». Ποιος λοιπόν μπορεί να έκανε αυτή τη δήλωση; Ο Αχιλλέας Μπέος από το σωφρονιστικό κατάστημα Ναυπλίου; Ή ο νυν πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου κ. Γιώργος Τόρης;

«Οι ομάδες χτίζονται στα γήπεδα»

ΚΑΙ οι δύο έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται για την ομάδα τους, αλλά η δήλωση δεν ανήκει σ' αυτούς. Ποιος λοιπόν μπορεί να υποστηρίζει ότι οι ομάδες φτιάχνονται στα γήπεδα κι όχι προφανώς στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Μπέου; Ποια είναι τα προβλήματα που δεν κάμπτουν τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου; Και ποιοι είναι αυτοί, τέλος πάντων, που αμφισβητούν την αξία τους; Να το πάρει το ποτάμι λοιπόν: Οι δηλώσεις ανήκουν στη Ζέτα Μακρή.

Στην ωραιότατη πρώην βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Μαγνησίας, Ζέτα Μακρή. Η κ. Μακρή είναι που δήλωσε ρητά και απερίφραστα ότι οι ομάδες χτίζονται στα γήπεδα. Μάλιστα. Απ' όλα όσα έχουνε γίνει στον Ολυμπιακό Βόλου, η Ζέτα Μακρή κρατάει μόνο το διπλό με τη Ραντ και την απάντηση των ποδοσφαιριστών σε όσους αμφισβητούν την αξία τους. Τίποτα άλλο. Ολα τα άλλα είναι καλώς καμωμένα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags