Facebook Pixel "Ο Πούκι είναι αντί-Μπεργκ"
| 2017-08-05 14:41:00

"Ο Πούκι είναι αντί-Μπεργκ"

"Ο Πούκι είναι αντί-Μπεργκ"

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου και του Πανθρακικού και νυν της φιλανδικής Σεϊναγιόκι, Μανουέλ Ρόκα, ανέλυσε τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού, Τέεμου Πούκι.

Αναλυτικά όσα είπε στον Sport24radiο ο Ρόκα...
Για τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού Τέεμου Πούκι
: «Ο Πούκι είναι μεγάλη προσωπικότητα στη Φιλανδία. Τον ξέρουν όλοι. Είναι στο στυλ του Μάρκους Μπεργκ. Πρέπει όμως να του δώσουν το χρόνο για να γίνει ο επόμενος Μπεργκ. Οι παίκτες μου, μου λένε με καλά λόγια για τον χαρακτήρα του. Είναι καλό παιδί, με χαμόγελο και επαγγελματίας. Θα κάνει καλή επιλογή ο Παναθηναϊκός. Περισσότερο παίζει με έναν ακόμα φορ μαζί. Είναι γρήγορος, με καλή ντρίμπλα και έξυπνος. Είναι καλός στον χώρο. Μπορεί να δημιουργήσει χώρους για τους συμπαίκτες του. Λένε τα καλύτερα στη χώρα για τον Πούκι».

Για το αν μπορεί να αποδώσει στον Παναθηναϊκό: «Ο Ουζουνίδης παίζει με 4-4-2. Δουλεύει πολύ καλά το σύστημα και αν θες το σύστημα σου να είναι εξαιρετικό, πρέπει να φέρεις παίκτες γι” αυτό που δουλεύεις. Ο Πούκι μπορεί να δημιουργήσει χώρους για τον δεύτερο επιθετικό που θα παίζει δίπλα του. Δεν παίζει μόνος του στην κορυφή. Για το σύστημα του Παναθηναϊκού είναι ο καταλληλότερος. Μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλει ο κόουτς».

Για το αν μοιάζει ο Τέεμου Πούκι με τον Μάρκους Μπεργκ: «Μοιάζει με τον Μπεργκ ο Πούκι. Το στυλ που έχει ο Μπεργκ δεν είναι ο κλασικός φορ που παίζει μόνο με πλάτη. Έκανε τα πάντα. Ο Μπεργκ μοιάζει με τον Πούκι. Ο Μπεργκ όμως είναι ένας. Έκανε μία σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα και ο καθένας έχει το δικό του στυλ. Ο Πούκι είναι καλός στο παιχνίδι με την πλάτη, δεν του παίρνεις εύκολα τη μπάλα, έχει πολύ καλή ντρίμπλα και έχει την κίνηση στον χώρο. Μπορεί να καλύψει το κενό του Μπεργκ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags