Facebook Pixel "Τρελά" λεφτά για ΑΕΚ μέσω... ΠΑΟΚ - Έτσι θα φέρει τον Αραούχο!
| 2017-08-25 00:01:00

"Τρελά" λεφτά για ΑΕΚ μέσω... ΠΑΟΚ - Έτσι θα φέρει τον Αραούχο!

"Τρελά" λεφτά για ΑΕΚ μέσω... ΠΑΟΚ - Έτσι θα φέρει τον Αραούχο!

Διαβάστε πόσα είναι τα έσοδα που εξασφάλισε η Ένωση με την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ και πως τα κέρδη της ενδέχεται να συνδεθούν με την προσπάθεια απόκτησης του Αργεντινού επιθετικού!

Εκτός από τη σπουδαία επιτυχία της επιστροφής σε ομίλους μετά από έξι χρόνια, η ΑΕΚ είναι ιδιαιτέρως κερδισμένη και στον οικονομικό τομέα.

Συγκεκριμένα, η Ένωση εξασφάλισε πολύ σημαντικά έσοδα από τη πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ αφού σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, θα πάρει περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ!

Συνολικά, η Ένωση κέρδισε 400.000 ευρώ από την παρουσία της στα πλέι οφ της διοργάνωσης και ακόμα 2,6 από την πρόκριση στους ομίλους, ωστόσο τη μεγάλη… μπάζα την έκανε λαμβάνοντας το 100% του marketpoolτης UEFAγια την Ελλάδα ως η μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας στους ομίλους, ήτοι 4,5 εκατομμύρια ευρώ!

Κι όλα αυτά με την ευρωπαϊκή της συμμετοχή να συνεχίζεται. Οσο για τα λεφτά στον όμιλο; Κάθε νίκη θα δίνει επιπλέον 360.000 ευρώ και η ισοπαλία 120.000 ευρώ.

Τα έσοδα φέρνουν επιθετικό

Πλέον, με αυτά τα σημαντικά κέρδη που μπήκαν στα ταμεία της, όλα δείχνουν ότι η Ένωση έχει την οικονομική ευχέρεια να πραγματοποιήσει τουλάχιστον μια σημαντική μεταγραφή μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Ο διακαής πόθος όλων είναι ο Σέρχιο Αραούχο, Ως γνωστόν, ήδη η ΑΕΚ έχει κάνει πρόταση στη Λας Πάλμας για να φέρει πίσω τον Αργεντινό, ωστόσο πλέον είναι σαφώς πιο εύκολο να επανέλθει με βελτιωμένη προσφορά εάν δεν ρίξει τις απαιτήσεις τις ισπανικής ομάδας.

Ακόμα όμως κι αν η περίπτωση του Αραούχο «στραβώσει» εντελώς, η Ένωση θεωρείται βέβαιο ότι θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου παίκτη για την επίθεση, ικανού να κάνει τη διαφορά και να πάρει φανέλα βασικού!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags