Facebook Pixel Δυσκολεύουν πάρα πολύ τα πράγματα για τον Panathinaikos...
Ποδόσφαιρο
| 2017-08-27 10:13:00

Δυσκολεύουν πάρα πολύ τα πράγματα για τον Panathinaikos...

Δυσκολεύουν πάρα πολύ τα πράγματα για τον Panathinaikos...

Μετά και τον φετινό αποκλεισμό από τους ομίλους (ο τρίτος στα τελευταία έξι χρόνια) οι "πράσινοι" θα έχουν πλέον ένα βουνό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις...

Όπως γράφει η εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ", η εξαιρετικά πενιχρή συγκομιδή του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, τον ρίχνει στα… θηρία από νωρίς σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία του σε Champions και Europa League τα επόμενα χρόνια.

Χάνει την τελευταία «καλή» χρονιά!
Μετά και τον φετινό αποκλεισμό, ο Παναθηναϊκός την επόμενη σεζόν θα μπει με μόλις 7.000 βαθμούς στα γκρουπ της UEFA κι αυτό σημαίνει πως δύσκολα δεν θα είναι ανίσχυρος από την πρώτη κιόλας κλήρωση!

Η αλλαγή στον τρόπο που υπολογίζονται οι βαθμοί, με τα κλαμπ να μετρούν πλέον τη δική τους βαθμολογία και να μην συμπεριλαμβάνεται σε αυτή κανένα ποσοστό από την ειδική βαθμολογία της χώρας στην UEFA, φέρνει την εξαιρετικά μειωμένη βαθμολογία για το «τριφύλλι».

Το χειρότερο όλων είναι πως στην πενταετία από την οποία υπολογίζονται οι βαθμοί, για τον Παναθηναϊκό συμπεριλαμβάνεται η σεζόν 2013-2014 που δεν είχε παίξει καθόλου στην Ευρώπη, συνεπώς θα πάρει… μηδέν βαθμούς από εκεί, η σεζόν 2015-2016 με τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα και τη μη συμμετοχή στους ομίλους και φυσικά οι κακές σεζόν 2014-2015 και 2016-2017 όπου το «τριφύλλι» δεν έκανε νίκες στους ομίλους του Europa League. Αντίθετα, οι «πράσινοι» χάνουν τη σεζόν 2012-2013 που ήταν η τελευταία καλή σε βαθμούς, όπου υπήρχαν η νίκη επί της Μάριμπορ και οι ισοπαλίες με Τότεναμ και Λάτσιο.

«Βουνό» η κάθε κλήρωση
Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε μπει στην κλήρωση για τη φάση των ομίλων έχοντας 50.920 βαθμούς και ήταν μόλις δυο θέσεις μακριά από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Οι «πράσινοι» τη φετινή σεζόν ξεκίνησαν με μόλις 15.080 βαθμούς, ωστόσο από τη νέα σεζόν και με τους νέους κανονισμούς από τους οποίους προκύπτει η ειδική βαθμολογία, θα έχουν λιγότερους από τους μισούς. Καταλαβαίνει εύκολα, λοιπόν, κανείς πως το έργο του δεν θα είναι καθόλου εύκολο σε οποιαδήποτε διοργάνωση και σε οποιονδήποτε προκριματικό γύρο κι αν χρειαστεί να παίξει το επόμενο καλοκαίρι...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags