Facebook Pixel Με… πατημένο το γκάζι ο Πανιώνιος!
| 2017-08-27 21:12:00

Με… πατημένο το γκάζι ο Πανιώνιος!

Με… πατημένο το γκάζι ο Πανιώνιος!

Με φόρα από την περσινή σεζόν οι Κυανέρυθροι νίκησαν άνετα στην Πλατεία τον Απόλλωνα με 2-0 και πανηγύρισαν την δεύτερη διαδοχική τους νίκη στο πρωτάθλημα. Χατζισαφί και Λάμπρου σημείωσαν τα γκολ, δεν δόθηκε πέναλτι στους γηπεδούχους.

Ασταμάτητος δείχνει και φέτος ο Πανιώνιος, ο οποίος μετά το «διπλό» στην Κέρκυρα στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ, πανηγύρισε το «τρίποντο» και στην δεύτερη αγωνιστική, με το άνετο σχετικά 2-0 στην Πλατεία κόντρα στον Απόλλωνα.

Οι Νεοσμυρνιώτες έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, βρήκαν γκολ με τους Χατζισαφί (37’) και Λάμπρου (56’) και δεν αγχώθηκαν καθόλου για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απειλήσουν μόνο στα τελευταία λεπτά, όταν είχαν όλα κριθεί.

Μπήκε για να σκοράρει και το πέτυχε!

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε πως ο Πανιώνιος μπήκε αποφασισμένος να δείξει ποιος είναι το… αφεντικό, απέναντι στον Απόλλωνα που δεν θύμιζε την ομάδα που είδαμε (στο δεύτερο ημίχρονο) στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά «ψαρωμένοι» και οι γηπεδούχοι κατάφεραν από πολύ νωρίς να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Μόλις στο 9ο λεπτό μάλιστα, μετά από φανταστική κάθετη του Μασούντ, ο Λάμπρου δέχθηκε την μπάλα, την έστρωσε ξανά στον Ιρανό, όμως το σουτ του τελευταίου δεν ήταν καλό και σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας. Ο Πανιώνιος συνέχισε να πιέζει και στο 19ο λεπτό, πάλι από σέντρα του Μασούντ, ο Ντουρμισάι σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Τσόβιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ και κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Ο Απόλλωνας, μετά τα πρώτα λεπτά που… ψαχνόταν, κατάφερε μετά το 20λεπτο να ανεβάσει ρυθμούς και απείλησε για πρώτη φορά στο 27ο λεπτό, όταν ο Καστιγέχος με σουτ από το κέντρο προσπάθησε να «κρεμάσει«» τον Μπούτνικ, ενώ στο 35ο λεπτό ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να σουτάρει από εξαιρετική θέση.

Κι ενώ το ματς έδειχνε να έχει ισορροπήσει, στο 37ο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Πανιώνιο! Ο Ο Λάμπρου έδωσε στον Χατζισαφί, ο οποίος ξεπέρασε με σχετική ευκολία τον Παπάζογλου και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τσόβιτς, γράφοντας το 1-0 για τους «κυανέρυθρους», σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Το… καθάρισε με στυλ!

Ανάλογη ήταν η εικόνα της αναμέτρησης και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς ο Πανιωνίος μπήκε φορτσάτος και αποφασισμένος να βρει το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» το αποτέλεσμα. Τελικά, αυτό δεν άργησε να έρθει. Στο 56ο λεπτό ο Λάμπρου έπαιξε φοβερό ένα-δύο με τον Ντουρμισάι, με τον πρώτο να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με άψογο «τσιμπητό» τελείωμα να γράφει το 2-0!

Το γκολ αυτό έδωσε άλλον… αέρα στον Πανιώνιο, ο οποίος θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ, αν στο 65ο λεπτό ο διαιτητής δεν έκλεινε τα μάτια στην ανατροπή του Μασούντ εντός πριοχής από τον Μπαμπιάρζ ή αν στο επόμενο λεπτό ο Τσόβιτς δεν έδιωχνε με τα πόδια σε τετ α τετ με τον Λάμπρου.

Από το 70’ και μετά πάντως, ο ρυθμός του ματς «πάγωσε» και οι δύο ομάδες… κάθισαν πάνω στο 2-0 και απλά περίμεναν το φινάλε. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά και είχε μάλιστα και δοκάρι στο 95ο λεπτό με κεφαλιά του Ελμπάζ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κότνικ έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια το σουτ του Αλμάνη.


Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (63’ Ταπόκο), Μασούρας (87’ Σαραμαντάς), Μασούντ, Λάμπρου, Ντουρμισάι (80’ Γεσίλ).

Απόλλων Σμύρνης (Άκης Μάντζιος): Τσόβιτς, Κοντοές, Παπάζογλου, Μπαρτολίνι, Κούρος (70’ Μενδρινός), Μπαμπιάρζ (87’ Ελμπάζ), Χουάρες, Κονέ, Ανιέτε, Μάατσεν (46’ Αλμπάνης), Καστιγέχος.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags