Facebook Pixel Σίγουρος ο Τεβεκέλης: "Δεν θα ξαναδούμε τραγικές διαιτησίες"
| 2017-08-30 21:00:00

Σίγουρος ο Τεβεκέλης: "Δεν θα ξαναδούμε τραγικές διαιτησίες"

Σίγουρος ο Τεβεκέλης: "Δεν θα ξαναδούμε τραγικές διαιτησίες"

Ο Μάλαμας Τεβεκέλης, σύμβουλος διαιτησίας του ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν κοντά στον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, μίλησε στον ArenaFM 89.4 για την νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. "Αν ήθελε να γίνει χαλίφης ο Σαββίδης θα γινόταν", σεημείωσε.

Αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη και στον ρόλο που έπαιξε σε όλο αυτόν τον «αγώνα», δήλωσε αισιόδοξος ότι πλέον το ποδόσφαιρο θα πάρει τον δρόμο του, ενώ αναφέρθηκε και στην διαιτησία.

Όσα είπε ο Μάλαμας Τεβεκέλης στον ArenaFM 89.4:

Για τον «αγώνα» με τον Ε.Γραμμένο : «Ήταν ένας αγώνας που διήρκεσε τρία χρόνια. Όλοι έπρεπε να είμαστε δίπλα στον Γραμμένο γιατί η προηγούμενη κατάσταση οδήγησε το ποδόσφαιρο στην κατάσταση που είναι τώρα. Κανένας δεν θα έπρεπε να είναι κόντρα στον Γραμμένο, δυστυχώς όμως υπήρχαν».

Ο Ιβάν Σαββίδης τι ρόλο έπαιξε σε όλη αυτή την προσπάθεια: «Ήταν αυτός που είπε ότι δεν πάει άλλο και ότι πρέπει να φέρουμε τον κόσμο πίσω στο γήπεδο. Ήθελε να επενδύσει στο ποδόσφαιρο και έβλεπε τι γινόταν. Έπρεπε να αλλάξει η ΕΠΟ για να δούμε αληθινό ποδόσφαιρο. Ήταν αυτός που στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε, μαζί και ο κ.Μελισσανίδης. Οι δυο Πόντιοι μαζί. Αλλά και ο κ.Αλαφούζος. Η προηγούμενη κατάσταση, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, πήγε να τις κάνει θυγατρικές μιας άλλης ομάδας. Τον ΠΑΟΚ απλά δεν τον αφήναν να σκεφτεί να πάρει κάτι παραπάνω και όλα αυτά τα ακούσαμε και σε κασέτες.

Αν ήθελε να γίνει χαλίφης ο Ιβάν Σαββίδης θα γινόταν, επτά αγωνιστικές «έφαγε» ο ΠΑΟΚ για το κύπελλο… Άμα ήθελε να γίνει, δεν θα πλήρωνε το σύστημα με το video replay. Το σύστημα αυτό ακόμα θέλεις κάποιες μικρές διορθώσεις ,για αυτό και δεν έχει έρθει σε μας».

Θα φτιάξει τώρα το ποδόσφαιρο με τον Ευάγγελο Γραμμένο;

«Είμαι σίγουρος και αυτό ίσως φέρει και πάλι επενδυτές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρω και τους ανθρώπους που έχει δίπλα του και είναι όλοι αξιοπρεπέστατοι».

Τι γίνεται με την διαιτησία;

«Από την στιγμή που είπαμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε αυτές τις επιτροπές από το εξωτερικό, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι σύντομα θα καταλάβουν τι γίνεται και θα φύγουν οι ξένοι διαιτητές».

Για το γεγονός ότι κόπηκε ο γιος του από τα τεστ των διαιτητών: «Κόπηκε γιατί είχε θέμα υγείας και δεν μπόρεσε να βγάλει τα τεστ. Όλα τα παιδιά που κόπηκαν στα τεστ ήταν θέμα επίδοσης. Κάποιοι διαιτητές έκαναν τόσα εγκλήματα, δεν γίνεται να συνεχίσουν να είναι στα γήπεδα. Έπρεπε δηλαδή ο ΠΑΟΚ να ζητήσει να μην είναι πλέον διαιτητής ο Παππάς; Ένα τυχαίο παράδειγμα λέω».

Αναφορικά με το παιχνίδι στην Λιβαδειά και την αποβολή των δυο προπονητών: «Όλα γίνονται. Κρίνουμε την διαιτησία με τα σφυρίγματα της και η διαιτησία ήταν πολύ καλή. Όταν πήγε ο διαιτητής να τους κάνει δεύτερη φορά επίπληξη αυτοί συνέχισαν τον καβγά και έδωσε την εντολή να περάσουν έξω. Ήταν κάτι αυστηρό αλλά το θέμα είναι να υπάρχουν σωστά σφυρίγματα.

Τραγικές διαιτησίας σαν το παρελθόν, δεν θα υπάρχουν πλέον».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags