Facebook Pixel Ο λόγος που ο Χίλιεμαρκ ήρθε στον Παναθηναϊκό
| 2017-09-03 11:03:00

Ο λόγος που ο Χίλιεμαρκ ήρθε στον Παναθηναϊκό

Ο λόγος που ο Χίλιεμαρκ ήρθε στον Παναθηναϊκό

Με αφορμή την επιστροφή του στην Εθνική Σουηδίας, ο νεοαποκτηθείς μέσος του Τριφυλλιού σε συνέντευξη του στην "Espressen" εξήγησε το γιατί αποφάσισε να φορέσει τα πράσινα.

Παράλληλα, σχολίασε το γεγονός πως στο ρόστερ του «τριφυλλιού» υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες του κάτι που τον κάνει να αισθάνεται αρκετά οικεία και τον βοηθά στην γρήγορα προσαρμογή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την μεταγραφή τους τον Παναθηναϊκό:
«Αυτό που έψαχνα, ήταν το συναίσθημα που είχα στην Έλφσμποργκ και στην Αϊντχόφεν, να παλεύω για τον τίτλο και να έχω θετική αύρα στην ομάδα. Να δουλεύω διεκδικώντας νέους στόχους και να μην πολεμάω μόνο για να αποφύγω τον υποβιβασμό. Εξελίχτηκα πολύ στην Ιταλία και έμαθα πολλά, αλλά ήρθε η ώρα για μία νέα ζωή, ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος».

Για το αν αγχώθηκε για την ολοκλήρωση της μεταγραφής:
«Μπορώ να πω ότι ήμουν πολύ ήρεμος παρά την κατάσταση, γιατί η μεταγραφή τελείωσε 30 λεπτά πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Συνέβησαν μερικές αναποδιές, αλλά εγώ ήμουν ήρεμος στα τελευταία λεπτά».

Για τον παραγκωνισμό του από την Τζένοα:

«Ήταν πολύ καλά, αλλά στα τελευταία 5-6 παιχνίδια δεν ήταν τόσο καλά. Τι συνέβη ή τι μου συνέβη, δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί δεν μου δόθηκε εξήγηση. Ήταν ο ίδιος προπονητής που με έφερε στην ομάδα και που δεν έβαλε να παίξω στα τελευταία παιχνίδια. Οπότε, δεν έχω να δώσω άλλη εξήγηση. Έπαιξα όλα τα παιχνίδια, μέχρι που γύρισε ο Ιβάν Τζούριτς. Ήταν ένα σοκ όταν επέστρεψε και δεν είχα ιδέα τι σκεφτόταν για μένα, αλλά όπως είπα πριν, είχα 14-15 προπονητές στην καριέρα μου και πλέον δεν δίνω βάση. Ανυπομονώ να ενσωματωθώ στο νέο πρότζεκτ που υπέγραψα».

Για τον αν σκεφτόταν το ενδεχόμενο μεταγραφής του:
«Ήμουν προετοιμασμένος για αυτό και μερικές από τις μεταγραφές μου έγιναν με τη λήξη της προθεσμίας. Εγώ και η σύντροφος μου ξέραμε τι θέλαμε και που θα αισθανόμασταν καλά. Υπήρχαν μερικές ευκαιρίες που μας άρεσαν, εξετάσαμε διάφορες επιλογές, αλλά σίγουρα δεν θέλαμε να μείνουμε στη Τζένοα. Αλλά, νιώθω υπέροχα, το ένιωσα αμέσως μόλις μίλησα με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή. Εύχομαι να έχω μία καλή αρχή και να βρεθώ σε όμορφο περιβάλλον ξανά».

Για το ότι υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες στον Παναθηναϊκό:
«Εγώ και η σύντροφος μου δεν το είχαμε σε προτεραιότητα, αλλά ήταν ένα έξτρα κίνητρο. Αφού υπάρχουν αρκετοί Σουηδοί και ξέρω τους πιο πολλούς, είμαι βέβαιος ότι θα με βοηθήσει και θα προσαρμοστώ πιο εύκολα. Σίγουρα έχει σημασία, αλλά το πιο σημαντικό είναι το ποδόσφαιρο».

Για το τι γνώριζε για τον Παναθηναϊκό:
«Πούλησε τον αρχηγό του και έψαχνε έναν box to box μέσο και ο προπονητής ήταν σίγουρος ότι εγώ ήμουν αυτός που ήθελε. Επικεφαλής του σκάουτινγκ στην ομάδα είναι ο Μίκαελ Νίλσον, άρα έχει ξεκάθαρη άποψη για μένα. Τώρα, ξέρω ότι όλα στο ποδόσφαιρο αλλάζουν γρήγορα».

Για το αν πιστεύει ότι θα βρίσκεται στην εντεκάδα:
«Αναμφίβολα, θέλω να παίξω, αλλά είμαι ρεαλιστής. Ήρθα την τελευταία μέρα των μεταγραφών και δεν ήμουν στην προετοιμασία».

Για την κλήση του στην εθνική ομάδα:
«Είχα έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον Γιάνε Άντερσον. Όπως πάντα, υπάρχει ανταγωνισμός σε κάθε παιχνίδι. Την προηγούμενη φορά, ο προπονητής έκανε μία διαφορετική επιλογή και δεν σκοπεύω να σχολιάσω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και ο κόσμος, είμαι επαγγελματίας και πότε θα παίζω και πότε όχι. Εγώ θέλω να συνεισφέρω, θα προσπαθήσω να καθιερωθώ και θα κάνω ότι μπορώ».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags