Facebook Pixel «Κλωτσήσαμε» την ευκαιρία! Τζάμπα ήττα από το Βέλγιο, το Μουντιάλ δεν είναι στο χέρι μας (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-09-03 23:35:00

«Κλωτσήσαμε» την ευκαιρία! Τζάμπα ήττα από το Βέλγιο, το Μουντιάλ δεν είναι στο χέρι μας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κλωτσήσαμε» την ευκαιρία! Τζάμπα ήττα από το Βέλγιο, το Μουντιάλ δεν είναι στο χέρι μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική έκανε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στο Βέλγιο, αλλά... αυτοκτόνησε γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 και μένοντας στην 3η θέση του ομίλου. Ζωντανή η Γαλανόλευκη στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά τα πράγματα δυσκολεύουν!

Η Ελλάδα αδίκησε τον εαυτό της χάνοντας από το Βέλγιο με "χαρακίρι" σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει κερδίσει. Πλέον, η Εθνική είναι τρίτη στην κατάταξη του ομίλου έναν βαθμό πίσω από τη Βοσνία και ελπίζει ότι θα κερδίσει τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια της και παράλληλα οι Βέλγοι θα κόψουν βαθμούς από τους Βόσνιους στο μεταξύ τους παιχνίδι την επόμενη αγωνιστική.

Έτσι παρατάχθηκε

Ο Μίκαελ Σκίμπε κατέβασε την Ελλάδα με σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καρνέζης, με τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Μανιάτη να καλύπτει τη δεξιά πλευρά της άμυνας και τον Τζαβέλλα την αριστερή. Στον άξονα έπαιξαν οι Τζιόλης και Σάμαρης με τον Ζέκα δεξιά και τον Σταφυλίδη αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Δώνης έχοντας τον Φορτούνη να κινείται πίσω του σε ελεύθερο ρόλο.

Το ματς

Αιφνιδίασε τους Βέλγους η Ελλάδα, ορεξάτος ο Δώνης

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα άφησε το μεγαλύτερο κομμάτι κατοχής της μπάλας στους Βέλγους δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, αλλά αντίθετα ήταν αυτή που έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Τάσος Δώνης ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και οι πρωτοβουλίες του προβλημάτισαν ουκ ολίγες φορές την ασταθή βελγική άμυνα. Στο 12’ ο Δώνης ξεκίνησε μια εντυπωσιακή κούρσα πίσω από τη γραμμή του κέντρου, κέρδισε στο σπριντ όλη την άμυνα του Βελγίου φτάνοντας μέχρι την αντίπαλη και πλασάροντας με το δεξί, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε.

Σουτάρα Σταφυλίδη στο δοκάρι

Στο 18’ η Ελλάδα έφτασε μια ανάσα μακριά από το να ανοίξει το σκορ, όμως το φοβερό αριστερό σουτ του Σταφυλίδη βρήκε με τα ακροδάχτυλα την μπάλα αλλάζοντάς της την πορεία αρκετά ώστε να καταλήξει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και όχι στα δίχτυα!

Δυο λεπτά αργότερα, η Ελλάδα βγήκε ξανά στην επίθεση, ο Μανιάτης έκανε επικίνδυνη παράλληλη σέντρα και ο Βερτόνχεν παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με προβολή.

«Κλείδωσε» τους Βέλγους

Μετά από την μίνι «πολιορκία», η Εθνική μας έριξε κάπως τον ρυθμό και οι Βέλγοι ισορρόπησαν, ωστόσο αρκέστηκαν σε μια «φλύαρη» κατοχή της μπάλας. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ απείλησε μόνο με δυο μακρινά σουτ από τους στόπερ της, ένα του Βερτόνγκεν που μπλόκαρε ο Καρνέζης στο 25’ κι ένα του Αλντερβάιρελντ που πέρασε άουτ στο 32’.

Δυνατά και στο δεύτερο μέρος

Η Ελλάδα μπήκε και στο δεύτερο 45λεπτο όπως ακριβώς στο πρώτο. Εκμεταλλευόμενοι τα πολλά κενά στην αντίπαλη άμυνα οι Έλληνες διεθνείς επιχείρησαν να χτυπήσουν με βαθιές μπαλιές στην πλάτη των αμυντικών. Στο 52’ ο Ζέκα έκανε κίνησε φορ, δεν πρόλαβε την μπάλα τελευταία στιγμή, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Μανιάτης έκανε τη σέντρα και ο Τζιόλης πήρε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι που έφυγε λίγο άουτ.

Γκολ κόντρα στη ροή του ματς και άμεση απάντηση

Παρά το γεγονός ότι αδυνατούσαν να γίνουν απειλητικοί, οι Βέλγοι κατάφεραν να προηγηθούν από το… πουθενά! Στο 70’ ο Βερτόνγκεν προωθήθηκε ακόμα μια φορά και έπιασε δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, στο οποίο ο Καρνέζης δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η αντίδραση της Εθνικής, όμως, ήταν άμεση. Μόλις στο 73’ ο Τζαβέλλας σέντραρε από αριστερά, ο Ζέκα έκανε ξανά κίνηση φορ ξεφεύγοντας από τα αντίπαλα μπακ και σκόραρε με πολύ ωραίο αριστερό πλασέ στην κίνηση για το 1-1!

Γκολ-μαχαιριά από τον Λουκάκου

Παρ’ όλα αυτά, οι Βέλγοι είχαν κι αυτοί απάντηση και μάλιστα κάτι… παραπάνω από άμεση. Στο 74’ ο Μενιέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λουκάκου πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και νίκησε τον Καρνέζη!

Παρά την υπερπροσπάθεια των διεθνών μας στα τελευταία λεπτά, η κούραση ήταν εμφανής, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ανατρέψουν την κατάσταση. Ούτε το Βέλγιο μπόρεσε να πετύχει τρίτο γκολ, αφού ο Καρνέζης έκανε φοβερή επέμβαση σε σουτ του Μέρτενς στις καθυστερήσεις.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ζέκα, Σταφυλίδης (68' Λυκογιάννης), Τζιόλης, Φορτούνης (89' Βέλλιος), Δώνης

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Ντε Μπρόινε, Φελαϊνί (89' Ντεντονκέρ), Λουκάκου, Μέρτενς, Μενιέ, Ντεμπελέ (74' Αζάρ), Καράσκο (79' Τσαντλί)
 

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Βέλγιο 22

2. Βοσνία 14

3. Ελλάδα 13

4. Κύπρος 10

5. Εσθονία 8

6. Γιβραλτάρ 0


 

 


 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags