Facebook Pixel Κούγιας: «Γι' αυτό επιλέξαμε 22χρονο τεχνικό διευθυντή - Δείτε ποιους έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός»
| 2017-09-05 15:23:00

Κούγιας: «Γι' αυτό επιλέξαμε 22χρονο τεχνικό διευθυντή - Δείτε ποιους έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός»

Κούγιας: «Γι' αυτό επιλέξαμε 22χρονο τεχνικό διευθυντή - Δείτε ποιους έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός»

Τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην τολμηρή απόφαση να προσλάβει τον 22χρονο, Βασίλη Βάνη, εξήγησε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.

Το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο τόλμησε να πάρει μία από τις πιο πρωτοποριακές αποφάσεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, προσλαμβάνοντας τον μόλις 22 ετών, Βασίλη Βάνη στη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΛ, εξήγησε με δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FM 94,6, o διοικητικός ηγέτης της ομάδας, Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός δικηγόρος και ποινικολόγος τόνισε ότι η γνωριμία του με τον νέο τεχνικό διευθυντή της ΑΕΛ υφίσταται πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από την περίοδο που πήρε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Θεσσαλών από τον Βαγγέλη Πλεξίδα ενώ ανέφερε ότι ο 22χρονος έχει πλήρη σχέση με την ΑΕΛ, καθώς η αδερφή του είναι η σύζυγος του Σίλβα Κλέιτον.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Μάνο Σπανόπουλο, Αλέξανδρο Ξενικάκη:

Για το σκεπτικό πρόσληψης ενός τεχνικού διευθυντή: «Είναι ασυνήθιστη απόφαση για τα ελληνικά δεδομένα. Στην Ελλάδα έχουμε στο νου μας ένα φανταχτερό όνομα, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, που να εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς. Ο τεχνικός διευθυντής πρέπει να έχει ποδοσφαιρικές γνώσεις. Ας πούμε στον Παναθηναϊκό, βρίσκεται επίσης ένας νεαρός που εκτελεί χρέη. Στην Ευρώπη αναλαμβάνουν άνθρωποι που δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο. Ο Ουσίγιος στον Ολυμπιακό δεν έχει παίξει νομίζω. Ο τεχνικός διευθυντής πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό, ο άνθρωπος αυτό πρέπει να σου προτείνει σωστή τιμή αγοράς και σωστή τιμή υπογραφής συμβολαίου. Ο συγκεκριμένος πρέπει να έχει προοπτική και να έρθει για να εξελιχθεί και να μείνει. Είναι πολύ διαφορετικό να είσαι τεχνικός διευθυντής στη Β’ ή τη Γ’ εθνική και άλλο στη Super League και ειδικά στην ΑΕΛ. Πρέπει επίσης να εμπνέει εμένα και τον προπονητή. Πρέπει να αντιλαμβάνεται αν στο ρόστερ χρειάζεται κάποια προσθήκη η αποχώρηση».

Για τη συγκεκριμένη επιλογή: «Εγώ αυτό το παιδί το γνώρισα όταν έγινε η συμφωνία με τον Πλεξίδα. Ήταν μάνατζερ του Κουτσιανικούλη, του Μονιάκη και του Ροβίθη και μου τους είχε προτείνει. Έπρεπε όταν πάρει την ΑΕΛ απευθείας να πάρουμε την άνοδο και στις 28 Ιουλίου δεν είχαμε ούτε ένα συμβόλαιο ποδοσφαιριστή. Σε αυτή τη διαδικασία έπρεπε να συμβουλευτώ κάποιους ανθρώπους. Για παράδειγμα ο προπονητής είχε κόψει τον Ασίγκμπα και είχε προκρίνει τον Γιοβάνοβιτς. Σε αυτή τη διαδικασία προτείνει ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής και τελικά παίρνω εγώ την απόφαση. Το παιδί έπαιζε στην ομάδα και έχει σχέση με την ομάδα, καθώς η αδερφή του έχει παντρευτεί με τον Κλέιτον. Από 17 ετών είχε εγκατασταθεί στην Αθήνα και συνεργαζόταν με τον Κώστα Μπότο. Όταν συζητούσαμε για διάφορους παίκτες, είχε άποψη. Μου έκανε εντύπωση πως ως μάνατζερ δεν σε κοίταζε στο πορτοφόλι και είναι ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο. Πρέπει να βρίσκεις τη χημεία για να πάει μπροστά η ομάδα. Όταν έχεις και μια ομάδα με την πίεση της ΑΕΛ με 4.000 διαρκείας πρέπει να κάνεις τη σωστή επιλογή ανθρώπων. Επίσης, οι φροντιστές της ομάδας είναι πολύ νέα παιδιά και έτσι προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία».

Για την αρχή της ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα: «Έχουμε δύσκολους οχτώ αγώνες. Πέρσι στους αντίστοιχους αγώνες δεν είχαμε πάρει ούτε ένα πόντο. Είμαστε μια περήφανη ομάδα και με αξιοπιστία. Κάποιοι συνάδελφοί σας παραξενεύτηκαν επειδή έφυγαν κάποιοι παίκτες μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Ξέρουν πολύ καλά οι προπονητές ποιοι παίκτες πρέπει και μπορούν να μείνουν. Αν θες να χτίσεις μια ομάδα με μέλλον πρέπει να παίρνεις και σκληρές αποφάσεις».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags