Facebook Pixel Χάος στη Football League! " Δεν βλέπω να ξεκινάει το πρωτάθλημα στις 25 Σεπτεμβρίου"
| 2017-09-07 10:55:00

Χάος στη Football League! " Δεν βλέπω να ξεκινάει το πρωτάθλημα στις 25 Σεπτεμβρίου"

Χάος στη Football League! " Δεν βλέπω να ξεκινάει το πρωτάθλημα στις 25 Σεπτεμβρίου"

Τραγική χαρακτήρισε την απόφαση διεξαγωγής μπαράζ ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες το κατά πόσο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην ώρα του...

Επανέλαβε ότι δεν προβλέπεται σχετική διαδικασία μετά τις 5 Ιουλίου, τόνισε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι απίθανο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα Σεπτέμβριο και σημείωσε ότι θα γίνει συμβούλιο διά περιφοράς για να αποφασίσει η λίγκα πώς θα κινηθεί.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της διοργανώτριας είπε στον Athletic:

Για το μπαράζ ανόδου στην Football League:

"Είναι μια απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα κάτι συγκεκριμένο, την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε διαφορετική απόφαση. Η άποψή μου είναι ότι είναι τραγική απόφαση την διεξαγωγή μπαράζ. Ο προηγούμενος ΚΑΠ έλεγε ότι απαγορευεται αγώνας μπαράζ μετά τις 5 Ιουλίου, τώρα βγήκε διαφορετική απόφαση. Ο Κανονισμός αναφέρει ότι έπρεπε να γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα. Είμαι έκπληκτος με την απόφαση, αλλά δεν μπορεί να γίνει και κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της απόφασης. Η κατηγορία είναι "όμηρος" γιατί δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν έχουμε κλείσει χορηγίες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα".

Για το αν μπορεί να παρέμβει η Football League:

"Η Football League δεν έχει καμία ανάμειξη με αυτή την διαδικασία. Δεν ξέρω αν προσφύγουν οι ενδιαφερόμενες ομάδες και δεν βλέπω να ξεκινάει το πρωτάθλημα στις 25 Σεπτεμβρίου. Το βλέπω δύσκολο να ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβρη. Πώς θα γίνει η σέντρα όταν δεν έχει κλείσει ο αριθμός των ομάδων; Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πότε θα γίνει το μπαράζ ή αν θα γίνει κάποια παρέμβαση από ΠΑΕ της Football League".

Για τον Ηρακλή:

"Αφού δεν κατεβαίνει ο Ηρακλής, μπορεί η θέση του να αναπληρωθεί από κάποια άλλη; Το ποια θα είναι αυτή, το γνωρίζει η ΕΠΟ γιατί εκεί υπάγεται η Football League".

Για τη φετινή οικονομική κατάσταση:

"Οι πρόεδροι των ομάδων είναι ενήμεροι ότι οι ομάδες τους δεν θα πάρουν τα τρελά λεφτά. Πήραμε μια απόφαση για μείωση των ομάδων ώστε να γίνει μια πρώτη εξυγίανση, ήδη προχωρήσαμε σε μείωση προσωπικού. Η μοναδική χορηγία που έχουμε είναι εκείνη της ΕΡΤ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Football League είναι το οικονομικό, γιατί ήδη δίνουμε αποζημιώσεις σε υπαλλήλους που έφυγαν".

Για το ενδεχόμενο νέων αποχωρήσεων:

"Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε αποχωρήσεις. Μην ξεχνάτε πως οι ομάδες που αποχώρησαν, προήλθαν από την Σούπερ Λιγκ. Φέτος πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κάτι τέτοιο. Φέτος πολλές ομάδες δεν αδειοτήθηκαν άρα αυτό σημαίνει ότι έριξαν τα μπάτζετ τους".

Τα μεσάνυχτα στην ΕΡΑ Σπορ ο Λεουτσάκος αποκάλυψε το συμβούλιο διά περιφοράς και είπε αρχικά για την αποχώρηση του Ηρακλή:

"Το πρωί που θα πάμε στα γραφεία, θα μπορώ να σας πω. Μέχρι στιγμής που μιλάμε επίσημο χαρτί δεν έχει έρθει".

Άρα δεν έχετε 18η, δεν έχετε και 17η ομάδα… Άρα τι θα γίνει τώρα με το μπαράζ;

"Δεν το ξέρω αυτό. Θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που βγάζουν τις αποφάσεις και να πράξουν το πιο σωστό και πιο δίκαιο. Κατ’ αρχάς δεν ξέρουμε με ποιον ΚΑΠ θα μας πάνε. Ο περσινός ΚΑΠ δεν τους κάνει, λένε με τον φετινό. Και ο φετινός δεν λέει ότι συμφωνεί να γίνει αγώνας μπαράζ μετά τις 5 Ιουλίου. Το πιο δίκαιο για μένα θα ήταν να βάλουν και τις τέσσερις ομάδες. Ο νέος ΚΑΠ λέει ότι πρέπει να γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα με τους δευτεραθλητές.

Έχουμε τρελαθεί, δεν ξέρουμε το πρωί τι θα ξημερώσει και τι θα μας πουν. Το άσχημο είναι ότι την πληρώνουμε εμείς. Ένα μήνα μας βρίζει η Χαλκίδα, ο Καραϊσκάκης, ο Ιωνικός, η Δόξα Δράμας και εμείς δεν έχουμε καμία σχέση. Αυτές οι ομάδες έχουν βάλει απέναντί τους 10-15 ομάδες και τις κυνηγούσαν, επειδή δεν πήραν άδεια. Καταλαβαίνετε τι έχει γίνει τώρα;".

Και πώς θα πάτε να ζητήσετε χορηγίες;

"Δεν μπορούμε να ζητήσουμε. Πάμε και μας λένε… "Ποιοι είστε; Πόσοι είσαστε και πώς λέγεστε;". Τη μία μέρα τους λέμε Δόξα Δράμας, την άλλη Πανελευσινιακός, την άλλη Αχαρναϊκός…".

Αν θα ζητήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο:

"Περιμένω να με φωνάξει κάποια στιγμή, να πάω στο γραφείο του. Θα του μεταφέρω και τους προβληματισμούς, τι γίνεται γύρω από την κατηγορία μας για να έχει κι αυτός μια άποψη. Δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί άλλο. Δεν γίνεται αυτή η ομηρία. Πότε θα γίνει το μπαράζ; Πότε θα γίνουν ΠΑΕ οι ομάδες; Θα έρθουν ΠΑΕ που έχουν μπει στη διαδικασία να παίρνουν 23χρονους και θα έρθει μία ομάδα που είναι εξυγιασμένη να κάνει μεταγραφές; Θα πούμε τι; Θα υπάρχει ισονομία;

Για τους 23χρονους:

"Μπήκαμε στη διαδικασία να παίξουν παιδιά 23 χρόνων Έλληνες. Να μπορεί να στελεχωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι εθνικές ομάδες και η Super League. Έχουμε τρελαθεί με τους ξένους. Όχι ότι έχω κάτι με τους ξένους, αλλά υπάρχει κρίση στη χώρα. Να δούμε και κανέναν Έλληνα παίκτη, να δούμε κάτι διαφορετικό".

Έχετε βάλει χρονικό περιορισμό με έγγραφο στην ΕΠΟ, ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

"Την Πέμπτη (07/09) θα κάνουμε ένα συμβούλιο διά περιφοράς, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και δεν προλαβαίνουν οι πρόεδροι από όλη την Ελλάδα να έρθουν και θα αποφασίσουμε τι μέλλει γενέσθαι και πώς θα κινηθούμε".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags