08/09/17 - 11:07

Δεν θέλουν Δόξα Δράμας και ΑΕ Καραϊσκάκης στη Football League!

Με επιστολή της προς την ΕΠΟ, η Football League γνωστοποίησε ότι με ομόφωνη απόφαση των μελών της δεν θα δεχθεί τον νικητή του μπαράζ ανάμεσα σε Δόξα Δράμας και ΑΕ Καραϊσκάκης.

Δεν θέλουν Δόξα Δράμας και ΑΕ Καραϊσκάκης στη Football League!
40.379views 0shares

Ακόμη, τονίζεται ότι η απόφαση είναι ομόφωνη και ότι τα μέλη του συνεταιρισμού προτιμούν να γίνει πρωτάθλημα με 17 ομάδες, καθώς θεωρούν ότι η απόφαση για μπαράζ δεν είναι νόμιμη.

Στην επιστολή αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Οι διατάξεις του προ ισχύοντος ΚΑΠ (2016) καλύπτουν όλη τη διαδικασία που αφορούν στην αγωνιστική περίοδο 2016-17 έως την ολοκλήρωσή της και τη διαπίστωση των ομάδων που δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αντιθέτως, η διάταξη του άρθρου 4 παρ.5 του ισχύοντος από τις 24/7/2017 ΚΑΠ δεν δύναται να εφαρμοστεί εν προκειμένω, αφού θα επρόκειτο για ανεπίτρεπτη και μη σύννομη αναδρομική εφαρμογή του ΚΑΠ, δεν προβλέπεται από τον ΚΑΠ, το Καταστατικό και τους λοιπούς κανονισμούς της ΕΠΟ.

Κατόπιν αυτών, όσον αφορά στην αγωνιστική περίοδο 2016-17, σε περίπτωση αναπλήρωσης εφ’ όσον μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούνταν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής, έχει αναλογική εφαρμογή η διάταξη του άρθρου 4 παρ.5 του προϊσχύοντος ΚΑΠ (2016).

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω, σεβόμενοι και τηρώντας τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς, αποφάσισε ομόφωνα, όπως εμμείνει σε προηγούμενη απόφασή του και το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017-18 διεξαχθεί με δεκαεπτά (17) ομάδες, όσες δηλαδή δήλωσαν και συμμετοχή σε αυτό, μη εγγράφοντας άλλη».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ