Facebook Pixel Η τελευταία ημέρα του Ρέτσου στο Ρέντη: Τα δάκρυα των «αδερφών» του και η συζήτηση με τον Χάσι (ΦΩΤΟ)
| 2017-09-08 19:41:00

Η τελευταία ημέρα του Ρέτσου στο Ρέντη: Τα δάκρυα των «αδερφών» του και η συζήτηση με τον Χάσι (ΦΩΤΟ)

Η τελευταία ημέρα του Ρέτσου στο Ρέντη: Τα δάκρυα των «αδερφών» του και η συζήτηση με τον Χάσι (ΦΩΤΟ)

Ο Έλληνας άσος βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού για να χαιρετίσει όλους τους ανθρώπους της ομάδας και οι στιγμές που έζησε ήταν μοναδικές.
 

Αναλυτικά το θέμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ώρα 07:30. Πρωϊνό Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου. Ο Παναγιώτης Ρέτσος περνά την πύλη του Προπονητικού Κέντρου του Ολυμπιακού, στο Ρέντη. Οι παλιοί του συμπαίκτες είναι ήδη στις θέσεις τους και ετοιμάζονται να πάρουν το πρωϊνό τους. Ο Παναγιώτης έχει άγχος. Έφτασε στο Ρέντη, για να χαιρετήσει τους συμπαίκτες του, τους προπονητές του και όλο το επιτελείο αφού το μεσημέρι πετούσε για την Γερμανία για να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα, τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Αποδυτήρια, γραφεία, ιατρείο, σαλόνι, εστιατόριο. Ο Παναγιώτης αγκαλιάζει και αποχαιρετά τους πάντες. Εκεί συναντά και τα «αδέλφια» του, τον Ανδρούτσο, τον Μανθάτη και τον Νικολάου. Δάκρυα χαράς κυλούν στα πρόσωπα τους. Είναι δέκα χρόνια μαζί. Στην Ακαδημία. Ο Μανθάτης φεύγει και εκείνος για τα Γιάννινα την ίδια ημέρα. Τα παιδιά αυτά ήρθαν πριν μια δεκαετία στον Ολυμπιακό και τώρα όλοι είναι υπερήφανοι γι' αυτά.

Κάποιοι παλιοί συμπαίκτες του, τον πειράζουν. Ο Παναγιώτης, σεμνός και ταπεινός, γελάει. Δεν θέλει να φύγει από το Ρέντη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Χάσι τον φωνάζει στο γραφείο του για να του ευχηθεί καλή επιτυχία, να τον ρωτήσει πως έχει σκεφτεί την διαμονή του στην Γερμανία και να του πει ότι τον πιστεύει. Ο νέος άσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν τον ευχαριστεί και αποχωρεί... Περνάει την πύλη αλλά είχε πει σ' όλους ότι όταν επιστρέψει Ελλάδα, ίσως για την εθνική ομάδα, θα περάσει να τους ξαναδεί...
 

Παύλου: «Παράδειγμα για τα νέα παιδιά»

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιώργος Παύλου, ο οποίος ξέρει τον Παναγιώτη από πιτσιρικά και έζησε όλη την πορεία του στον Ολυμπιακό, μίλησε για την μεταγραφή του, την σπουδαία δουλειά στην Ακαδημία αλλά και για το αύριο. Αναλυτικά η δήλωση του:

«Η μεταγραφή του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν είναι μια μεγάλη επιτυχία. Είναι η επιβράβευση της σκληρής δουλειάς που συντελείται τα τελευταία επτά χρόνια στην Ακαδημία μας. Η επιτυχία των παιδιών είναι και δικιά μας επιτυχία όπως και η αποτυχία.

Ασφαλώς ο Πρόεδρος από την πρώτη στιγμή πίστεψε στην δημιουργία ποδοσφαιριστών από την Ακαδημία και επένδυσε. Έδωσε τις κατευθύνσεις να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό τον τομέα. Τα τελευταία επτά χρόνια έγινε σκληρή δουλειά από πολλούς ανθρώπους. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο και για να φτάσει ο Παναγιώτης σ’ ένα μεγάλο σύλλογο.

Το καλό είναι ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που είναι σε θέση ν’ ακολουθήσουν τον Παναγιώτη και να έχουμε και άλλες μεταγραφές. Ήδη στην πρώτη ομάδα αγωνίζονται δυο τρία παιδιά από την Ακαδημία που θεωρώ ότι δεν είναι μακριά να πραγματοποιήσουν και εκείνα αυτό το όνειρο. Ενδεχομένως να είμαστε και πολύ κοντά ν’ ακούσουμε και άλλα νέα.



Θέλω μέσω αυτής της μεταγραφής να γίνει ο Παναγιώτης παράδειγμα και για άλλους ταλαντούχους νέους. Δεν φτάνει όμως μόνο το ταλέντο , χρειάζεται ωριμότητα, πίστη και εργατικότητα για να τα καταφέρεις, να καταφέρεις κάτι τέτοιο.

Ο Ολυμπιακός έχει πλούσιο δυναμικό και μετά από επτά χρόνια θεωρώ ότι είμαστε σε θέση κάθε χρόνο να προσφέρουμε, αυτό που είχαμε πει από την αρχή, δυο με τρεις παίκτες στην μεγάλη ομάδα.

Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι ο Ολυμπιακός δεν στερείται τίποτα από τις άλλες ευρωπαϊκές ακαδημίες. Είμαστε σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Καλό είναι πολλά παιδιά ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμα του Παναγιώτη, να εκπαιδευτούν, να ανδρωθούν, να πάρουν εμπειρίες και όταν είναι έτοιμοι, τότε να κοιτάξουν με την προίκα που θα έχουν πάρει από τον Ολυμπιακό να πάνε στο εξωτερικό.

Να ευχηθώ στον Παναγιώτη, καλή επιτυχία, καλή σταδιοδρομία στην νέα του ομάδα. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την μεταγραφή του. Τον αγαπάμε και εδώ είναι το σπίτι του όπου ανδρώθηκε».

 

Ο Παναγιώτης Ρέτσος αν και συγκινημένος μας μίλησε για την πορεία του, από την Ακαδημία στην μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού και για τους παντοτινούς του φίλους και εκείνους που τον βοήθησαν. Ο Παναγιώτης δήλωσε:

Για την πρώτη του ημέρα στην Ακαδημία: «Η πρώτη μου ημέρα στο Ρέντη ήταν πολύ σημαντική για μένα και για την οικογένεια μου. Ο πατέρας μου την περίμενε χρόνια. Ήλπιζε ότι θα φορέσω αυτή τη φανέλα έστω και σε μικρή ηλικία. Που να περίμενε ότι θα παίξω στην μεγάλη ομάδα. Θυμάμαι από εκείνη την ημέρα ότι παίζαμε ένα τουρνουά στο γήπεδο στο Ρέντη και είχα έρθει για δοκιμαστικά. Είχαμε σκοράρει τότε. Δεν ξεχνώ αυτές τις στιγμές. Εύχομαι σ’ όσους ήταν δίπλα μου τόσα χρόνια να είναι καλά και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γιατί με βοήθησαν να βελτιωθώ ποδοσφαιρικά αλλά και ως άνθρωπος».

Για την πορεία του από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα: «Ήταν δέκα υπέροχα χρόνια. Ήρθα πολύ μικρός και έζησα όμορφες στιγμές. Έκανα φιλίες που ελπίζω να κρατήσουν για μια ζωή. Ο Ολυμπιακός στην Ακαδημία παρέχει τα πάντα και είναι τυχερά τα παιδιά που είναι εδώ. Παρέχει πράγματα που δεν παρέχουν οι άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός δίνει τα πάντα σε κάθε ποδοσφαιριστή της πρώτης ομάδας και της Ακαδημίας.

Το ταξίδι στην Ακαδημία με βελτίωσε και ως άνθρωπο. Αυτό που μου έλεγαν πάντα οι προπονητές μου στην Ακαδημία ήταν να κοιτάω και το σχολείο. Αυτό θέλω να πω και εγώ τώρα στα μικρά παιδιά που είναι στην Ακαδημία. Είναι πολύ σημαντικό.

Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν στην ομάδα που αγαπούσα και έζησα το όνειρο μου. Είχα όλα τα εφόδια για να γίνω αυτός που είμαι σήμερα. Να πω σε όλα τα παιδιά ότι πρέπει να πιστεύουν στο όνειρο τους. Έτσι όπως τα κατάφερα εγώ μπορεί να τα καταφέρουν και άλλα παιδιά. Θέλω επίσης να πω και για τον κ. Παύλου που είναι υπεύθυνος για την Ακαδημία ότι είναι πάντα δίπλα μας και φροντίζει κάθε ημέρα να βελτιώνονται οι εγκαταστάσεις και να αυξάνονται οι παροχές».

Για τους φίλους του και την ομάδα της καρδιάς του: «Εύχομαι στους φίλους μου, τον Δημήτρη, τον Γιώργο, τον Θανάση και τον Δημήτρη Σκαφίδα κάποια στιγμή να ζήσουν το όνειρο και να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Εύχομαι καλή συνέχεια σ’ όλη την ομάδα. Να πάρουμε το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, που είναι πολύ σπουδαίο και το χρειάζεται ο Ολυμπιακός, το Κύπελλο αλλά και μια καλή πορεία στο Champions League, εκεί όπου ανήκει ο Ολυμπιακός. Είμαι πολύ συγκινημένος. Σίγουρα θα παρακολουθώ την ομάδα».

Για το ανεκπλήρωτο όνειρο του: «Αυτό που θα ήθελα να ζήσω ήταν να παίξω στο Champions League με την ομάδα. Η ζωή όμως τα φέρνει έτσι. Χάνεις κάτι για να κερδίσεις κάτι άλλο. Θα ήθελα να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου τα καλύτερα στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές μου. Εύχομαι να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή πορεία στο Champions League. Πραγματικά πιστεύω πολύ σ’ αυτή την ομάδα».

Για την τιμή να είσαι αρχηγός της ομάδα: «Κατάφερα να γίνω αρχηγός του Ολυμπιακού έστω και για δυο παιχνίδια. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Όταν ξέρω ότι το περιβραχιόνιο το έχουν φορέσει παίκτες όπως ο Τζόρτζεβιτς και άλλοι μεγάλοι νιώθεις τεράστια τιμή».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags