Facebook Pixel Όταν... θυμήθηκε να ξυπνήσει, ήταν αργά! Κακός ο Ολυμπιακός, έχασε από τη Σπόρτινγκ και τώρα... τρέχει! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-09-12 23:36:00

Όταν... θυμήθηκε να ξυπνήσει, ήταν αργά! Κακός ο Ολυμπιακός, έχασε από τη Σπόρτινγκ και τώρα... τρέχει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν... θυμήθηκε να ξυπνήσει, ήταν αργά! Κακός ο Ολυμπιακός, έχασε από τη Σπόρτινγκ και τώρα... τρέχει!  (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πορτογάλοι πέτυχαν 3 γκολ και είχαν ισάριθμα δοκάρια, αλλά ο Ολυμπιακός παραλίγο να πετύχει... θαύμα με δυο γκολ του Πάρντο στο τέλος! Άθλιοι στο πρώτο μέρος οι Ερυθρόλευκοι, έχασαν 3-2 και τα πράγματα δυσκολεύουν...

Τραγικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν σα να μην μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-0 από το ημίχρονο, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι τέλους και τελικά έχασαν 3-2.

Η Σπόρτινγκ πήρε γρήγορο προβάδισμα με τον Ντουμπιά στο 2’ από λάθος της άμυνας σε στημένη φάση, πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Μάρτινς στο 13’ και τρίτο με τον Φερνάντες στο 43’, αμφότερα από κάκιστες αντιδράσεις της αμυντικής γραμμής των Πειραιωτών. Μάλιστα, οι Πορτογάλοι είχαν επίσης και τρία δοκάρια, με Φερνάντες και Μαρτίνς στο πρώτο μέρος και Ντοστ στο δεύτερο. Για τον Ολυμπιακό μείωσε στο ο Πάρντο στο 88’ και στο 92’.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

Κανείς δεν διασώθηκε από το αποψινό «ναυάγιο» του Ολυμπιακού, όμως ειδικά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ένγκελς-Ρομαό αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν. Στο πρώτο γκολ αφήνουν τον Ντουμπιά να πάρει κεφαλιά ολομόναχος στη μικρή περιοχή, στο δεύτερο ολόκληρη η ομάδα δεν επιστρέφει… ποτέ στην άμυνα, ενώ στο τρίτο η κάθετη πάσα του Κόατες στον Φερνάντες περνά πάρα πολύ εύκολα στην πλάτη τους.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Με 4-2-3-1 και ιδιαιτέρως επιθετική διάθεση κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Μπέσνικ Χάσι. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Ενγκελς και Φιγκέιρας να συμπληρώνουν την αμυντική γραμμή από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξε ο Ζιλέ μαζί με τον Οφόε, στα πλάγια οι Καρσελά (δεξιά) με τον Μάριν (αριστερά), ενώ ο Φορτούνης κινήθηκε από τον μοναδικό προωθημένο, Τζούρτζεβιτς.

Το ρίσκο του Κοσοβάρου να παρατάξει τόσο επιθετική ενδεκάδα (με την ταυτόχρονη παρουσία Φορτούνη, Μάριν, Καρσελά και Οφόε) δεν βγήκε. Η αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού ήταν άθλια. Τόσο στις στημένες φάσεις (στο πρώτο γκολ) όσο και στις αντεπιθέσεις της Σπόρτινγκ, οι οποίες κυριολεκτικά τον… διέλυσαν! Ο Χάσι προσπάθησε να συμμαζέψει τα πράγματα με την αλλαγή του Φορτούνη από τον Ζντιέλαρ στο ημίχρονο και πράγματι η ομάδα του εμφανίστηκε πιο μαζεμένη αμυντικά στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Εμενίκε που μπήκε αντί του Τζούρτζεβιτς ήταν σαφώς πιο δραστήριος, ενώ ο Πάρντο που πέρασε αντί του Καρσελά, πέτυχε αμφότερα τα γκολ της ομάδας.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε επίσης η Σπόρτινγκ του Ζόζε Ζέσους. Τερματοφύλακας ο Πατρίσιο, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κοάτες και Ματιέ, τον Πιτσίνι δεξιά και τον Τζόναθαν Σίλβα αριστερά. Στον άξονα ήταν ο Μπατάλια με τον Καρβάλιο και τον Φερνάντες μπροστά τους. Στην κορυφή της επίθεσης  έπαιξε ο Ντουμπιά, με τον Μάρτινς στο δεξί «φτερό» και τον Ακούνια στο αριστερό.

Ήταν εμφανές ότι η Σπόρτινγκ είχε σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα και τα κατάφερε άψογα. Με τους ταχύτατους Ντουμπιά, Μάρτινς και Φερνάντες να βγαίνουν με ταχύτητα στην αντεπίθεση, οι Πορτογάλοι εκμεταλλεύτηκαν τα τεράστια κενά του Ολυμπιακού και έκαναν… πάρτι!

Η ΦΑΣΗ

Ο Ολυμπιακός είχε μείνει πίσω στο σκορ ήδη από το 2’, με αποτέλεσμα να πάρει άμεσα την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας μια γρήγορη ισοφάριση. Ωστόσο, ενώ πίεζε, έκανε «δώρο» το δεύτερο γκολ. Στο 13’ οι Ερυθρόλευκοι επέστρεψαν πάρα πολύ αργά στην άμυνα μετά από δικό τους κόρνερ, ο Μάρτινς έφυγε ολομόναχος στην αντεπίθεση και πλάσαρε τον Καπίνο για το 2-0 από πολύ νωρίς. Το γκολ αυτό «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, παρά μόνο όταν ήταν πια πολύ αργά.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ...

Ο Ούγγρος διαιτητής, Βίκτορ Κασάι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα σε ένα παιχνίδι χωρίς αμφισβητούμενες φάσεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ

Η Σπόρτινγκ έδειξε να είναι πολλές κλάσης πάνω από τον Ολυμπιακό και τον… καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες. Εκμεταλλευόμενοι την ποιότητα και την ταχύτητά των μεσοεπιθετικών τους, οι Πορτογάλοι πήραν μια πάρα πολύ εύκολη νίκη απέναντι στην ελληνική ομάδα που παρουσιάστηκε αδιάβαστη, προβλέψιμη επιθετικά και παντελώς ασύνδετη αμυντικά.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ...

Αν και ήταν μόλις η πρώτη αγωνιστική, το αποψινό παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα τελικού για το ποιος θα πάρει προβάδισμα έστω για την 3η θέση που οδηγεί στο  Γιουρόπα Λιγκ, με δεδομένο ότι στον όμιλο βρίσκονται τα μεγαθήρια Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο έχασε, αλλά χάρισε και σημαντικό πλεονέκτημα στη Σπόρτινγκ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Πλέον, οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν κάποια τεράστια υπέρβαση στα επόμενα ματς εάν θέλουν να έχουν ευρωπαϊκή συνέχεια.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Ρομαό, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οφόε, Φορτούνης (46’ Ζντιέλαρ), Μάριν, Καρσελά (77’ Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (62’ Εμενίκε)

Σπόρτιγνκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζέσους):Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κοάτες, Ματιέ, Τζόναθαν Σίλβα, Ζέλσον Μάρτινς (72’ Σέζαρ), Μπατάλια, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ακούνια, Μπρούνο Φερνάντες (87’ Ριστόφκσι), Ντουμπιά (63’ Ντοστ)

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags