Facebook Pixel Μπραντάο με τη... βούλα και πρώτη νίκη για Λεβαδειακό!
| 2017-09-16 17:57:00

Μπραντάο με τη... βούλα και πρώτη νίκη για Λεβαδειακό!

Μπραντάο με τη... βούλα και πρώτη νίκη για Λεβαδειακό!

Με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπραντάο στο 3' ο Λεβαδειακός νίκησε με 1-0 την Ξάνθη στην Λιβαδειά και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Βοιωτοί ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στο παιχνίδι με πέναλτι του σταρ Μπραντάο και στο οποίο υπέπεσε ο Μπαξεβανίδης και στην συνέχεια είδαν την Ξάνθη να έχει δοκάρι, αλλά να μην μπορεί να ισοφαρίσει.

Τελικά, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και σήμανε την πρώτη νίκη του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα μετά από τρεις ισοπαλίες και συνάμα την πρώτη ήττα των Ακριτών.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γιουσούφ ήταν ο απόλυτος σταρ του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. «Τρυπούσε» την άμυνα της Ξάνθης και σε 3 περιπτώσεις άγγιξε το γκολ, που την μία φορά του στέρησε ο επόπτης.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε με τον Επασί στο τέρμα, τους Μεντί, Τριποτσέρη, Λεονάρντο στο κέντρο της άμυνας, τους Ζαραδούκα, Νιάσε, Μητρόπουλο, Τσαμπούρη στη μεσαία γραμμή και τους Γιουσούφ, Σίλβα και Μπραντάο στην επίθεση (σύστημα 3-4-3). Ο Ανιγκό έριξε στο ματς στο δεύτερο μέρος τους Φαβάρο, Γιακουμάκη και Καλτσά προκειμένου να κρατήσει το υπέρ του σκορ με ξεκούραστους ποδοσφαιριστές και τελικά τα κατάφερε.

Για την Ξάνθη σε διάταξη 4-3-3 κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζίβκοβιτς, οι Λισγάρας και Φλίσκας, ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Μπαξεβανίδης δεξιά και ο Κασάδο αριστερά. Λουσέρο, Καμαρά και Ντε Λούκας ήταν στα χαφ, με τους Ρότσε, Γέντρισεκ και Μπρίτο να παίρνουν θέση στην επίθεση. Κίκε και Ορφανίδης μπήκαν ως αλλαγή για να αλλάξουν τα πράγματα, όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν την πρώτη ήττα της ομάδας τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ΦΑΣΗ: Το πέναλτι του Μπραντάο στο 3' που έκρινε την αναμέτρηση, αλλά και το δοκάρι της Ξάνθης στο 37', που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής πήρε σωστή απόφαση στην φάση του πέναλτι, αφού ο Μπαξεβανίδης υπέπεσε όντως σε χέρι και γενικά δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις να αντιμετωπίσει, όντας σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο. Παρόλα αυτά, ο βοηθός του Σίπκας υπέπεσε σε σοβαρό λάθος στο 28'. Τότε καταλόγισε τον Γιουσούφ σε θέση οφ σάιντ, ενώ ο παίκτης του Λεβαδειακού καλύπτονταν και μάλιστα σκόραρε στην εξέλιξη της φάσης.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Λεβαδειακός δείχνει ότι δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν στο φετινό πρωτάθλημα και αυτό το αποδεικνύουν οι εμφανίσεις του στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό παραμένει αήττητος έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γρήγορο γκολ και στην συνέχεια κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν, όντες πολύ σφιχτοί στον αμυντικό τομέα. Φυσικά, δεν έλειψαν οι ευκαιρίες για την Ξάνθη, που είχε και δοκάρι από μια αδράνεια του Μπραντάο, όμως ο Λεβαδειακός έδειξε πολύ σκληρός για να χάσει στην έδρα του σε ένα ακόμα παιχνίδι.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ το βίντεο του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί Μπολά, Μεντί, Τριποτσέρης (66' Φαβάρο), Λεονάρντο, Ζαραδούκας, Νιάσε, Μητρόπουλος (83' Καλτσάς), Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Σίλβα (72' Γιακουμάκης), Μπραντάο.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας (74' Π. Ορφανίδης), Καμαρά, Λουσέρο (83' Κάστρο), Μπρίτο, Ρότσε (66' Κίκε), Γέντρισεκ.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags