Facebook Pixel "Τρίποντο" ο Πλατανιάς, με Ουάρντα στο 90+5` ο Ατρόμητος!
| 2017-09-20 17:56:00

"Τρίποντο" ο Πλατανιάς, με Ουάρντα στο 90+5` ο Ατρόμητος!

του Κώστα Γκόντζου
"Τρίποντο" ο Πλατανιάς, με Ουάρντα στο 90+5` ο Ατρόμητος!

Οι Χανιώτες με γκολ του Πατράλη νίκησαν 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης για τον 1ο όμιλο του Κυπέλλου, ενώ ο Ατρόμητος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αιγύπτιου στις καθυστερήσεις νίκησαν επίσης 1-0 την Κέρκυρα.

Πλατανιάς-Απόλλων 1-0

Λίγα πράγματα...

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, οι Χανιώτες ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι. Στο 17` ο Στάθης έστρωσε στον Πατράλη, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ. Με τα πολλά για να δούμε κάτι άλλο αξιόλογο στο ματς φτάσαμε στο 40`, από σουτ του Ελμπάζ έξω απ' την μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Ο Πλατανιάς απάντησε στο επόμενο λεπτό, όταν ο Γκρζέλτσακ μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον αμαρκάριστο Αγγελόπουλο, ο οποίος έκανε το σουτ απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Στο μεταξύ, είχαμε διαμαρτυρίες των παικτών του Πλατανιά και δη του Στόιτσεφ για πέναλτι του Κούρου, πάνω στον έμπειρο μέσο των γηπεδούχων και στο ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε επαφή. Όπως και να `χει το ημίχρονο έληξε 0-0.

Βρήκαν λύση οι γηπεδούχοι

Δίχως κάτι ιδιαίτερο ξεκίνησε το β` μέρος, με τον Παράσχο στο 60` να βάζει τον Βάντερσον στη θέση του Στάθη, ενώ λίγο μετά ο Μάντζιος πέρασε τον Ελμπάζ στη θέση του Στάθη. Με τα πολλά, οι γηπεδούχοι στο 68` άνοιξαν το σκορ με τον Πατράλη με σουτ έξω από την περιοχή στην αριστερή γωνία του Χουάντερσον.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως το σουτ του Αλμπάνη στο 78ο λεπτό πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Πριντέτα, Πατράλης, Αγγελόπουλος, Στόιτσεφ, Παπανικολάου (72' Στανισάβλιεβιτς), Ραχμάν, Γκρέσζιακ, Δημούτσος (81' Ζίκο), Πλιάτσικας, Στάθης (60' Βάντερσον).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Χουάντερσον, Κοντοές, Μάατσεν (85' Βαλλιάνος), Ελμπάζ (64' Αλμπάνης), Μάτσι, Μενδρινός, Βαθέας, Κούρος, Χουάρες, Καλλέργης (73' Μπάμπιαρζ), Μπαρτολίνι.

Ατρόμητος-Κέρκυρα 1-0

Kαλό ματς, χωρίς γκολ

Ελπιδοφόρα ξεκίνησε το ματς στο Περιστέρι με τις δυο ομάδες να δείχνουν καλό πρόσωπο και το ματς να έχει ρυθμό. Πάντως, ευκαιρίες πλην ενός σουτ του Κιβρακίδη που πέρασε άουτ στο 16` δεν είχαμε. Αντίθετα, αυτοί που έφτασαν με περισσότερες αξιώσεις κοντά στο γκολ ήταν οι Κερκυραίοι στο 35`. Ο Μπάουμαν βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στη περιοχή έκανε το πλασέ αλλά το έπιασε ο γκολκίπερ του Ατρόμητου! Ο Μίρκοβιτς χρειάστηκε να επέμβει και στο 41` αποκρούοντας το σουτ του Φάμπιο Νούνιες. Έτσι, είχαμε ημίχρονο στην αναμέτρηση χωρίς γκολ ενώ υπήρχε και μια ένταση στο Περιστέρι ανάμεσα στους ανθρώπους των δυο ομάδων.

Το πάλεψε ο Ντάουντα, το `βαλε ο Ουάρντα!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο β` και στο 51` ο Νούνιες πάλι μέσα στην περιοχή έκανε το πλασέ με την μπάλα να φεύγει μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μίρκοβιτς. Στο μεταξύ, στο 55` έφυγαν οι Ούμπιντες και Μενσά και στη θέση τους μπήκαν οι Μανούσος και Ντιγκινί. Στο 63` ο Ουάρντα εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Ντιγκινί να παίρνει τη πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Μανούσος δεν μπόρεσε να πλασάρει. Λίγο μετά, ο Οριόλ βγήκε και μπήκε μέσα ο Γιαννούλης, ενώ στην Κέρκυρα ο Κόντος πήρε τη θέση του Νούνιες.

Στο 68` ο Ντάουντα έφυγε ωραία στην πλάτη της άμυνας, πήγε να περάσει τον Γιαννακόπουλο, άνοιξε πολύ την μπάλα και βγήκε πλάγια έκανε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έσωσε την εστία του και έδιωξε σε κόρνερ, στην καλύτερη φάση των γηπεδούχων. Λίγο μετά, είχαμε νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με σέντρα από τα δεξιά απο τον Ντάουντα με τον Μανούσο να κάνει τσαφ στο πλασέ από κοντά και τη μπάλα να περνάει. Ο Ατρόμητος πίεσε για το γκολ και στο 86` ο Ντάουντα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννακόπουλο.

Ώσπου στο 90+5`, σε μια περίεργη φάση, ο διαιτητής είδε πέναλτι σε χέρι του Αρτυματά και ο Ουάρντα μετέτρεψε την εσχάτη των ποινών σε γκολ για το τελικό 1-0.

Ατρόμητος (Κάναντι): Μίρκοβιτς, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Ούμπιδες (55' Ντικινί), Οριόλ (67' Γιαννούλης), Μενσά (55' Μανούσος), Κίβρακίδης, Μπουζουλάντζιτς, Βασιλακάκης, Ντάουντα, Ουάρντα.

Κέρκυρα (Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς Βενέτης, Κρητικός, Μεληκιώτης (78' Γεωργίου), Αναστασίου, Κέβιν, Ντιόγκο, Μπάουμαν, Νούνες (68' Κόντρο), Βάργκας (52' Ζορμπάς)

Γκολ: 96' (πεν.) Ουάρντα

Κίτρινες: 64' Χατζηισαΐας - 20' Μεληκιώτης, 42' Αρτυματάς, 45' Ντιόγκο, 85' Μπάουμαν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags