Facebook Pixel Και τώρα φέρτε της τον Ολυμπιακό! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-09-20 22:18:00

Και τώρα φέρτε της τον Ολυμπιακό! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Κώστα Γκόντζου
Και τώρα φέρτε της τον Ολυμπιακό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τη Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδας και έκανε το καλύτερο χαλάρωμα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή. Λάζαρος με πέναλτι και Μάνταλος τα γκολ της Ένωσης.

Νικήτρια αναδείχτηκε η ΑΕΚ την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση επικράτησε 2-0 της Λαμίας και πέρασε στην κορυφή του 3ου γκρουπ, το οποίο συμπληρώνουν η Καλλιθέα με τον Απόλλωνα Λάρισας που αγωνίζονται μεταξύ τους την Πέμπτη. Η Ένωση δυσκολεύτηκε αρχικά να κάμψει την άμυνα της ομάδας της Φθιώτιδας, όταν βρήκε τον τρόπο όμως το κατάφερε χωρίς να αγχωθεί.


ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν για μία ακόμα φορά ο άνθρωπος της ΑΕΚ. Χάρη στις κινήσεις του 30χρονου μεσοεπιθετικού, η Ένωση ξύπνησε επιθετικά στο τέλος του πρώτου μέρους και ήταν αυτός που κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι στο 47', το οποίο άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους». Ο εξτρέμ του Δικεφάλου έδειξε, ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και πως μπορεί να παίξει ρόλο ηγέτη στην ομάδα.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Εκτεταμένο rotation εφήρμοσε, στην ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανος τεχνικός ξεκούρασε παίκτες και τοποθέτησε στο αρχικό σχήμα παίκτες που δεν υπολογίζονται ως βασικοί, όπως οι Τσιντώτας, Τζανετόπουλος, Τρίστασον και Βινίσιους, με την Ένωση να αγωνίζεται σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Λιβάγια στην κορυφη. Από την πλευρά της Λαμίας, ο Μπάμπης Τεννές άφησε αρκετούς παίκτες εκτός αποστολής και στον πάγκο (Μελισσάς, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος), δείχνοντας, ότι έχει στο μυαλό του περισσότερο το ματς του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Τσόσιτς (81' Γιαννούτσος), Γαλανόπουλος, Βινίσιους, Γκάλο, Σιμόες, Τζανετόπουλος, Μπακάσετας (70' Αραούχο), Λιβάγια, Τρίστασον, Χριστοδουλόπουλος (61' Μάνταλος)

Λαμία (Τεννές): Πίκτας, Κουτρομάνος, Κουκώλης, Παντελιάδης, Παπαργυρίου, Αναστασόπουλος (65' Βασιλαντωνόπουλος), Μπουλούλης – Τσαπρούνης, Φράγκος, Καραγιάννης, Λινάρδος (58' Κρισάντους), Βουό (61' Ντακόλ)


Η ΦΑΣΗ: Το δοκάρι του Φράγκου στο 8' σε ένα σημείο που το σκορ ήταν στο 0-0 ήταν μία καθοριστική φάση για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Το sportdog.gr θα ξεχωρίσει όμως μία άλλη στιγμή, αυτή του Λιβάγια. Μερικά λεπτά μετά το 1-0, ο Λάζαρος του έβγαλε φοβερή παράλληλη μπαλιά, που τον έβγαλε φάτσα κάρτα με το τέρμα, αλλά πλάσαρε άουτ. Η απογοήτευση του Κροάτη ήταν τεράστια κάτι που φάνηκε από την αντίδρασή του.

Ο 24χρονος κλώτσησε διαφημιστική πινακίδα και έδειξε πόσο πολύ χρειάζεται ένα γκολ, για να ξεμπλοκάρει. Η ειρωνεία για τον επιθετικό της ΑΕΚ ήταν, ότι στο 80' είχε και άλλη ευκαιρία να σκοράρει. Σημάδεψε όμως πάνω στον Πίτκα με τον Μάνταλο στην επαναφορά να κάνει το 2-0.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Δημήτρης Στυλιαράς ήταν σωστός στις υποδείξεις του και ακριβοδίκαιος. Η απόφασή του να δώσει πέναλτι στον Λάζαρο ήταν σωστή, αφού ο Παπαργυρίου τον έσπρωξε από πίσω. Οι βοηθοί είχαν μερικά θέματα...

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ εμφανίστηκε με πολλές ρεζέρβες προκειμένου να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αντιμετώπισε προβλήματα, αρχικά δημιουργικά και στη συνέχεια εκτελεστικά. Οπότε το ότι συνέχισε με νίκη και χωρίς να δεχτεί γκολ είναι κάτι σημαντικό και της δίνει ψυχολογία για το κυριακάτικο ματς. Λάζαρος και Τρίστασον ήταν οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, οι αλλαγές των Μάνταλου, Αραούχο ήταν ουσιαστικά για να κλειδώσει ο Χιμένεθ το ματς, κρατώντας μπάλα ψηλά. Η Λαμία φάνηκε, ότι δεν καίγεται για τον θεσμό του Κυπέλλου, καθότι νεοφώτιστη, αλλά δεν κάθισε και να χάσει με σταυρωμένα τα χέρια. Ίσα, ίσα οι παίκτες του Τεννέ ήταν αξιόμαχοι και ανταγωνιστικοί.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Το παιχνίδι άργησε να πάρει ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζει ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ παρουσίαζε προβλήματα στην ανάπτυξη, ενώ στα μετόπισθεν της έλειπε συγκέντρωση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Λαμία στο 8', όταν ο Φράγκος έκλεψε τη μπάλα από τον Γκάλο, μπήκε στην περιοχή σούταρε, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι του Τσιντώντα. Γενικά η άμυνα του Δικεφάλου (και κυρίως ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ) αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήταν ιδιαιτερα επικίνδυνος.

Η Ένωση ξύπνησε μετά τον 30', όταν με κινητηριο μοχλό τον Λάζαρο άρχισε να πατά περισσότερο περιοχή και να γίνεται απειλητική. Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 38' όταν ο πρωταγωνιστής της Κροατίας και του Περιστερίου έβγαλε παράλληλη μπαλιά για τον Τρίστασον, ο οποίος δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα η κεφαλά του Μπακασέτα (ύστερα από σέντρα του Λιβάγια) αποκρούστηκε από τον Πίτκα. Στο 44' ο Τρίστασον βγήκε ενώπιος ενωπίω με τον τερματοφύλακα της Λαμίας, τον πλάσαρε, αλλά ο Παντελιάδης απομάκρυνε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος το πέναλτι που κέρδισε και μετουσίωσε σε γκολ ο Λάζαρος ξεκλείδωσε την Ένωση που στη συνέχεια έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Λιβάγια (57', 67'). Στη συνέχεια το ματς έπεσε σε ρυθμό, οι αλλαγές του Μάνταλου και του Αραούχο βοήθησαν στο να κρατήσει η ΑΕΚ τη μπάλα ψηλά. Στο 80' ήρθε το 2-0 από τον Μάνταλο που πήρε το ριμπάουντ από το αποτυχημένο πλασέ του Λιβάγια και το παιχνίδι τελείωσε.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags