Facebook Pixel Sportdog.gr | «Μπαλοθιά» στην Ριζούπολη και σεφτέ για τον Πλατανιά! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-09-23 17:56:00

«Μπαλοθιά» στην Ριζούπολη και σεφτέ για τον Πλατανιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
«Μπαλοθιά» στην Ριζούπολη και σεφτέ για τον Πλατανιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισαν οι Κρητικοί, που πέρασαν με 1-0 από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης. Σκόρερ ο Ενσικουλού, με 10 ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι.

Ένα σπουδαίο «διπλό» για την συνέχεια του πρωταθλήματος πανηγύρισε ο Πλατανιάς, ο οποίος παίζοντας πολύ έξυπνα και βρίσκοντας το γκολ που ήθελε μόλις στο 22ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Ενσικουλού, κατάφερε να φύγει με το 0-1 και τους τρεις βαθμούς από την Ριζούπολη.

Μετά το γκολ οι Κρητικοί έδωσαν μεγάλη προσοχή στην άμυνά τους, περιόρισαν τους χώρους και οδήγησαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει, είχε μάλιστα δύο δοκάρια στην έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως λόγω της αποβολής του Ντάσιου με δεύτερη κίτρινη στο 67’, τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Στο φινάλε πάντως έχασαν κάποιες φάσεις για να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Το όσκαρ της αναμέτρησης πάει φυσικά στον σκόρερ, Ενσικολού, ο οποίος βρέθηκε στην σωστή θέση στην σωστή στιγμή και με ωραίο τελείωμα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Βέβαια, κορυφαίος της αναμέτρησης εκτός αγωνιστικών γραμμών, ήταν ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος μετά το ματς «κλείδωσε» τη νίκη για τους Κρητικούς!

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Άκης Μάντζιος κατέβασε τον Απόλλωνα με το αγαπημένο του 4-3-3 και ουσιαστικά βγήκε στο χορτάρι, αφού η ομάδα του και ωραίο ποδόσφαιρο έπαιξε και φάσεις έβγαλε. Ωστόσο, δεν βρήκε το γκολ και από την στιγμή που έγινε το 0-1, εγκλωβίστηκε στην αμυντική φιλοσοφία του Πλατανιά. Ο Γιώργος Παράσχος στην αντίπερα όχθη, ξεκίνησε με το αγαπημένο του 4-2-3-1, χτύπησε στην κόντρα και μετά το γκολ, έριξε τους ρυθμούς, έκλεισε τους χώρους και κράτησε το σκορ. Όταν έμειναν και με 10 οι γηπεδούχοι, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον πολύπειρο προπονητή.

Απόλλων Σμύρνης (Μάντζιος): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας (57' Μενδρινός), Ντάσιος, Κονέ, Σιατραβάνης (82' Μάατσι), Αλμπάνης (58' Μάατσεν), Καστιγέχος, Μπιτζιμίν, Βαλλιάνος, Παπάζογλου

Πλατανιάς (Παράσχος): Κοκκαλάς, Κρος (61' Στάμου), Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης (83' Πατράλης), Στάθης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσικουλού, Ντεβέσα (70' Δημούτσος), Μπούντνικ

Η ΦΑΣΗ: Μπορεί το γκολ του Ενσικολού να έκρινε το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο υπήρχαν δύο φάσεις που μπορούσαν να το φέρουν τούμπα. Αναφερόμαστε στα δύο δοκάρια του Απόλλωνα, με λίγα λεπτά διαφορά, όταν ο Βάντερσον στο 49’ και ο Παπάζογλου στο 54’ δεν κατάφεραν να σκοράρουν από εξαιρετική θέση. Αν είχε γίνει 1-1 το ματς, με τις δύο ομάδες να παίζουν ακόμα με 11 vs 11, ίσως μετά να βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Αθανάσιος Σέζος διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι και η αποβολή του Ντάσιου με δύο κίτρινες ήταν σωστή. Την πρώτη την πήρε για διαμαρτυρία και την δεύτερη για ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα. Ο άσος του Απόλλωνα πάντως διαμαρτυρήθηκε για μία φάση που ίσως είχε δίκιο, όμως ήταν δύσκολη για τον ρέφερι. Αυτή του 41ου λεπτού, όταν μετά από ένα σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Βασίλη Πλιάτσικα εντός αυτής, ωστόσο θεώρησε ότι ο μεσοαμυντικός των γηπεδούχων δεν είχε πρόθεση να σταματήσει την μπάλα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Απόλλωνας μπορεί να έπαιξε καλύτερο και πιο ωραίο ποδόσφαιρο, ωστόσο ο Πλατανιάς πήρε τη νίκη και τους βαθμούς που σίγουρα θα φανούν χρήσιμοι για την συνέχεια της σεζόν. Ο Παράσχος, όντας χρόνια στους πάγκους, ξέρει πολύ καλά να διαχειρίζεται τέτοια παιχνίδια και από τη στιγμή που του ήρθε το γκολ νωρίς, δεν γινόταν να του στραβώσει.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Με την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ο Πλατανιάς έφτασε τους έξι βαθμούς και άφησε τελευταίο στην βαθμολογία τον Απόλλωνα με δύο. Οι Κρητικοί έχουν ρόστερ για να σταθούν άνετα στη μέση της βαθμολογίας, ωστόσο για την ομάδα της Ριζούπολης τα πράγματα δεν έχουν ξεκινήσει όπως θα ήθελαν.

ΠΑΤΑ ΤΟ:  Δείτε το γκολ της αναμέτρησης σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags