Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ξιφομαχίες» για το ντέρμπι: Ο Οφόε, το +5 και ο... γνωστός Σιδηρόπουλος!
| 2017-09-24 14:30:00

«Ξιφομαχίες» για το ντέρμπι: Ο Οφόε, το +5 και ο... γνωστός Σιδηρόπουλος!

του Γιώργου Κτενά
«Ξιφομαχίες» για το ντέρμπι: Ο Οφόε, το +5 και ο... γνωστός Σιδηρόπουλος!

Ένας «κιτρινόμαυρος» κι ένας «ερυθρόλευκος» ρεπόρτερ διασταυρώνουν τα ξίφη τους λίγο πριν το μεγάλο παιχνίδι.

Οι Νίκος Κιτσιγιάννης και Γιώργος Νοικοκύρης μιλούν στο sportdog.gr και απαντούν σε κοινές ερωτήσεις για το μεγάλο αποψινό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Τόσο ο «κιτρινόμαυρος» όσο και ο «ερυθρόλευκος» ρεπόρτερ συμφωνούν ότι ο Οτζίτζα Οφόε είναι ένας παίκτης που μπορεί να κρίνει με την απόδοσή του το παιχνίδι, ωστόσο διαφωνούν στο ότι μια πιθανή νίκη της Ένωσης το +5 στη διαφορά μπορεί να παίξει ρόλο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, από τον Γιώργο Νοικοκύρη εκφράζεται ξεκάθαρη ανησυχία για τον διαιτητή του ντέρμπι, ενώ από την άλλη ο Νίκος Κιτσιγιάννης θεωρεί ότι το «καυτό» ΟΑΚΑ θα δώσει άλλη ώθηση στους Κιτρινόμαυρους.

Οι δύο δημοσιογράφοι κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις και όσον αφορά τις 11άδες που αναμένεται να παραταχθούν απόψε στο γήπεδο. 

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ έφτασε, πού πιστεύεις ότι θα κριθεί το παιχνίδι; Θα παίξει ρόλο η έδρα;

ΚΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ: Το γεγονός πως η ΑΕΚ παίζει στην έδρα της και με τον κόσμο στο πλευρό της μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος, σίγουρα της δίνει μια καλή δυναμική. Το γήπεδο αναμένεται να έχει πάνω από 50.000 οπαδούς και σε αυτά τα ματς, η ατμόσφαιρα πάντα μετράει. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ, είναι να μην της γυρίσει όλο αυτό… μπούμερανγκ. Θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα αλλά και την καλύτερη ψυχολογία που δείχνει πως έχει έναντι του Ολυμπιακού, για να κάνει το αποφασιστικό βήμα προς το πρωτάθλημα. «Κλειδί», εκτιμώ πως θα είναι η τροφοδότηση του παίκτη που θα βρίσκεται στην κορυφή, είτε αυτός είναι ο Λιβάγια, είτε ο Αραούχο. Ο Ολυμπιακός «πονάει» στην άμυνα και δη στο κέντρο της και η ΑΕΚ, θα πρέπει να χτυπήσει εκεί, για να πάρει το ματς

ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Σε ένα ντέρμπι τις περισσότερες φορές παίζουν καθοριστικό ρόλο οι αστάθμητοι παράγοντες. Περιμένω πως και οι δύο ομάδες θα κοιτάξουν τα νώτα τους πρωτίστως και αν αυτό επιβεβαιωθεί το ματς θα κριθεί στην ποιότητα των παικτών που διαθέτουν, τις στημένες φάσεις αλλά και τις κόντρα επιθέσεις. Πάντα παίζει ρόλο η έδρα, όμως δεν είναι ο Νο1 παράγοντας.

Ποιον παίκτη «φοβάσαι» από την αντίπαλη ομάδα και ποιος πιστεύεις ότι μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής της ομάδας σου;

ΚΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ: Μπορεί ο Εμενίκε να σκόραρε δις με τον Αστέρα Τρίπολης, όμως δεν φαίνεται να αποτελεί τον παίκτη… φόβητρο για την άμυνα της ΑΕΚ. Πιο καθοριστικός παίκτης για τον Ολυμπιακό, εκτιμώ πως θα είναι ο Οφόε. Με τον περιορισμό της δράσης του, κυρίως από τους Σιμόες, Γιόχανσον (σ.σ. εφόσον επιλεχθούν τελικά), να είναι ένα από τα στοιχεία που εν πολλοίς, θα κρίνουν και το πόσο θα απειληθεί η ΑΕΚ από την ομάδα του Χάσι

ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Η ΑΕΚ διαθέτει ομοιογένεια καθώς ο κορμός της είναι ίδιος με πέρσι. Αυτό είναι το πιο δυνατό της «όπλο». Δεν υπάρχει παίκτης που φοβίζει με την ακριβή έννοια της λέξης. Θεωρώ πως και σε αυτό το ντέρμπι η παρουσία του Ολυμπιακού θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του. Για τον Ολυμπιακό κομβικό ρόλο θα παίξει ο Οτζίτζα, όμως και πάλι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ή να μαντέψουμε ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής. Έχει ποιότητα ο Ολυμπιακός και παίκτες που με μια ενέργεια μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές.

Στη μάχη των πάγκων ποιος βλέπεις να έχει το πάνω χέρι; 

ΚΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ: Μέχρι τώρα ο Χιμένεθ έχει δείξει πως έχει βρει ισορροπία στο ρόστερ και διαχειρίζεται σωστά, τις πολλές λύσεις που έχει στα χέρια του. Σίγουρα δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλύτερο φεγγάρι από τον Χάσι, που αν δεν μπορέσει να αποφύγει την ήττα την Κυριακή, ενδεχομένως να αποτελέσει και παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Αφού ξεκάθαρα το κλίμα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι με το μέρος του

ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Ο Χιμένεθ έχει το καλό πως ξέρει την ομάδα του πολύ καλά αφού ήταν από πέρσι στον πάγκο της. Ο Χάσι δείχνει μπερδεμένος μετά τα καλοκαιρινά ματς που πέτυχε. Αν χάσει ο Ολυμπιακός τότε ο Χάσι δύσκολα θα μακροημερεύσει στον Ολυμπιακό. Βεβαίως πάντα παίζει ρόλο πώς φτάνουμε σε ένα αποτέλεσμα. Άλλο να έχει κακή εικόνα η ομάδα και να χάσει, άλλο να δούμε τον γνωστό Σιδηρόπουλο στα ντέρμπι που σφυρίζει τον Ολυμπιακό και που πάντα ο... κορυφαίος έχει ένα τουλάχιστον μεγάλο λάθος, τυχαία πάντα, εις βάρος του Ολυμπιακού.

Σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού, πιστεύεις ότι θα αποκτήσει σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα η ΑΕΚ απέναντί του;

ΚΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ: Ξεκάθαρα. Με διαφορά 5 βαθμών από τόσο νωρίς και με την ψυχολογία στα ύψη, τα πάντα από εκείνο το σημείο και μετά, θα είναι στα… πόδια της. Έχοντας ως ένα επιπλέον συν και τις εξελίξεις που θα φέρει μια ενδεχόμενη νίκη της, στον βασικό της αντίπαλο στην μάχη για τον τίτλο»

ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Όποιος και να είναι ο νικητής, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα είναι κωμικό την 5η αγωνιστική να μιλάμε για προβάδισμα. Ακόμη και αν κερδίσει η ΑΕΚ και πάει στο +5 από τον Ολυμπιακό. Ψυχολογικά θα ανέβει για τα καλά αλλά αγωνιστικά έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Ποια θεωρείς ότι είναι η κατάλληλη 11άδα, με βάση όσα βλέπεις στις προπονήσεις κ.λπ., για να παρατάξει ο προπονητής την ομάδα στο μεγάλο ντέρμπι;

ΚΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ: Βάσει των όσων είδαμε κυρίως στο μισάωρο απέναντι στη Λαμία για το πρωτάθλημα, όπου Αραούχο και Λιβάγια, έπαιξαν μαζί, η συνύπαρξή τους στο ντέρμπι θα έδινε απίστευτη ισχύ στην επίθεση της ΑΕΚ. Και αναμφίβολα θα έβαζε πολύ δύσκολα, στην προβληματική μέχρι σήμερα άμυνα του Ολυμπιακού. Ωστόσο, εκτιμώ πως ο Χιμένεθ δεν θα ξεκινήσει και με τους δύο φορ στο ντέρμπι. Επιλέγοντας ένα πιο συντηρητικό σχήμα, που ενδεχομένως δεν περιλαμβάνει τον Λιβάγια. Με τον Αραούχο κορυφή, τους Μάνταλο, Κλωναρίδη, Χριστοδουλόπουλο στην τριάδα πίσω του, τον Σιμόες με τον Γαλανόπουλο στον άξονα και στην άμυνα, τους Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς και Μπακάκη. Με τον Ανέστη φυσικά στο τέρμα

ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Σύμφωνα με αυτά που δείχνει ο Χάσι και παρότι έχει δοκιμάσει πολλές επιλογές για τη βασική ενδεκάδα θεωρώ πως στο τέλος θα πάει στα πιο σίγουρα. Δηλαδή με Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Ζντιέλαρ, Ζιλέ, Οτζίτζα, Καρσελά, Μάριν, Εμενίκε. 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags