Facebook Pixel Sportdog.gr | Ένας αποχαιρετισμός στον Ρουμάνο αρτίστα, Λουτσιάν Σανμαρτεάν (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-09-26 12:43:00

Ένας αποχαιρετισμός στον Ρουμάνο αρτίστα, Λουτσιάν Σανμαρτεάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ένας αποχαιρετισμός στον Ρουμάνο αρτίστα, Λουτσιάν Σανμαρτεάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Κρέμασε τα παπούτσια του ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού στα 37 του χρόνια και το sportdog.gr σας θυμίζει ποιος ήταν.

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Λουτσιάν Σανμαρτεάν, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Μπορεί να είχε προτάσεις για να συνεχίσει την καριέρα του αλλά τελικά αποφάσισε ότι το καλύτερο για αυτόν είναι να σταματήσει. Ο ίδιος δήλωσε πως το ποδόσφαιρο θα του λείψει αλλά είναι ώρα να ασχοληθεί με άλλα πράγματα.

Είναι γνωστός σε εμάς για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, φορώντας την πράσινη φανέλα από το 2003 μέχρι το 2007. Ακόμη φόρεσε το εθνόσημο της Ρουμανίας 21 φορές.

Η πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε στην Γκλόρια Μπιστρίτα το 1998. Στην ομάδα της Ρουμανίας έμεινε μέχρι το 2003 όπου και μάγεψε με τις εμφανίσεις του (89 συμμετοχές και 12 γκολ) και τράβηξε πάνω του τα μάτια μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Ο «μικρός μάγος» του Παναθηναϊκού

Έτσι ήρθε η πρόταση των «πρασίνων». Ο Ρουμάνος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί και έτσι μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Διακρινόταν για την άριστη τεχνική του κατάρτιση, τις φαντεζί ντρίπλες του και τις ατομικές του ενέργειες. Ήταν σίγουρα ένας παίκτης που ξεχώριζε κανείς μέσα στο γήπεδο για την ποιότητα που διέθετε. Έτσι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τον αποκτήσει το 2003 για το ποσό των 900.000 ευρώ. Ο τότε νεαρός επιθετικός είχε υπογράψει συμβόλαιο τριών χρόνων με οψιόν ανανέωσης για δύο ακόμη έτη.

Το ντεμπούτο του με τους «πρασίνους» το έκανε σε ένα ματς με αντίπαλο την Ξάνθη, όπου ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 1-0. Το πρώτο του τέρμα το σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Καλύτερη στιγμή στην καριέρα του όσο βρισκόταν στο «τριφύλλι» ήταν η κατάκτηση του νταμπλ το 2004. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είχαν εντυπωσιαστεί και έτσι τον αποκάλεσαν «μικρό μάγο» χάρη στιςπερίτεχνες ενέργειες που έκανε μέσα στο γήπεδο. Με το «τριφύλλι» στο στήθος έφτασε τις 29 συμμετοχές 2 γκολ και 1 ασίστ.

Η συνέχεια της καριέρας του

Μετά το κεφάλαιο Παναθηναϊκός ακολούθησαν πολλά ακόμη στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Μετά τους «πράσινους» μετακόμισε στην Ουτρέχτη (16 συμμετοχές), ενώ τη σεζόν 2009-10 επέστρεψε στην Γκλόρια Μπιστρίτα. Από το 2010 μέχρι το 2014 αγωνίστηκε στην Βασλούι. Εκεί κατάφερε σε 121 συμμετοχές να πετύχει 11 τέρματα.

Συνέχεια είχε η Στεάουα Βουκουρεστίου, στην οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα (26 συμμετοχές 5 γκολ). Επόμενος προορισμός του ήταν η Σαουδική Αραβία. Για λογαριασμό της Αλ Ιτιχάντ σκόραρε 6 φορές σε 31 αγώνες που έπαιξε.

Το 2016 επέστρεψε στη Ρουμανία, αυτή τη φορά για την Παντούρι, η οποία ήταν ο προτελευταίος προορισμός στην καριέρα του. Εκεί σε 17 συμμετοχές κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 2 φορές.

Το τελευταία του βήμα, πριν κρεμάσει τα παπούτσια του, ήταν στην Αλ Ταγαούν στην οποία σε 6 συμμετοχές δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα.

Πλέον ο 37χρονος επιθετικός αποφάσισε να σταματήσει και να ασχοληθεί με άλλα πράγματα. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να τον θυμηθούμε με την πράσινη φανέλα και να απολαύσουμε τις περίτεχνες ενέργειες που μας χάρισε στο παρελθόν. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags