Facebook Pixel Sportdog.gr | Η ΑΕΚ έχει χαρακτήρα, ψυχή, μέταλλο, αλλά κάτι λείπει...
| 2017-09-29 19:06:00

Η ΑΕΚ έχει χαρακτήρα, ψυχή, μέταλλο, αλλά κάτι λείπει...

Sportdog Team
Η ΑΕΚ έχει χαρακτήρα, ψυχή, μέταλλο, αλλά κάτι λείπει...

Τι γίνεται με το «βάθος» του Δικεφάλου; Πόσο υπολογίζει Πατίτο, Γιακουμάκη, Τρίστασον ο Χιμένεθ;

Η ΑΕΚ την Πέμπτη έδειξε μεγάλη ψυχή απέναντι στην Αούστρια Βιέννης, δεν συμβιβάστηκε με την ήττα, κυνήγησε το ματς και το κατάφερε στο τέλος, όπως είχε κάνει λίγες ημέρες πριν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτό δείχνει, ότι η ομάδα έχει αποκτήσει ξανά μέταλλο.

Κάποια πράγματα όμως πρέπει να μπουν σε σειρά. Γιατί υπάρχουν μεν θετικά στοιχεία που απορρέουν από αυτήν την ιστορία, όμως υπάρχει και ένα τεράστιο «αλλά». Η Ένωση έχει γίνει άκρως παραγωγική φέτος. Βγάζει απίστευτες φάσεις. Δεν γίνεται όμως να μη βάζει πέντε γκολ στον αντίπαλο που αγωνίστηκε τη 2η αγωνιστική, ο οποίος δεν έδειξε κάτι φοβερό, να ισοφαρίζεται και να μένει πίσω στο σκορ. Το γράψαμε και το επαναλαμβάνουμε, ότι η ΑΕΚ είχε 23... απόπειρες για γκολ, εκ των οποίων 11 στην εστία.

Συν τοις άλλοις έχει αναπτυχθεί μία συζήτηση που αφορά το βάθος του ρόστερ. Όσον αφορά την επίθεση, η ΑΕΚ πέρα από Αραούχο-Λιβάγια δεν έχει εναλλακτικές. Ναι μεν ο Γιακουμάκης είναι τραυματίας, αλλά δεν φαίνεται ότι τον εμπιστεύεται ο Χιμένεθ. Ο δε Κλωναρίδης επιβεβαιώνει όσους υποστήριζαν ότι η περσινή χρονιά ήταν το ταβάνι του. Στην ΑΕΚ επέστρεψε στην κανονικότητά του που είναι... μέτρια.

Όσον αφορά τα εξτρέμ, πέρα από Μάνταλο και Λάζαρο οι υπόλοιπες επιλογές που έχει ο Ισπανός δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής. Τόσο ο Τρίστασον όσο και ο Πατίτο δεν είναι αρχικές επιλογές του Μανόλο, αν και θα κρατούσαμε μία πισινή για τον Αργεντινό, με τον οποίο έχει καλύτερη επικοινωνία λόγω κοινής γλώσσας.

Με αυτά τα δεδομένα και τους τραυματισμούς που έχουν προκύψει, τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα για το αν η ΑΕΚ μπορεί να αντέξει σε τόσα σερί παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, η αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη θα είναι ένα δυσκολότατο τεστ για την ομάδα του Δικεφάλου. Εξάλλου είναι πρόσφατες οι μνήμες από το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού με τους Αρκάδες.

Αν περάσει η Ένωση από εκεί τότε τα σύννεφα θα ξεδιαλύνουν, δεν σημαίνει όμως, ότι θα διαλυθούν. Διότι το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και για να το κατακτήσει μία ομάδα χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια. Σε περίπτωση που η ΑΕΚ μπορέσει και διαχειριστεί σωστά αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Αλλά και να μην περάσει, μην ξεχνάμε, ότι και οι συνδιεκδικητές του τίτλου δεν είναι στο καλύτερό τους φεγγάρι. Γκέλες έχουν κάνει όλοι, θα κάνει και η ΑΕΚ. Το θέμα είναι ποιος θα κάνει τις λιγότερες. Εκεί γίνεται η σούμα στο τέλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags