Facebook Pixel Sportdog.gr | Η γκολάρα της χρονιάς στη Λιβαδειά! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-10-01 20:12:00

Η γκολάρα της χρονιάς στη Λιβαδειά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η γκολάρα της χρονιάς στη Λιβαδειά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Λεβαδειακός με επική ανατροπή, γκολ – πέναλτι του Μπραντάο και μία μαγεία του Γιακουμάκη, νίκησε 2-1 τον Απόλλωνα.

Μία τρομερή νίκη με ανατροπή και σκορ 2-1 κατέκτησε ο Λεβαδειακός κόντρα στον Απόλλωνα, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 7ο λεπτό με τον Παπάζογλου, και τους γηπεδούχους να το γυρνάνε με εύστοχο πέναλτι του Μπραντάο στο 83’ και μία απίστευτη γκολάρα του Γιακουμάκη στο 92’.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Απόλλωνα, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό ο Παπάζογλου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μενδρινού, πρόλαβε τον Φαβάρο και άνοιξε το σκορ με περίεργο τρόπο. Το γκολ αυτό χάλασε σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα και με εξαίρεση μία καλή κεφαλιά του Νιάς στο 24’, δεν είχαν άλλη σημαντική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο Λεβαδειακός ανέβασε ρυθμούς, ωστόσο και πάλι δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα, με συνέπεια ο χρόνος να κυλάει και το 0-1 να παραμένει.  Στο 82’ όμως ο Μπιζμίν τράβηξε χωρίς λόγο τον Γιακουμάκη εκτός φάσης, αρχικά εκτός περιοχής και στην συνέχεια εντός, ο Έλληνας φορ έπεσε, ο διαιτητής έδωσε σωστά πέναλτι και ο Μπραντάο έγραψε από την άσπρη βούλα το 1-1. Μετά την ισοφάριση, το ματς άνοιξε και στο 92’ ο Γιακουμάκης με ένα απίστευτο σουτ από πλάγια θέση, εντός περιοχής, έγραψε το 2-1 και χάρισε μία μεγάλη νίκη στον Λεβαδειακό.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο MVP της αναμέτρησης είναι ο Γιακουμάκης, ο οποίος βρίσκεται μέσα και στα δύο γκολ της ανατροπής. Ο Έλληνας φορ κερδίζει το πέναλτι εκτός φάσης για το 1-1 του Μπραντάο, ενώ γράφει το 2-1 με μία απίστευτη γκολάρα στο 92’.

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ζοζέ Ανιγκό κατέβασε και πάλι τον Λεβαδειακό με το αγαπημένο του 3-4-3, ωστόσο το γρήγορο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, δεν τον βοήθησε καθόλου. Ο Γάλλος επέλεξε αρχικό σχήμα τους Επασί, Τσαμπούρη, Τριποτσέρη, Φαβάρο, Μεντί, Ζαραδούκα, Νιάς, Μητρόπουλο, Μπραντάο, Γιουσούφ και Τόνι Σίλβα, ωστόσο η χρυσή αλλαγή του ήταν η είσοδος του Γιακουμάκη στο 70’!

Από την πλευρά του ο Ζόραν Βούλιτς στο ντεμπούτο του τα πήγε πολύ καλά, έφτασε κοντά στην νίκη, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει το 0-1, παρότι έπαιξε φουλ άμυνα σχεδόν σε όλο το παιχνίδι.

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Μεντί, Φαβάρο Αμαράλ, Ζαραδούκας (52' Μπελγκαζουανί), Νιάσε (70' Γιακουμάκης), Μητρόπουλος, Μπραντάο, Γιουσούφ, Τόνι Σίλβα

Απόλλων Σμύρνης (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Μάατσεν, Αλμπάνης (67' Σιατραβάνης), Μενδρινός (Μπαμπιάρζ), Καστιγέχος, Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Χουάρες (73' Κονέ), Κούρος, Μπαρτολίνι


Η ΦΑΣΗ: Κανονικά θα έπρεπε να βάλουμε το γκολ του Γιακουμάκη. Σπάνια βλέπουμε τέτοια γκολ, ειδικά στην Ελλάδα. Ωστόσο, αν δεν υπήρχε το πέναλτι του Μπιτζιμίν στο 83’ εκτός φάσης, για να γίνει το 1-1, ίσως να μην έβρισε τρόπο ο Λεβαδειακός να πάρει ούτε την ισοπαλία.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ… Το ματς είχε δύσκολες φάσεις, όμως ο Αθανάσιος Τζήλος τα πήγε αρκετά καλά. Μπορεί στο πρώτο μέρος να χάρισε την δεύτερη κίτρινη στον Μπραντάο, που είχε πολλά νεύρα, όμως από εκεί και πέρα ήταν καλός. Σωστή η απόφαση για το πέναλτι, σωστά μέτρησε και το γκολ του Απόλλωνα, παρά τις διαμαρτυρίες για οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Λεβαδειακός μπορεί να δυσκολεύτηκε, μπορεί για ακόμα ένα ματς να βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, όμως όχι μόνο κατάφερε και πάλι να σκοράρει, αλλά αυτή την φορά πήρε και τη νίκη. Οι Βοιωτοί παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα, έφτασαν τους 10 βαθμούς και βρίσκονται πλέον πάνω από τον Ολυμπιακό. Ο Ανιγκό κάνει τρομερή δουλειά στην Λιβαδειά και φαίνεται στο χορτάρι.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Το σημερινό ματς στη Λιβαδειά δεν θύμιζε πολύ τα προηγούμενα των Πράσινων. Ο Απόλλωνας ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς και μετά έκλεισε όλους τους χώρους προς την εστία, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να μην έχουν σοβαρές και καλές ευκαιρίες. Αν δεν δινόταν (σωστά) το πέναλτι εκτός φάσης στο 83’, το ματς δεν θα γύριζε. Πάντως ο Λεβαδειακός πήρε το τρίποντο και μετά από έξι αγωνιστικές συνεχίζει αήττητος.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα highlights της αναμέτρησης και την γκολάρα του Γιακουμάκη σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags