Facebook Pixel Sportdog.gr | Είδε... αστεράκια ο Μανόλο!
Ποδόσφαιρο
| 2017-10-01 22:23:00

Είδε... αστεράκια ο Μανόλο!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Είδε... αστεράκια ο Μανόλο!

Οι απουσίες και το rotation έφεραν την πρώτη ήττα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα από τον Αστέρα (2-0).

Την πρώτη της ήττα τη σεζόν 2017-2018 γνώρισε η ΑΕΚ στην Τρίπολη, η οποία χάρη στις γκέλες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, παρέμεινε πρώτη στη βαθμολογία της Super League και περιμένει τι θα κάνει τη Δευτέρα ο Πανιώνιος με τη Λαμία. Η Ένωση έχασε από τον Αστέρα που πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο μέρος ήταν πολύ κακό από πλευράς θεάματος, έγιναν πολύ λίγες φάσεις και το κυρίαρχο συστατικό του ήταν οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά φάουλ. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει ρυθμό, αφού ο Αστέρας την έκλεισε πολύ καλά και δεν άφησε τα ατού της να αναπτυχθούν μέσα στο γήπεδο. Έτσι ο μοναδικός τρόπος για να γίνει απειλητική ήταν μέσω μακρινών σουτ που δεν ανησύχησαν ποτέ τον Αθανασιάδης. Οι δύο ομάδες πάντως μοιράστηκαν από δύο καλές στιγμές. Η Ένωση απείλησε πρώτη με την κεφαλιά του Γιόχανσον στο 23', με τους Αρκάδες να απαντούν δύο λεπτά αργότερα με το διαγώνιο σουτ του Κώτσιρα, το οποίο μπλόκαρε ο Τσιντώτας.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ διαφορετικό. Ο Αστέρας έπιασε στον ύπνο την ΑΕΚ και προηγήθηκε με τον Μουνάφο στο 47', ενώ στο 51' είχε δοκάρι με τον Ισνάλντο. Η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει αλλά και πάλι δεν μπορούσε να βρει χώρους και να διασπάσει την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Ακόμα και με τις αλλαγές (Λιβάγια, Μάνταλος, Τρίστασον) ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος. Μία φορά απείλησαν οι «κιτρινόμαυροι» και αυτή από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου. Στο 81' ήρθε το 2-0 από τον Μανιά και εκεί το παιχνίδι τελείωσε οριστικά για τους «κιτρινόμαυρους»

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Δουβίκας ήταν ο παίκτης που πήρε από το χέρι τον Αστέρα και έφτιαξε το γκολ του Μουνάφο. Ο 18χρονος επιθετικός έκανε άνω κάτω την άμυνα της ΑΕΚ και εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους Βινίσιους, Γιαννούτσο.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: O Σάββας Παντελίδης είχε δύο σημαντικές απουσίες στο παιχνίδι, απο το οποίο έλειπαν Ίγκορ και Ιγκλέσιας. O Αθανασιάδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια με αμυντική τετράδα τους Κότσιρας, Τριανταφυλλόπουλο, Πασαλίδη και Γιαννούλη. Στη μεσαία γραμμή τα αμυντικά χαφ ήταν ο Μουνάφο με τον Τσουκαλά. Αριστερό εξτρεμ αγωνίστηκε ο Ισνάλντο, δεξί ο Καλτσάς, ο Δουβίκας ήταν ο μοναδικός επιθετικός και ο Μαντίντα από πίσω του είχε ελεύθερο ρόλο, με τον Αστέρα να παίζει σε διάταξη 4-2-3-1.

Ο Παντελίδης άργησε να κάνει τις κινήσεις του, αφού η ομάδα του προηγούταν. Στο 74' πέρασε τον Μανιά με εντολή, να πιέζει ψηλά. Ο Τσιλιανίδης μπήκε στο 79' και έδωσε τρεξίματα στην ομάδα του. Στις καθυστερήσεις μπήκε ο Τόνσο που ντεμπούταρε, Η αλλαγή όμως έγινε για το ροκάνισμα του χρόνου που υπολειπόταν.

Η ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα απουσιών στην Τρίπολη. Έλειπαν Τσόσιτς, Λόπες, Γκάλο, Σιμόες και πολλοί ακόμη ποδοφαιριστές που βρίσκοται σε αποθεραπεία. Έτσι ο Χιμένεθ αναγκαστικά έκανε rotation στην άμυνα, αλλά και σε άλλες θέσεις, προκειμένου να ξεκουράσει παίκτες. Την εστία, αντί του Ανέστη, υπερασπίστηκε ο Τσιντώτας. Στην άμυνα, ο Μπακάκης επέστρεψε στα δεξιά, στα αριστερά τοποθετήθηκε ο Βινίσιους και δίπλα στον Βράνιες, τη θέση του τραυματία Λόπες πήρε ο Γιαννούτσος. Στη μεσαία γραμμή ο Γιόχανσον είχε ρόλο κόφτη με τον Αϊντάρεβιτς και τον Γαλανόπουλο, να παίζουν μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι. Από την αριστερή πτέρυγα εφορμούσε ο Μάνταλος, από δεξιά ο Μπακασέτας με τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, να συμπληρώνει το 4-3-3 του Ισπανού τεχνικού.

Η πρώτη αλλαγή ήταν ο Λιβάγια που πέρασε αντί του Βινίσιους με τον Χιμένεθ να αλλάζει το σύστημα σε 4-2-3-1. Ο Γιόχανσον μετατοπίστηκε στο κέντρος της άμυνας και ο Γιαννούτσος πέρασε αριστερό μπακ, με Γαλανόπουλο-Αϊντάρεβιτς να παίζουν ανασταλτικοί μέσοι. Δεύτερος πέρασε ο Λάζαρος που αντικατέστησε τον πολύ κακό (και σήμερα) Μπακασέτα και τρίτος ο Τρίστασον αντί του ακίνδυνου Αραούχο. Καμία αλλαγή δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού για την Ένωση.

Αστέρας: Αθανασιάδης, Δουβίκας (74' Μανιάς), Γιαννούλης, Ισνάλντο (79' Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Κότσιρας, Μαντίντα (91' Τόνσο), Μουνάφο, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Τσουκαλάς

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Γιαννούτσος, Βινίσιους (55' Λιβάγια), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας (63' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (70' Τρίστασον)

Η ΦΑΣΗ: Αναμφισβήτητα ήταν η φάση του πρώτου γκολ και συγκεκριμένα η προσπάθεια του Δουβίκα. Ο τρόπος που τρύπωσε στην άμυνα δείχνει, ότι αν δουλέψει, ο 18χρονος θα γίνει μεγάλος παίκτης.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο διαιτητής Παπαπέτρου ήταν σωστός στις αποφάσεις του και δίκαιος στις κάρτες. Ευθυμιάδης, Μπουξμπάουμ έκαναν ορθές υποδείξεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ δεν κάηκε με την ήττα, αφού και που έχασε, διατηρήθηκε πρώτη. Απλά δεν εκμεταλλεύτηκε τα δώρα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Ο Αστέρας όμως χρειαζόταν τη νίκη, η οποία ήταν η πρώτη του στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν έξυπνα την Ένωση και κατάφεραν να την υποβάλλουν στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ο Χιμένεθ είχε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες. Από την στιγμή όμως που η ΑΕΚ είναι πρώτη και πηγαίνει για πρωτάθλημα έπρεπε να ρίξει τα βαριά του όπλα μέσα, εξ αρχής, ώστε να χτυπήσει το παιχνίδι. Ο προπονητής έκανε rotation μέχρι και στον τερματοφύλακα, κάτι που σίγουρα δεν χρειαζόταν. Η Ένωση φάνηκε εντελώς αδιάβαστη στο χορτάρι και αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά, ότι, όταν ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει χρόνο να προετοιμαστεί, μετά από ευρωπαϊκό ματς, για τον αντίπαλο, τότε η ομάδα έχει θέματα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags