Facebook Pixel Sportdog.gr | «Λάβρος» Μαντζουράκης για Ολυμπιακό: «Τα χειρότερα δεν ήρθαν» - Ατάκα-φωτιά για τη διαιτησία!
| 2017-10-03 05:48:00

«Λάβρος» Μαντζουράκης για Ολυμπιακό: «Τα χειρότερα δεν ήρθαν» - Ατάκα-φωτιά για τη διαιτησία!

του Γιώργου Κτενά
«Λάβρος» Μαντζουράκης για Ολυμπιακό: «Τα χειρότερα δεν ήρθαν» - Ατάκα-φωτιά για τη διαιτησία!

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον έμπειρο τεχνικό για τους πρωταθλητές, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Την άποψη ότι η ήττα από τον Ατρόμητο οδήγησε σε βήματα πίσω τον Ολυμπιακό, αλλά και ότι οι Πειραιώτες θα δυσκολευτούν στη συνέχεια, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Γιάννης Μαντζουράκης.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφέρθηκε στην αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, την έλλειψη χημείας στις μεγάλες ομάδες που θα τις οδηγήσει σε νέες απώλειες στον πρωτάθλημα, αλλά και στην παρουσία του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Κύριε Μαντζουράκη, ποιο είναι το σχόλιό σας για το φετινό πρωτάθλημα;

«Πριν από 3-4 εβδομάδες είχα αναφέρει σε συνέντευξή μου εδώ, στη Θεσσαλονίκη, ότι θα δούμε φέτος αρκετές απώλειες από τις μεγάλες ομάδες και να που τώρα έρχεται αυτό και επιβεβαιώνεται. Κάτι που είναι αντίθετο με όσα είδαμε το καλοκαίρι, αναφορικά με την ενίσχυση που είχαν. Γιατί έκαναν ακόμα και υπερβάσεις στις μεταγραφές και κάποιοι υποστήριζαν ότι θα υπάρχει μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Να, όμως, που το γήπεδο δείχνει άλλα».

«Παίζει ρόλο η διαιτησία»

Με αυτές τις απώλειες, όμως, έχει περισσότερο ενδιαφέρον και η εξέλιξη της κούρσας για την κατάκτηση του τίτλου.

«Μα αυτό είναι το ζητούμενο, να υπάρχει ισορροπημένο πρωτάθλημα και να μην παίζεται η εξέλιξή του μόνο από τους μεγάλους. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να ενισχύονται οι μικρότερες ομάδες μέσα από τη δουλειά τους και να αλλάζουν τις ισορροπίες που υπήρχαν. Θεωρώ ότι θα υπάρξουν κι άλλες απώλειες στη συνέχεια για τους μεγάλους. Μεγάλο ρόλο παίζει φέτος και η παρουσία της διαιτησίας, καθώς είναι σαφές ότι προσπαθεί να είναι καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Ποια είναι η άποψη που έχετε σχηματίσει για τις μεγάλες ομάδες; Ας αρχίσουμε με τον Ολυμπιακό.

«Δεν πρόλαβε να βγάλει χημεία. Είναι ομάδα με πολλές αλλαγές στον κορμό της, κι όταν αυτό γίνεται κάθε χρόνο δεν είναι εύκολο να βγει ομαδικό αποτέλεσμα στο γήπεδο. Σωστά έγινε η πώληση του Ρέτσου, δεν ήταν κάποιος αναντικατάσταστος στον κορμό για χρόνια, συν ότι τα 22 εκατ. ευρώ είναι μεγάλο ποσό. Άλλο αυτό, όμως, κι άλλο να φεύγουν παίκτες από τον κορμό. Κι αυτό ισχύει για οποιαδήποτε ομάδα, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό. Όταν αλλάζουν αρκετοί παίκτες είναι σαφές ότι θα χαλάσει η ομοιογένεια. Που την έχει ανάγκη μια ομάδα, όμως, προκειμένου να έχει διάρκεια. Η ομοιογένεια στηρίζει τη διάρκεια».

«Θα δυσκολευτεί ο Ολυμπιακός»

Πώς είδατε τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού μετά την αλλαγή προπονητή;


«Η Γιουβέντους δεν είναι στην καλύτερη φόρμα της. Με τις αλλαγές που είχε και με τον Ιγκουαΐν να λείπει από τον 11άδα, μικραίνεις τον Ολυμπιακό όταν υπερθερματίζεις για το 2-0 στο Τορίνο. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει στόχο να προχωρήσει στην Ευρώπη, όχι απλώς να μπει στους ομίλους. Για να χτίσεις μια ομάδα, όμως, πρέπει να προστατεύσεις το αποτέλεσμα. Αυτό που έγινε εναντίον του Ατρόμητου ήταν βήματα πίσω για τον Ολυμπιακό. Έγινε μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και όλοι περίμεναν μέσα από αυτή τη διαδικασία να πάρει μπρος η ομάδα. Να που δεν έγινε. Θα δυσκολευτεί στη συνέχεια ο Ολυμπιακός, γιατί έχει και δύσκολο πρόγραμμα. Και γνωρίζετε καλά πως όταν δεν έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα, βρίσκονται πολλοί φταίχτες».

«Ασταθής ο ΠΑΟΚ»

Πώς βλέπετε τον ΠΑΟΚ;


«Ο ΠΑΟΚ έχει κάνεις πολλές αλλαγές αλλά δεν βρήκε ακόμα χημεία. Έχει περάσει η 6η αγωνιστική και δεν έχει βρει ακόμα χημεία, αυτό που λέμε ρυθμό σε μια ομάδα. Συνηθίζουμε να λέμε οι προπονητές ότι στις 5 πρώτες αγωνιστικές βλέπουμε τον ρυθμό που έχει η ομάδα, για να σχηματίσουμε άποψη για την ομάδα. Θα χαρακτήριζα τον ρυθμό του ΠΑΟΚ ασταθή. Βρέθηκε να προηγείται εναντίον της Λάρισας και πήγε πίσω στην ψυχολογία. Σιγά-σιγά αρχίζουν τα δύσκολα τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και τον ΠΑΟΚ. Σύντομα θα έχουν ντέρμπι στο πρόγραμμά τους. Όποια ομάδα λύσει τα προβλήματα που αναλύουμε τόση ώρα, θα έχει και το πάνω χέρι».

«Μαρίνο, δεν βγαίνει το παζλ»

Η άποψη που έχετε σχηματίσει για τον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη;


«Και ο Παναθηναϊκός δούλεψε με άλλη ομάδα και είναι στη χειρότερη κατάσταση από την άποψη των αλλαγών και του προγραμματισμού. Γενικά οι ομάδες περιμένουν να πάρουν ΤΟΝ παίκτη (κι αυτό είναι λογικό, γιατί περιμένουν να πέσει η τιμή του κ.λπ.), αλλά συνήθως αυτοί οι παίκτες έρχονται την τελευταία στιγμή. Εξαντλούν πρώτα τις πιθανότητες να βρούνε σε άλλο πρωτάθλημα καλύτερο συμβόλαιο. Όταν έρχονται ένας - δύο παίκτες την τελευταία στιγμή, μπορείς να τους εντάξεις στην ομάδα. Όταν όμως έρχονται πολλοί παίκτες στο τέλος της προετοιμασίας, και σε αυτό εμπίπτει ο Παναθηναϊκός, με τον πολύ κακό προγραμματισμό του. Ο Μαρίνος με πολύ καλή δουλειά κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο με αυτούς που είχε και ανταποκρίθηκε καλά στους πρώτους προκριματικούς. Όταν όμως προσπαθείς να φυτέψεις μέσα στην ομάδα πολλούς νέους παίκτες, δεν θα βγει το παζλ».

«Η ΑΕΚ είναι η πιο ισορροπημένη»

Δεν μιλήσαμε για την ΑΕΚ ακόμα.

«Η ΑΕΚ θεωρώ ότι είναι πιο ισορροπημένη ομάδα. Βέβαια, υπάρχει και το χθεσινό αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά είναι η ομάδα με τα λιγότερα λάθη στον προγραμματισμό και σταθερή. Κι εδώ υπάρχει ένα σημαντικό παράδειγμα γι' αυτό που σχολιάσαμε νωρίτερα, αναφορικά με τον κορμό σε μια ομάδα, καθώς υπάρχουν ακόμα και σήμερα πολλά παιδιά που έπαιζαν στη Β΄ Εθνική. Έτσι επιτυγχάνεται η ομοιογένεια και πρέπει να δώσουμε σημασία στις ομάδες μας, που δεν το κάνουμε σωστά στην Ελλάδα».

Κλείνοντας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει κάποια ομάδα που να είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Τα φαβορί είναι τα ίδια, αυτό λέει η λογική. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ προπορεύεται με καλύτερη ψυχολογία και αποτελέσματα. Κατά πόσο θα της φτάσουν αυτά, θα φανεί στη συνέχεια. Αλλά δεν μπορείς να βγάλεις έξω τον ΠΑΟΚ, που ενισχύθηκε και μπορεί να στρώσει στη συνέχεια. Επίσης, αυτός που πάντα έχει το δικαίωμα και τη στόφα του πρωταθλητή, είναι ο Ολυμπιακός. Απομακρυσμένος από αυτή τη διαδικασία, επειδή έχει και τα προβλήματά του, είναι ο Παναθηναϊκός».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags