Facebook Pixel Sportdog.gr | Αξίζει να το δεις! Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ της Χιλής για το Μουντιάλ!
| 2017-10-05 17:29:00

Αξίζει να το δεις! Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ της Χιλής για το Μουντιάλ!

Sportdog Team
Αξίζει να το δεις! Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ της Χιλής για το Μουντιάλ!

Τηλεοπτικό δίκτυο προέβαλε ένα καταπληκτικό βίντεο για τη μεγάλη μάχη μεταξύ της Χιλής και του Εκουαδόρ που θα κρίνει την τύχη των γηπεδούχων για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Δείτε το...

Τα ξημερώματα της Παρασκευής η Χιλή δίνει παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» κόντρα στο Εκουαδόρ, στην προσπάθεια που κάνει να μπει στις θέσεις που θα της εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ 2018 ή έστω τη συμμετοχή της στα μπαράζ.

Το ματς αυτό φέρνει στους Χιλιανούς μνήμες από την ιστορική νύχτα της 6ης Ιουλίου 1996. Τότε η «Ρόχα» αντιμετώπισε τον ίδιο αντίπαλο νικώντας τον 4-1 και ξεκινώντας την προκριματική φάση που την έφερε στα τελικά του Μουντιάλ 1998.

Το «Fox Sports» επιστράτευσε τον «πρωτομάστορα» της τότε επιτυχίας, τον προπονητή Νέλσον Ακόστα, και δημιούργησαν ένα εκπληκτικό τηλεοπτικό σποτ για το σπουδαίο ματς που πλησιάζει. Στα 73 του χρόνια πλέον, ο Ακόστα έχει διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ και έχει αδύναμη μνήμη, ωστόσο δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνο το βράδυ, το οποίο περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο καλώντας τους συμπατριώτες του να ενισχύσουν την ομάδα για να θριαμβεύσει όπως κι εκείνη τη νύχτα του 1996!

«Λένε ότι δεν θυμάμαι πράγματα, ότι έχω ξεχάσει τα πάντα. Αλλά, αυτή τη νύχτα τη θυμάμαι τέλεια. Ήταν 6 Ιουλίου του 1996, μια βροχερή νύχτα στο Σαντιάγκο που παίζαμε τα πάντα. Ήταν το πρώτο μου ματς ως ομοσπονδιακός τεχνικός στην πορεία προς το Μουντιάλ 1998 στη Γαλλία. Θυμάμαι το γήπεδο γεμάτο, την ένταση, τις φωνές.

Θυμάμαι τους ιστορικούς σκόρερς, οι οποίοι ηγήθηκαν σε ένα ματς - "κλειδί". Έβρεχε σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Το θυμάμαι ωσάν να ήταν χθες. Γιατί υπάρχουν νύχτες που δεν σβήνονται κι αυτό δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Έρχεται ένα ματς ζωής ή θανάτου, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο αυτή τη νύχτα. Θέλω να προσκαλέσω οπαδούς και παίκτες, τους 17.000.000 Χιλιανούς να κάνουμε αυτό το ματς αδύνατον να ξεχαστεί» αναφέρει ο Ακόστα και συγκινεί!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags