Facebook Pixel Ο Χιμένεθ δοκίμασε για πρώτη φορά Γκάλο-Μπακάκη στα δεξιά
| 2017-10-05 21:26:00

Ο Χιμένεθ «τέσταρε» αυτό που φωνάζουν χρόνια οι οπαδοί

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ο Χιμένεθ «τέσταρε» αυτό που φωνάζουν χρόνια οι οπαδοί

Πόσο απέδωσε το δίδυμο που δοκίμασε ο Μανόλο στην Πάτρα;

Τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Μανόλο Χιμένεθ από το φιλικό στην Πάτρα ήταν σίγουρα χρήσιμα. Όπως σας ενημέρωσε το sportdog.gr ο Ισπανός τεχνικός τέσταρε την αγωνιστική ετοιμότητα των πιτσιρικάδων που δεν έχουν ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής, έκανε παράλληλα και κάποιες δοκιμές έκπληξη, όπως η χρησιμοποίηση (για ορισμένα λεπτά) του Τζανετόπουλου ως ανασταλτικό μέσο δίπλα στον Σιμόες, κάτι που είχαμε να δούμε από εποχής Δέλλα στην ΑΕΚ.

Η σημαντικότερη δοκιμή όμως ήταν αυτή για την οποία φωνάζουν εδώ και καιρό οι οπαδοί της ΑΕΚ. Οι Ενωσίτες θυμούνται την κοινή παρουσία του Ροντρίγκο Γκάλο και του Μιχάλη Μπακάκη στον Παναιτωλικό, τη σεζόν 2013-2014. Οι δύο τους έκαναν... παπάδες στο Αγρίνιο. Έπαιζε ο ένας μπακ και ο έτερος μπροστά στον άλλο και αμφότεροι κάλυπταν με φοβερό τρόπο τη δεξιά πλευρά, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Στην Ένωση όμως δεν βρέθηκε κανείς προπονητής να τους χρησιμοποιήσει μαζί στα άκρα. Πέρασαν τα τελευταία χρόνια Δέλλας, Πογιέτ, Κετσπάγια, Μοράις και ζήτημα αν δοκιμάστηκε αυτό το δίδυμο, έστω και σε δίτερμα προπόνησης.

Έτσι ο Χιμένεθ βρήκε την ευκαιρία στην Πάτρα να τους δει αγωνιζόμενους στα δεξιά. Οι παίκτες ατομικά ήταν αρκετά δραστήριοι. Ο Βραζιλιάνος ισοφάρισε για την ΑΕΚ, ενώ ο Έλληνας αμυντικός που πέρασε μπροστά του, στο 58' ήταν εξαιρετικός. Στα 32 λεπτά όμως που αγωνίστηκαν μαζί, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια συνεργασία, δείχνοντας, ότι πρέπει να βρούνε ξανά τη χημεία τους.

Οπότε τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Ισπανός τεχνικός δεν ήταν ασφαλή, αν και θα μπορούσε να ελέγξει ξανά κάποια στιγμή την αποδοτικότητα του συγκεκριμένου διδύμου. Όταν έχει ένας προπονητής πληθώρα επιλογών είναι ό,τι καλύτερο! Θα μπορούσε ο Χιμένεθ στη δεξιά πλευρά, εκτός των Πατίτο, Λάζαρου, Κλωναρίδη και Τρίστασον, να υπολογίζει και έναν εκ των Γκάλο-Μπακάκη.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags