Facebook Pixel Sportdog.gr | Δύσκολα τα πράγματα - Μόνο έτσι περνάει η Ελλάδα στα μπαράζ!
| 2017-10-07 18:45:00

Δύσκολα τα πράγματα - Μόνο έτσι περνάει η Ελλάδα στα μπαράζ!

Sportdog Team
Δύσκολα τα πράγματα - Μόνο έτσι περνάει η Ελλάδα στα μπαράζ!

Χρειαζόμαστε κι άλλα... δώρα εκτός από αυτό του Βελγίου στη Βοσνία! Διαβάστε για ποιο λόγο η «γαλανόλευκη» κινδυνεύει να μείνει εκτός των μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ, ακόμα και αν τερματίσει 2η...

Δυστυχώς, όπως ήρθαν τα πράγματα, ακόμα και αν απόψε η Εθνική μας νικήσει την Κύπρο και το Βέλγιο νικήσει η Βοσνία, έχοντας και ως δεδομένο πως θα νικήσουμε το Γιβραλτάρ την Τρίτη, η Ελλάδα πιθανότατα θα είναι η χειρότερη «δεύτερη» των 9 ομίλων των προκριματικών και θα μείνει εκτός των μπαράζ!

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, λοιπόν, η Ελλάδα και να κατακτήσει την δεύτερη θέση στον όμιλό της μοιάζει δύσκολο να καταφέρει να μπει στα μπαράζ. Συγκεκριμένα, η Εθνική μας το μάξιμουμ των βαθμών που μπορεί να φτάσει είναι οι 19, άρα οι 13 λόγω της αφαίρεσης έξι βαθμών για τα δύο ματς με το Γιβραλτάρ.

Αυτή τη στιγμή η Βοσνία, η δεύτερη του ομίλου μας, είναι η χειρότερη 2η, στο -2 από την 8η Σουηδία, που έχει τα ίδια ματς (είναι οι δύο όμιλοι που δεν έχουν παίξει για την 9η αγωνιστική), όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα. Από εκεί και πέρα στο +3 βρίσκονται οι Σκωτία, Κροατία και Ουαλία που όμως έχουν να δώσουν ένα παιχνίδι ακόμα. 

Όσο για την κατάσταση στους υπόλοιπους ομίλους; Σε άλλους τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα και σε άλλους γίνεται... χαμός, όπως ο 1ος όμιλος όπου η 2η Σουηδία φιλοξενεί το Σάββατο το Λουξεμβούργο, που όμως είναι ισόβαθμο στην τελευταία θέση με τη Λευκορωσία, υπερτερώντας μόλις κατά δύο τέρματα.

Οι ομάδες που υπάρχουν στον παραπάνω πίνακα, πλην Ιταλίας και της Β. Ιρλανδίας, δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη την δεύτερη θέση αλλά υπολογίζονται βάση των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων! 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:

Από τους εννιά ομίλους των προκριματικών, οι οκτώ καλύτερες δεύτερες ομάδες περνάνε στα μπαράζ, εκεί χωρίζονται σε ισχυρούς και ανίσχυρους και στη συνέχεια ακολουθεί κλήρωση για να βγουν τα ζευγάρια. Επίσης, από κάθε ομάδα που τερματίζει δεύτερη στον όμιλό της, αφαιρούνται οι βαθμοί που έχει πάρει με την τελευταία ομάδα του ομίλου και στη συνέχεια οι οκτώ δεύτεροι με τους περισσότερους βαθμούς πάνε στα μπαράζ. 

Εφόσον προκύψουν ομάδες με ίδιους βαθμούς, μετράει η διαφορά τερμάτων και μετά η καλύτερη επίθεση. 

Αναλυτικά τα κριτήρια ισοβαθμίας:

1. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου.
2. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου.
3. Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων παιχνίδια.
4. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς στον όμιλο.
5. Περισσότερα γκολ στα μεταξύ τους ματς.
6. Τα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους ματς μετρούν διπλά.
7. Fair play.
8. Κλήρωση. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags