Facebook Pixel Sportdog.gr | «Γι’ αυτό τραυματίζονται οι παίκτες του Ολυμπιακού» - «Μη φωνάζετε στον Φορτούνη»!
| 2017-10-08 15:37:00

«Γι’ αυτό τραυματίζονται οι παίκτες του Ολυμπιακού» - «Μη φωνάζετε στον Φορτούνη»!

του Γιώργου Κτενά
«Γι’ αυτό τραυματίζονται οι παίκτες του Ολυμπιακού» - «Μη φωνάζετε στον Φορτούνη»!

Ο Πέτρος Μίχος αναλύει στο sportdog.gr τα «εγκλήματα» του Μπέσνικ Χάσι και κάνει μια έκκληση στον κόσμο της ομάδας. 

Ο Μπέσνικ Χάσι δεν είχε δουλέψει καθόλου τον Ολυμπιακό και, φυσικά έχει ευθύνη για τους πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς που έχουν προκύψει στην ομάδα, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Πέτρος Μίχος.

Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής ποδοσφαίρου αναφέρθηκε ακόμα την παρουσία του Τάκη Λεμονή και σε όλα εκείνα που θα αλλάξει στον Ολυμπιακό, αλλά και στον Κώστα Φορτούνη που φέτος δεν έχει αρχίσει καλά τη σεζόν.  

«Μέχρι στιγμής έχουμε δει στον Ολυμπιακό τον Χάσι αδικαιολόγητα και τον Λεμονή απόλυτα δικαιολογημένα, γιατί έχει μόλις δύο παιχνίδια στον πάγκο, να προσπαθούν να δουν με ποιον σχηματισμό θα παίξουν, ποιες τακτικές θα ακολουθήσουν, ποια ταυτότητα θα έχει ο Ολυμπιακός. Ο Χάσι ξεκίνησε να παίζει με 4-2-3-1, έπαιξε 3-6-1, το έκανε 3-5-2, μετά 4-4-1-1. Πέρασε δύο-τρεις μήνες που δεν είχε ταυτότητα ως προπονητής, τι θέλει να παίξει και με ποιους παίκτες δηλαδή. Αν είχε ταυτότητα θα μπορούσε να πει ευκολότερα ποιοι από το ρόστερ είναι κατάλληλοι για να υποστηρίξουν αυτό που ήθελε να παίξει», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr o Πέτρος Μίχος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Το δεύτερο που δεν κατάλαβε ποτέ ο Χάσι είναι ότι ναι μεν σε κάποια ματς θα χρειαστεί να παίξεις στο μισό γήπεδο για να πάρεις το αποτέλεσμα, κι εδώ πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά ο μεγαλύτερος προβληματισμός ήταν πώς θα διδάξει επιθετικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κατοχής. Εκεί φάνηκε το πρόβλημα, όταν αντιμετωπίσαμε κλειστές άμυνες, ότι δεν είχε δουλευτεί καθόλου ο Ολυμπιακός. Ούτε σε ατομικό αλλά ούτε και σε συλλογικό επίπεδο. Το να έχω την κατοχή ανάμεσα στον αμυντικό χαφ και τον στόπερ, δεν μου λέει κάτι. Αυτό έκανε ο Χάσι και γι' αυτό το έχασε».

Υπήρχαν πολλά μυϊκά προβλήματα, κάτι που δείχνει πολλά για την ποιότητα της προπόνησης, έτσι δεν είναι; 

«Ίσως αποφάσισε για να έχει "φρέσκους" παίκτες, οι μικρόκυκλοι της προπόνησης να μην ήταν τόσο επιβαρυμένοι. Να μην δούλεψε στο να έχει βάση το τμήμα και να είναι ανθεκτικό στην πίεση του παιχνδιού, σε διάρκεια σεζόν, με αποτέλεσμα να θαμπώνει το τρεξιμο των ποδοσφαιριστών μετά από το 65ο - 70ο λεπτό. Αλλά και να βλέπουμε παίκτες που από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι επιβαρυμένοι και βγάζουν μυϊκούς τραυματισμούς ακόμα και στην αρχή των αγώνων».

Ο Ολυμπιακός όμως είναι μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να γνώριζε ο Χάσι ότι χρειάζεται τόσο την πρόκριση στους ομίλους, άρα έπρεπε να είναι «φρέσκιοι» οι παίκτες, όσο και ετοιμότητα για τη διάρκεια της σεζόν.

«Θεωρώ ότι έκανε συνειδητά ό,τι έκανε στις προπονήσεις και αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι πια μαζί μας. Μάλλον είχε χάσει το κομμάτι της επικοινωνίας και της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών, που πολλές φορές μπορεί να αναστήσει ακόμα και "νεκρό" ποδοσφαιριστή. Με άλλους δούλεψε και με άλλους δεν τον ενδιέφερε καθόλου να τους δουλέψει. Αλλά το ρόστερ του Ολυμπιακού πρέπει να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για να αντεπεξέλθει στις πολλές υποχρεώσεις που έχει ο σύλλογος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κώστας Φορτούνης έφτασε στα όρια της θλάσης. Πιστεύετε ότι γι' αυτό είναι «πεσμένος»; 

«Ο Τάκης θα πρέπει να πάρει από τους παίκτες και ειδικά από τον Φορτούνη, αυτό που δεν πήρε ο Χάσι. Και δεν πρέπει να κάνει το λάθος που έκανε ο Χάσι, θα πρέπει να σκεφτεί τι θέλει να παίξει με τον Ολυμπιακό και ποιοι είναι εκείνοι που μπορούν να το υποστηρίξουν. Κάθε νέος προπονητής έχει προσωπική επαφή με κάθε παίκτη ξεχωριστά, όταν πηγαίνει σε μια ομάδα. Δεν μπορεί να μην έχει συζητήσει με τον Φορτούνη σχετικά με την αγωνιστική του κατάσταση».

Στο παιχνίδι εναντίον του Ατρόμητου, πάντως, τον άφησε εκτός αποστολής.

«Κάποιες φορές αν δεν προκύπτει κάποιος τραυματισμός, είναι καλύτερα να αφήσεις στην εξέδρα έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή παρά στον πάγκο. Γιατί πρέπει να παίζουν, δεν είναι από εκείνους που κάθονται στον πάγκο. Ο Φορτούνης δεν κάνει καλή σεζόν φέτος, δεν ξεκίνησε καλά. Προέρχεται από ντεφορμάρισμα που είχε από τη θητεία του προηγούμενου προπονητή, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει. Πολλές φορές τέτοιους παίκτες δεν τους φορμάρεις μόνο μέσα από τις προπονήσεις αλλά και από τους αγώνες. Και σε αυτό το σημείο θέλω να παρακαλέσω την εξέδρα να έχει υπομονή μαζί του, είναι ένας ποδοσφαιριστής στο κάτω - κάτω που λίγο καιρό πριν ήταν να πουληθεί 15-16 εκατ. ευρώ. Να θυμίσω, επίσης, ότι ο Φορτούνης βγήκε πρώτος σκόρερ ως χαφ και είναι ένα εργαλείο που όταν έρθει στην κατάσταση που θέλουμε, θα λύσει πολλά στο επιθετικό σκέλος. Οπότε θα πρέπει να μην χαϊδέψουμε τα αυτιά του Φορτούνη, αλλά να τον φέρουμε σε καλή σωματική, αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για την επιστροφή του Τάκη Λεμονή στην ομάδα;

«Πιστεύω στην αλλαγή που έγινε, πιστεύω ότι θα κερδίσει το κομμάτι της εμπιστοσύνης των παικτών και τη διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από το πόσο θα χρησιμοποιηθεί ο καθένας. Οπότε εδώ έχουμε ήδη ένα θετικό. Όσον αφορά τα τεχνικά και προπονητικά, θα πρέπει να του δώσουμε ένα εύλογο διάστημα ώστε να φέρει σε ικανοποιητικό επίπεδο μαζί με τους συνεργάτες του, την ατομική δομή των παικτών και φυσικά θα πρέπει να εκτιμήσει τα ατομικά προσόντα κάθε παίκτη. Προκειμένου να αποφασίσει το σύστημα και την τακτική που θα τον φέρουν νωρίτερα στις νίκες. Θέλουμε να βλέπουμε ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο από τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό που προέχει είναι τα αποτελέσματα».

Είστε προβληματισμένος με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει μείνει από τόσο νωρίς πίσω στη βαθμολογία;

«Ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί και προηγούμενα χρόνια σε άσχημες θέσεις. Οι μεγάλες ομάδες, άλλωστε, εκεί φαίνονται. Αν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα και καταφέρεις να αντιστρέψεις την κατάσταση, λέγεσαι μεγάλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι μεγάλη ομάδα και υπάρχει η δυνατότητα να "γυρίσει" η κατάσταση. Όταν γίνονται συσκέψεις τιου τεχνικού επιτελείου και της διοίκησης, θα πρέπει να προσμετρηθεί ότι η ομάδα όχι μόνο δεν έχει ανάγκη από υπέρ της σφυρίγματα από τον διαιτητή, αλλά αντέχει στα κατά της σφυρίγματα. Και πρέπει να φαίνεται και στο γήπεδο αυτό, να μην απογοητεύονται όταν έχουν εναντίον τους σφυρίγματα ή όταν δεν παίρνουν ό,τι δικαιούνται».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags