Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ποια Ιταλία; Μακριά απ’ αυτή την ομάδα στα μπαράζ - Προκάλεσε ο οπαδός του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη»
| 2017-10-11 15:25:00

«Ποια Ιταλία; Μακριά απ’ αυτή την ομάδα στα μπαράζ - Προκάλεσε ο οπαδός του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη»

του Γιώργου Κτενά
«Ποια Ιταλία; Μακριά απ’ αυτή την ομάδα στα μπαράζ - Προκάλεσε ο οπαδός του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη»

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο σκιαγραφεί στο sportdog.gr το προφίλ των πιθανών αντιπάλων της Εθνικής ομάδας - Τι λέει για το επεισόδιο στο Φάληρο.

Την άποψη ότι ο Κώστας Μήτρογλου αποτελεί σημείο αναφοράς για την Εθνική ομάδα και είναι πολύ σημαντικό να έχει καλό ρυθμό ενόψει των μπαράζ, κατέθεσε στο sportdog.gr ο Αλέξανδρος Λοθάνο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, που γνωρίζει άριστα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, σχολίασε ακόμα ότι οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι μέσα στους 20-30 καλύτερους στόπερ της Ευρώπης, αλλά και ότι ο Ζέκα έχει γίνει απαραίτητος στην 11άδα.

Ανέλυσε μία προς μία τις πιθανές αντιπάλους της Εθνικής μας στον δρόμο για το Μουντιάλ, συμπληρώνοντας ότι η ομάδα που θα ήθελε να αποφύγει η Ελλάδα δεν είναι η Ιταλία αλλά η Κροατία.

«Θεωρώ ότι η Εθνική ομάδα άξιζε να πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλό της. Η καλύτερη εικόνα της ήταν στα παιχνίδια με το Βέλγιο και σε δεύτερη μοίρα στα ματς με τη Βοσνία που έπαιξε ίσως λίγο παραπάνω αμυντικά. Χωρίς όμως να υστερεί ως σύνολο σε σχέση με τους Βόσνιους, που όμως διαθέτουν κάποιες εξαιρετικές μονάδες. Με το Βέλγιο ειδικά εντός έδρας, θα μπορούσε να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά σε κάθε περίπτωση έδειξε ότι είναι ανταγωνιστική. Κάτι που δεν έκανε, για παράδειγμα, με την Εσθονία εδώ», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τα γκολ που πέτυχε εναντίον της Κύπρου και του Γιβραλτάρ ο Κώστας Μήτρογλου, αλλά και για τους υπόλοιπους παίκτες της Εθνικής:

«Ο Μήτρογλου αποτελεί σημείο αναφοράς για την Εθνική ομάδα, γιατί είναι γεγονός ότι δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Αν βρει ρυθμό θα είναι πολύ σημαντικό και για τα μπαράζ. Κυρίως γιατί η Εθνική ομάδα παίζει σφιχτή άμυνα και είναι σημαντικό στις λίγες ευκαιρίες που της παρουσιάζονται στα παιχνίδια, να έχει κάποιον με την εκτελεστική δυνότητα του Μήτρογλου. Και ο Ζέκα είναι απαραίτητος, τρεχαντήρι όπως λέμε. Σημείο αναφοράς είναι η άμυνα. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις στόπερ που έχουμε, βρίσκονται μέσα στους 20-30 καλύτερους στόπερ σε όλη την Ευρώπη. Κυρίως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς, αλλά και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που έχει επανέλθει σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο».

Ο Σκίμπε υπενθύμισε σε ομιλία του προς τους παίκτες ότι η Εθνική πήρε το εισιτήριο για τα μπαράζ και όχι για το Μουντιάλ.

«Το είπε και ο Παπασταθόπουλος πως το κέρδος από αυτή τη διαδικασία είναι ότι ξαναβγαίνουμε ομάδα. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Η Εθνική δίνει ξανά εγγυήσεις αξιοπιστίας και δεν είναι εκείνο το συνοθύλευμα που είχαμε δει επί Ρανιέρι, ο οποίος κάπου θέλησε να παίξει κάτι που η Εθνική ομάδα δεν είναι μπορεί. Αυτό που καταφέρνει καλά είναι να έχει σφιχτή άμυνα και να εκμεταλλεύεται καλά τις λίγες ευκαιρίες που έχει. Ο Σκίμπε κράτησε στεγανά, που υπήρχαν στην προηγούμενη προκριματική φάση, και ακόμα κι αν δεν προκριθούμε στην τελική φάση του Μουντιάλ είναι σαφές ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο».

Ας δούμε μία προς μία τις υποψήφιες αντιπάλους της Εθνικής, αρχίζοντας από την Κροατία.

«Όπως κάθε βαλκανική ομάδα, είναι του ύψους ή του βάθους. Διαθέτει ισχυρές προσωπικότητες, ειδικά την τριάδα Μόντριτς, Ράκιτιτς και Μάτζουκιτς που αποτελούν σημείο αναφοράς και διαθέτει μεγάλο κίνητρο για να βρεθεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ειδικά από τη στιγμή που τα κατάφερε η Σερβία και είναι γνωστή η αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες. Δεν είναι η ομάδα που θα ήθελα στον δρόμο της Εθνικής. Μάλιστα, ίσως είναι η λιγότερο επιθυμητή».

Πώς βλέπεις τη Δανία;

«Είναι παραδοσιακή σκανδιναβική ομάδα, πολύ γρήγορη και πολύ ταλαντούχα. Με κορυφαίο τον Έρικσον. Έχει περάσει δύσκολη διαδικασία, με όχι τόσο επιτυχημένες παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να μας τρομάξει. Θα ήταν μια από τις ομάδες που θα ήταν επιθυμητή στην κλήρωση».

Να συνεχίσουμε με την Ιταλία;

«Φαντάζεσαι η Εθνική Ελλάδας να είναι ο λόγος που ο Μπουφόν δεν θα κλείσει την καριέρα του σε Μουντιάλ; Γιατί είχε πει ότι μετά από αυτή τη διοργάνωση μπορεί να σταματήσει, οπότε αν τους αποκλείσουμε; Ευρύτερα, πάντως, είναι σε μεταβατική φάση η Ιταλία. Παραδοσιακά δεν αρέσκεται να δημιουργεί παιχνίδι αι αν κληρωθεί με την Εθνική μας, που αναμφίβολα θα είναι το αουτσάιντερ η Ελλάδα, θα χρειαστεί να παράξει παιχνίδι η Ιταλία. Κάτι που θα την κάνει να αισθανθεί άβολα. Δεν θεωρώ ότι θα ήταν καταδικασμένη η Ελλάδα αν κληρωθεί με την Ιταλία, δεν σημαίνει αυτομάτα "τέλος Μουντιάλ" για την Εθνική μας πιθανή τέτοια κλήρωση, χωρίς να θέλω αυτό να φανεί ως ιεροσυλία».

Η άποψή σου για την Ελβετία;

«Είναι μια παραδοσιακή ευρωπαϊκή ομάδα, που είναι σταθερή η παρουσία της με καλή εικόνα στις διοργανώσεις, χωρίς όμως να ξεχωρίζει. Έχει μονάδες για να κάνουν τη διαφορά, αλλά κι αυτοί δεν αποτελούν φόβητρο».

Ποια ειναι η σειρά με την οποία θα ήθελες να κληρωθεί η Ελλάδα, από τον ευκολότερο προς τον δυσκολότερο κατά την άποψή σου αντίπαλο.

«Θα προτιμούσα αρχικά την Ελβετία, στη συνέχεια τη Δανία, την Ιταλία και τελευταία την Κροατία».

Τέλος, θα ήθελα να μου πεις δύο λόγια για το περιστατικό με την επίθεση σε οπαδό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στον τελευταίο αγώνα της Εθνικής, επειδή φορούσε φανέλα του Παναθηναϊκού.

«Νομίζω ότι το λάθος αφορά και τις δύο πλευρές. Δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε κάτι τέτοιο σε συγκεκριμένα γήπεδα. Προέρχομαι από χώρα που θα μπορούσε κάποιος οπαδός της Μπαρτσελόνα να βρεθεί στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης με τη φανέλα της ομάδας, αλλά και το αντίστροφο, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι, ακόμα, έτοιμη για κάτι τέτοιο. Καταδικαστέα η αντίδραση εκείνων που χτύπησαν τον οπαδό, αλλά και του οπαδού που προφανώς βρέθηκε στο γήπεδο με διάθεση να προκαλέσει».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags