12/10/17 - 12:52

Επίθεση Μανόλο στον Τύπο: «Ο μόνος τρόπος για να πουλήσεις εφημερίδες, είναι να κάνεις κριτική»!

Με δηλώσεις του στη NOVA ο τεχνικός της ΑΕΚ τα έβαλε με τα ΜΜΕ αναφορικά με την κριτική που του ασκήθηκε μετά την ήττα στην Τρίπολη. Τι είπε για Ξάνθη και Κονέ.

Sportdog Team
Επίθεση Μανόλο στον Τύπο: «Ο μόνος τρόπος για να πουλήσεις εφημερίδες, είναι να κάνεις κριτική»!
820views 0shares

Ο Μανόλο Χιμένεθ ακόμα δεν έχει ξεχάσει όσα στραβά και ανάποδα έγιναν στο ματς με τον Αστέρα. Μιλώντας στην κάμερα της Nova, αναφέρθηκε στην λανθασμένη νοοτροπία που είχε η ΑΕΚ στην Τρίπολη, ενώ μίλησε και για τις αγωνιστικές επιλογές του.

Για τις επιλογές που έκανε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, κι αν θεωρεί πως δέχθηκε άδικη κριτική: "Δεν ακούω και δεν διαβάζω και δεν με επηρεάζουν. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν την άποψη τους. Λένε την άποψη τους χωρίς να γνωρίζουν και η άποψη είναι μετά τα αποτελέσματα. Είναι σύνηθες αυτό που γίνεται. Δεν είναι φυσιολογικό να μην καταλαβαίνουν, γιατί πρέπει να παίξουν κάποιοι που δεν παίζουν συνήθως.

Δεν καταλαβαίνουν πως υπάρχουν σημαντικές απουσίες στην άμυνα. Και ο μόνος τρόπος για να πουλήσεις εφημερίδες, είναι να κάνεις κριτική μετά το παιχνίδι. Ο Τζανετόπουλος, ο Βινίσιους, ο Γιαννούτσος είναι στο ρόστερ και πρέπει να αποδείξουν γιατί είναι στο ρόστερ. Είχαμε απουσίες στο κέντρο της άμυνας. Ποιες ήταν οι περίεργες αποφάσεις; Το πρόβλημα δεν είναι αυτός που λέει την άποψη του χωρίς να έχει δίκιο, αλλά αυτός που την πιστεύει".

Για την αλλαγή στο σύστημα και τους παίκτες στα άκρα: "Ο Κλωναρίδης ήταν άρρωστος και δεν μπορούσε να παίξει. Είναι εύκολο να μιλάμε. Αν έπρεπε να πληρώνουμε για να μιλάμε, τότε θα μιλούσαμε λιγότερο. Και όλες οι οικονομικές κρίσεις θα είχαν τελειώσει".

Για τα προβλήματα για Ξάνθη: "Είναι κυρίως στην άμυνα. Έχουμε κακοτυχία με τους τραυματισμούς. Και είναι κάποιοι παίκτες που πρέπει να καλύψουν τους συμπαίκτες του. Και πρέπει να αποδείξουν, γιατί βρίσκονται στην ΑΕΚ. Και δεν αποφεύγω ερωτήσεις. Πολλοί με ρωτούν για τον Τρίστασον. Πάντα είμαι ξεκάθαρος. Στις προπονήσεις δείχνει λιγότερα από κάποιους άλλους. Και πρέπει απλώς να δείξει περισσότερα".

Για το τι γίνεται με τον Κονέ κι αν είναι στην αποστολή για Ξάνθη: "Δεν έχει να κάνει με αποφάσεις του προπονητή. Δεν ήρθε σε καλή κατάσταση. Ήταν λογικό διότι έκανε για πολύ καιρό μόνος του προπονήσεις και όχι με ομάδα. Και η ιδέα είναι ο Κονέ να βοηθήσει την ΑΕΚ και περιμένουμε να δούμε πότε θα μπορεί να βοηθήσει".

Για το ματς με την Ξάνθη: "Είναι μια καλή ομάδα. Ήταν πέρυσι, μου φαίνεται και φέτος. Πολλές φορές οι προπονητές προσαρμόζουν το σύστημα, με βάση τους παίκτες που έχουν. Χρειάζεται καιρό για να έχεις καλύτερο σύστημα και να αποδόσεις καλύτερα. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για να αντιμετωπίσεις".

Για την εικόνα της ΑΕΚ: "Η εικόνα της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι πάντα το ίδιο. Δεν πρέπει να διαπραγματεύεται η αγωνιστική συμπεριφορά. Οι επαγγελματίες θα πρέπει να δουλεύουν πάντα στο ίδιο επίπεδο. Μπορεί να δουλέψεις καλά και να χάσεις ή να κερδίσεις. Η εικόνα που θα πρέπει να δείχνει η ΑΕΚ πάντα, είναι μια ομάδα που θέλει να κερδίζει πάντα. Και στο τελευταίο ματς δεν το έκανε. Και δεν υπάρχει η δικαιολογία των απουσιών και της κούρασης. Θα πρέπει να υπάρχει φιλοδοξία να θέλουμε να κερδίζουμε. Μετά μπορείς και να χάσεις. Αλλά η εικόνα πρέπει να είναι πάντα για τη νίκη".

Για το αν τον εκνεύρισε η εικόνα στην Τρίπολη: "Είχαμε ένα μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα και πρέπει να το λύσουμε με αμυντικούς. Και όταν δεν υπάρχουν οι αμυντικοί, υπάρχουν και οι μέσοι. Αλλά δεν μου άρεσε καθόλου, αυτό που κάναμε στο γήπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ένταση και δεν κάναμε ευκαιρίες. Και ένα δεύτερο ημίχρονο που ήταν εμφανές πως έλειπε η θέληση να βάλουμε ένταση για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Και δεν αξίζει η μεγάλη προσπάθεια, που είχε γίνει πριν τέσσερις μέρες. Όποιος δεν είναι 100% δεν οφείλει να παίξει. Σε μια επαγγελματική ομάδα το λάθος επιτρέπεται. Αλλά δεν επιτρέπεται η έλλειψη αγωνιστικής συμπεριφοράς. Δεν ήταν στην Τρίπολη η καλύτερη μας μέρα. Αλλά παίζει πάντα και ο αντίπαλος και τότε ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ