Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατρόμητος για... φίλη-Μα(ντσον) και κορυφή!
| 2017-10-14 20:11:00

Ατρόμητος για... φίλη-Μα(ντσον) και κορυφή!

Sportdog Team
Ατρόμητος για... φίλη-Μα(ντσον) και κορυφή!

Με απίστευτο γκολ του Βραζιλιάνου οι Περιστεριώτες επικράτησαν 1-0 του Αστέρα που τελείωσε το ματς με 9 παίκτες λόγω των αποβολών του Καλτσά και του Ιγκλέσιας.

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος την 7η αγωνιστική. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, παρέμεινε αήττητος και ανέβηκε έστω και προσωρινά στην 1η θέση της βαθμολογίας. Οι Αρκάδες έμειναν στη 13η θέση.

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, το οποίο είχε πολύ καλό ρυθμό. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με την κεφαλιά του Βασιλακάκη στο 23΄', που έβγαλε με δύσκολη απόκρουση ο Αθαναδιάσης. Έξι λεπτά αργότερα όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα δεν κατάφερε να αποτρέψει τον κεραυνό του Μάντσον που σημείωσε απίστευτο γκολ. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους φιλοξενούμενους στο 38', όταν έχασαν τον Καλσά με δεύτερη κίτρινη.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας όχι μόνο δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά έμεινε με 9 παίκτες στο 61' με την αποβολή του Ιγκλέσιας. Οπότε ήταν εύκολο για τον Ατρόμητο να διατηρήσει τα ηνία της αναμέτρησης, ο οποίος ήταν απειλητικός και είχε δοκάρι με τον Ουάρντα στο 63'. Στο 68' όμως οι Αρκάδες παραλίγο να ισοφαρίσουν με την πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Κυριακόπουλου που έβγαλε ο Γιαννιώτης. Οι γηπεδούχοι στο τέλος του αγώνα έπαιξαν μονότερμα την ομάδα της Τρίπολης. Είχαν δοκάρι στο 80' με τον Ντιγκινί και στο 88' ο Μανούσος απέτυχε να νικήσει τον Αθανασιάδη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Μάντσον ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το προβάδισμα στον Ατρόμητο με τη γκολάρα που πέτυχε. Δυστυχώς ο σκόρερ τραυματίστηκε σοβαρά με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε τον Ατρόμητο σε διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Γιαννιώτης, την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά, οι Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζησαΐας και Γιαννούλης και ανασταλτικά χαφ τοποθετήθηκαν ο Βασιλακάκης με τον Μάντσον. Στην επίθεση, αριστερό εξτρέμ έπαιξε ο Ουάρντα, δεξί ο Ντιγκινί, ο Ουμπίδες ήταν περιφερειακός και μοναδικός προωθημένος ο Μανούσος.

Στο δεύτερο μέρος ο Κάναντι πέρασε τον Μπουσουλάτζιτς για να δέσει τη μεσαία του γραμμή, όπως και τον Ντάουντα. Στις καθυστερήσεις μπήκε και ο Βασιλείου για... ευνόητους λόγους.

Το 4-2-3-1 εφήρμοσε και ο Σάββας Παντελίδης. Ο Αθανασιάδης ξεκίνησε βασικός, έχοντας μπροστά του τους Κώτσιρα, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο και Γιαννούλη. Στα χαφ, δίδυμο ανασταλτικών μέσων ήταν ο Ιγκλέσιας με τον Μουνάφο. Ο Ισνάλντο κάλυψε την αριστερή πτέρυγα, ο Καλτσάς τη δεξιά, επιτελικός ήταν ο Τόνσο και στην κορυφή ο Δουβίκας.

Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε άμεσα δύο αλλαγές, περνώντας στο παιχνίδι τον Μαντίντα και τον Μανιά για να τονώσει επιθετικά την ομάδα του. Δεν μπόρεσαν όμως να αλλάξουν την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Η ΦΑΣΗ Στο 31' ο Ατρόμητος έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-0, λίγα λεπτά μετά το γκολ του Μάντσον! O Mανούσος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, ο Ντιγκινί ήταν αμαρκάριστος αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν κακό και ο Αθανασιάδης μπλόκαρε.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Η αποβολή του Καλτσά στο 38' για φάουλ στον Κιβρακίδη ήταν αυστηρότατη. Καταρχάς δεν υπάρχει καμία δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού το φάουλ το έκανε από πίσω ο Γιαννούλης που πατάει τον αντίπαλό του και στη συνέχεια ο Καλτσάς δεν φαίνεται ξεκάθαρα εάν τον βρίσκει με το τάκλιν που έκανε. Η αποβολή του Ιγκλέσιας, στο 61', ήταν σωστή, αφού ο Αργεντινός στην προσπάθειά του να καλύψει τη μπάλα, έδωσε αγκωνιά στο πρόσωπο του Ουάρντα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο Ατρόμητος ήταν καθόλα ανώτερος και δεν άφησε περιθώρια στον Αστέρα, ο οποίος έμοιαζε λες και ήταν ξεχασμένος στη νίκη με την ΑΕΚ. Οι Περιστεριώτες δίκαια νίκησαν, αν και ευνοήθηκαν με την άδικη αποβολή του Καλτσά.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Το παιχνίδι ήταν μεταξύ ομάδων ίδιας δυναμικότητας, οι οποίες φέτος είναι ιδιαίτερα δυνατές. Η αναμέτρηση όμως κρίθηκε από την έδρα. Ο Ατρόμητος πήρε δύναμη από τον κόσμο του και είναι ξεκάθαρο, ότι ακόμα και μεγαλύτερες ομάδες θα περάσουν δύσκολες στιγμές στο Περιστέρι. Αυτό βέβαια είναι θετικότατο, αφού δίνει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

 

ΠΑΤΑ ΤΟ

Δείτε τη γκολάρα του Μάντσον

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags