Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Ζέκα για το διαζύγιο, τις δύο κόρες και το Μουντιάλ!
| 2017-10-16 09:43:00

Ο Ζέκα για το διαζύγιο, τις δύο κόρες και το Μουντιάλ!

Sportdog Team
Ο Ζέκα για το διαζύγιο, τις δύο κόρες και το Μουντιάλ!

Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού σε μια διαφορετική συνέντευξη μίλησε για την προσωπική του ζωή και όχι μόνο...

Αναλυτικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του στο περιοδικό People:

Πιστεύεις πως θα πάμε στη Ρωσία το επόμενο καλοκαίρι;

Είμαι αισιόδοξος για την πορεία της εθνικής ομάδας. Τα μπαράζ είναι δύσκολα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες ομάδες. Αλλά έχουμε έναν τρόπο να γινόμαστε πολύ καλοί στα δύσκολα! Νομίζω πως έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε στα μπαράζ και να περάσουμε στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Στα αποδυτήρια είμαστε μια οικογένεια, είναι υπέροχο το κλίμα. Είμαστε όλοι μαζί.

Πρόσφατα σκόραρες φορώντας το εθνόσημο, κόντρα στο Βέλγιο, μια από τις κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως αυτό το διάστημα.

Τι να σου πω, ήταν καταπληκτικό, όνειρο! Έβαλα το γκολ και δεν ήξερα τι να κάνω, πώς να πανηγυρίσω, πού να πάω, προς τα πού να τρέξω! Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου εκείνα τα δευτερόλεπτα. Από πού ξεκίνησα, πότε ήρθα στην Ελλάδα, πώς κατάφερα να παίξω στην Εθνική Ελλάδος, ενώ δεν γεννήθηκα Έλληνας. Βέβαια μετά ήμουν στενοχωρημένος, γιατί χάσαμε. Παίξαμε πολύ καλά, είχαμε ευκαιρίες απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Θέλαμε τουλάχιστον την ισοπαλία.

Τα πρώτα σου βήματα στο ποδόσφαιρο ήταν δύσκολα;

Όταν ξεκίνησα, έπαιζα στην τρίτη κατηγορία της Πορτογαλίας, έπαιρνα 400 ευρώ το μήνα και πληρωνόμουν κάθε τρεις μήνες. Ήταν πολύ ζόρικα τα πράγματα. Η γυναίκα μου δούλευε ως μανικιουρίστ και μας βοηθούσαν οι γονείς μας για να τα βγάλουμε πέρα. Μετά ήρθα στην Ελλάδα. Πάντα έχω στο μυαλό μου πως ότι έχω καταφέρει για την οικογένειά μου, τα χρωστάω στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Μου στάθηκαν πολύ οι άνθρωποι εδώ, με βοήθησαν, με κράτησαν εδώ, μου έδωσαν τα πάντα.

Σήμερα είναι οριακή η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα… Τι πιστεύεις πως θα γίνει;

Είναι δύσκολο για μένα. Στενοχωριέμαι πολύ όταν διαβάζω τι γίνεται ή μιλάω με τους ανθρώπους εκεί. Ήμουν έξι χρόνια στην ομάδα, ήμουν αρχηγός, έχω δεθεί με όλους και ιδανικά θα ήθελα να τελειώσω εκεί την καριέρα μου. Τόσο μεγάλη ομάδα να περνά τώρα τόσο δύσκολα. Δεν το περίμενα αυτό ποτέ. Υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, αλλά παίρναμε πάντα τα χρήματά μας, έστω και με καθυστέρηση. Με τίποτα δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι. Νομίζω πως στο τέλος θα έρθει κάποιος και θα σώσει την ομάδα. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον. Φεύγοντας από την ομάδα, προσωπικά δεν μου άφησαν οφειλές.

Προσαρμόστηκες στη νέα σου ζωή στην Κοπεγχάγη;

Είμαι στη Δανία λίγο καιρό, μόλις τώρα βρήκα σπίτι. Δεν ήταν εύκολο στην αρχή. Έκανε κρύο, έβρεχε, δεν ήξερα την πόλη και δεν ήξερα κανέναν από την ομάδα. Είχα συνηθίσει να είμαι εδώ, στον ήλιο, να πηγαίνω για καφέ, να έχω τους φίλους μου. Σιγά σιγά γνωρίζω μερικά παιδιά από τη νέα μου ομάδα, συναντιόμαστε μετά την προπόνηση, πηγαίνουμε για φαγητό. Είμαι μόνος μου τώρα εκεί και θα έρχονται φίλοι μου από την Πορτογαλία να με βλέπουν.

Πριν από ένα χρόνο χώρισες από τη σύζυγό σου. Πώς φαντάζεσαι την προσωπική σου ζωή από εδώ και πέρα;

Με την πρώην γυναίκα μου ήμασταν μαζί πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι να ξαναπαντρευτώ. Σκέφτομαι μόνο τα παιδιά μου, που ζουν με τη μαμά τους στη Λισαβόνα, και το ποδόσφαιρο. Δεν θα μείνω για πάντα μόνος μου, αλλά προς το παρόν δεν το έχω στο μυαλό μου. Είμαι καλά έτσι, είμαι χαρούμενος. Η μεγάλη μου κόρη είναι 9 και η μικρή 3 ετών. Μιλάμε συνέχεια μέσω Facetime και βέβαια μου λείπουν πολύ. Ξέρουν πόσο τις αγαπώ κι έχουμε πολύ ωραία σχέση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags