Facebook Pixel Sportdog.gr | Έγινε 40άρης ο «Τρεζεγκόλ»! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-10-16 13:11:00

Έγινε 40άρης ο «Τρεζεγκόλ»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έγινε 40άρης ο «Τρεζεγκόλ»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μεγάλος Γάλλος γκολτζής της περασμένης δεκαετίας γίνεται σήμερα 40 ετών!

Οι γονείς ήταν από την Αργεντινή, οπότε το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών του χρόνων, το πέρασε στην πατρίδα των δικών του. Υπήρξε ένας παραγωγικός και ταλαντούχος επιθετικός, ο οποίος ήταν προικισμένος με ρυθμό, δύναμη, το ένστικτο και την αίσθηση του γκολ. 

Τα πρώτα βήματα

Το 1985, σε ηλικία 8 ετών, ο πατέρας του τον έβαλε στις ακαδημίες της Πλατένσε! Περνώντας από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των τμημάτων υποδομής της ομάδας, πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην Αργεντίνικη Πριμέρα Ντιβιζιόν το 1994. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στην ομάδα έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 5 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, προτού επιστρέψει στην Γαλλία για λογαριασμό της Μονακό βρίσκοντας στους Μονεγάσκους τον Τιερί Ανρί! Αγωνίστηκε για ένα διάστημα με την Μονακό Β’, την δεύτερη ομάδα του συλλόγου του Πριγκιπάτου, ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής και να αποκτήσει εμπειρίες, έχοντας στο ενεργητικό του μόλις 9 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα με την πρώτη ομάδα των «Μονεγάσκων» σε δύο χρόνια παρουσίας του εκεί. Με τον Ανρί μπορεί να άργησαν να γίνουν δίδυμο σε συλλογικό επίπεδο, σε εθνικό όμως πέτυχαν σπουδαία πράγματα με τη Γαλλία, με αποκορύφωμα να αναδειχθεί κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής της χρονιάς 1997/98!

Η Μονακό στέφτηκε πρωταθλήτρια Γαλλίας την σεζόν 1996/97, παίρνοντας την πρόκριση για το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1997/98, όπου πέτυχε 4 τέρματα σε 9 εμφανίσεις. Σκόραρε 18 γκολ σε 27 εμφανίσεις για την Λιγκ 1 της σεζόν 1997/98, τερματίζοντας στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος. Από την Γαλλία έφυγε πρωταθλητής, έχοντας πετύχει 52 γκολ σε 93 εμφανίσεις για την Λιγκ 1, έχοντας κατακτήσει και το Γαλλικό Σούπερ Καπ του 1997, ενώ ως προσωπικό κατόρθωμα είχε το ταχύτερο σουτ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ! 

Η καταξίωση

Στα 23 του είχε κατακτήσει σχεδόν τα πάντα! Δυο πρωταθλήματα, Μουντιάλ και EURO με την Γαλλία, με τον ίδιο μάλιστα να σκοράρει το "χρυσό γκολ" στον τελικό απέναντι στην Ιταλία στο 103ο λεπτό.

Το 2000 η Γιουβέντους ξόδεψε περίπου 24 εκ. ευρώ για να αποκτήσει τον Γάλλο επιθετικό, θέλοντας να διορθώσει το λάθος που έκανε ένα χρόνο νωρίτερα, πουλώντας τον Ανρί στην Άρσεναλ.

Στην "Μεγάλη Κυρία" ο Γάλλος επιθετικός έμεινε για δέκα ολόκληρα χρόνια κατακτώντας πρωταθλήματα (ορισμένα διεγράφησαν λόγω του σκανδάλου με τα στημένα στην Ιταλία), έχασε πέναλτι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2003 απέναντι στην Μίλαν και μαζί τον τίτλο, ενώ αγωνίστηκε και στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, δείχνοντας την αγάπη του για την Γιουβέντους.

Στα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ιταλία, ο σπουδαίος αυτός ποδοσφαιριστής άρχισε να ταλαιπωρείται από σοβαρούς τραυματισμούς που αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά του και έφεραν τελικά την έξοδο του από τον σύλλογο.

Η επιστροφή

Ο Τρεζεγκέ το 2010 πήγε στην Ισπανία για λογαριασμό της Χέρκουλες, ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε στην Baniyas στα ΗΑΕ, για να επιστρέψει στην Αργεντινή το 2011 υπογράφοντας στην Ρίβερ Πλέιτ και στη συνέχεια στην Νιούελς.

Το τέλος ήρθε με το κλείσιμο του 2014. Ο Τρεζεγκέ υπογράφει στην Πούνε Σίτι των Τσιρίλο και Κατσουράνη, μετρώντας εννέα εμφανίσεις με δυο γκολ.

Αυτή ήταν η τελευταία παράσταση της καριέρας του. Μία καριέρα κατά τη διάρκεια της οποίας σκόραρε περισσότερα από 300 γκολ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags