Facebook Pixel Αυτή είναι η λύση για να πάρει τα πάνω του ο Σέρχιο Αραούχο
| 2017-10-16 18:59:00

Τέλος η ασυλία για Αραούχο! Έτσι θα ξυπνήσει...

Sportdog Team
Τέλος η ασυλία για Αραούχο! Έτσι θα ξυπνήσει...

Η εξήγηση για την απόδοση του Αργεντινού φορ της ΑΕΚ και ο δρόμος για την αλλαγή του «έργου»

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ο φετινός Αραούχο είναι η μέρα με τη νύχτα με τον ποδοσφαιριστή που θαυμάσαμε και απολαύσαμε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν.

Την περίοδο 2016-2017 οι ΑΕΚτζήδες έτριβαν τα μάτια τους με τον παιχταρά που ήρθε στην ομάδα τους και της αναμόρφωσε την επιθετική της γραμμή, η οποία είχε μεγάλο πρόβλημα. O 25χρονος σκόραρε 11 τέρματα σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και πλέι οφ, μοίρασε και 7 ασίστ και σημείωσε το τέρμα που έστειλε την Ένωση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φέτος κινείται σε χαμηλές πτήσεις, αφού είναι στη σκιά του παλιού καλού του εαυτού. Ένα γκολ σημείωσε στο 4-0 επί της Λάρισας και από τότε, δεν τον είδαμε να βρίσκει ξανά δίχτυα.

Σε κάθε παιχνίδι έχει μέτρια εικόνα με αποκορύφωμα το παιχνίδι στην Ξάνθη. Στα Πηγάδια και πάλι δεν κατάφερε να αναλάβει ηγετικό ρόλο, να πάρει στους ώμους του την ομάδα και να την οδηγήσει στη νίκη. Στη σημαντική ευκαιρία που του δόθηκε, για να σκοράρει και να αλλάξει την ψυχολογία υπέρ του Δικεφάλου, εκείνος αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση, προτίμησε να τη γυρίσει στον Μάνταλο, ο οποίος ήταν εξουδετερωμένος, μία φάση που έδειξε, ότι εκτός από φόρμα έχει έλλειψη και συγκέντρωσης.

Τα καμπανάκια για τον Αραούχο έχουν ηχήσει δυνατά. Ειδικά από την στιγμή που ο ίδιος έδωσε... δικαιώματα τα ξημερώματα, μετά τη ήττα στην Τρίπολη.

Είναι φως φανάρι πλέον πως η αγωνιστική του εικόνα συνδυάζεται με τα νυχτοπερπατήματά του. Δεν έχει ο Αργεντινός την... ασυλία που απολάμβανε πέρσι, επειδή η ποιότητά του στην ΑΕΚ ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στον γάλα. Φέτος υπάρχουν και άλλοι παίκτες που κάνουν αισθητή την παρουσία τους, όπως ο Λιβάγια.

Στον Τύπο, δε, ήδη έχει αρχίσει η κριτική γύρω από το όνομα του Αραούχο. Η παρουσία του δεν έχει δικαιώσει την πίεση που άσκησαν οι ΑΕΚτζήδες προς τη διοίκηση για την επιστροφή του. Στα ραδιόφωνα μάλιστα δεν είναι λίγοι οι οπαδοί που αμφιβάλλουν για το αν η ομάδα θα κινηθεί για την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2018, δεδομένης της αρνητικής εικόνας που δείχνει μέχρι στιγμής.

Υπάρχει όμως και μία ισχυρή μερίδα οπαδών αλλά και ρεπόρτερ που εκτιμούν, ότι το έργο θα αλλάξει. Θεωρούν, ότι το ντεφορμάρισμα του Αραούχο είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας.

Η λύση είναι να βρει ξανά ο «Τσίνο» τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ένα γκολ θα του λύσει τα πόδια, όπως συνέβη και με τον Λιβάγια, ο οποίος όμως έδειχνε την ποιότητά του όσο καιρό ήταν σε αφλογιστία.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags