Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανάλυση Βαρούχα για τα πέναλτι στο Πανιώνιος – Ολυμπιακός και το γκολ της ΑΕΚ
| 2017-10-16 18:37:00

Ανάλυση Βαρούχα για τα πέναλτι στο Πανιώνιος – Ολυμπιακός και το γκολ της ΑΕΚ

Sportdog Team
Ανάλυση Βαρούχα για τα πέναλτι στο Πανιώνιος – Ολυμπιακός και το γκολ της ΑΕΚ

Βούτηξε τελικά ή όχι ο Φορτούνης;

Στα λάθη των Άγγελου Ευαγγέλου και Ιωάννη Παπαδόπουλου στα ματς του Πανιώνιου με τον Ολυμπιακό (3-4) και της Ξάνθης με την ΑΕΚ (1-1) στάθηκε κατά κύριο λόγο ο Παναγιώτης Βαρούχας στην ανάλυσή του για τις διαιτητικές αποφάσεις στα ματς της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο καθηγητής διαιτησίας:

«Τώρα που έρχονται τα ντέρμπι θα έχουμε μια έκρυθμη κατάσταση. Το μικρό λάθος θα το περνάγαμε στα ψηλά, όμως τώρα έγιναν χοντρά λάθη, επειδή σφίγγουν τα γάλατα. Οι διαιτητές θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς για να δείξουν ότι βρίσκονται δικαιολογημένα στη Σούπερ Λίγκα».

Πλατανιάς-ΠΑΣ (Πραξιτέλης Ζαχαριάδης): «Ήταν ένα ματς που δεν είχε περίεργες φάσεις. Στο 27’ σωστά δεν σφυρίχτηκε πέναλτι στον Πλατανιά, το χέρι ήταν ακούσιο. Ο παίκτης του Πλατανιά που αποβλήθηκε στο 86’ ήταν σαν να έψαχνε την κόκκινη ο διαιτητής σωστά τον έβγαλε. Ο Πλατανιάς πριν από 15 μέρες είχε διαμαρτυρηθεί για την διαιτησία τώρα με την ενέργεια του Ντικαμονά πώς θα αντιδράσουν οι άνθρωποι της ομάδας;».

Ατρόμητος-Αστέρας (Δημήτρης Στυλιαράς): «Στον 39’ ο Στυλιαράς αποβάλει τον Καλτσά σε μια φάση που ο Καλτσάς δεν είχε καν συμμετοχή. Στο 61’ αποβάλει τον Ιγκλέσιας, ο οποίος πριν από αυτή τη φάση είχε κάνει άλλες 15 παραβάσεις για δεύτερη κίτρινη, όμως στη συγκεκριμένη δεν ήταν για κίτρινη».

Πανιώνιος-Ολυμπιακός (Άγγελος Ευαγγέλου): «Στο 60’ανακόπτει τον Μασούντ με οφσάιντ, κακώς. Στα επόμενα λεπτά από σουτ του Λάμπρου, η Κουρομπίλια και ο διαιτητής δίνουν άουτ αντί για κόρνερ. Το πέναλτι που κερδίζει ο Πανιώνιος (82’) σωστά δόθηκε αφού ο Προτό βρήκε τον Σπιριντόνοβιτς. Στο 86’ ο Οικονόμου έχει κάνει μια ενέργεια που δίνει στον διαιτητή τη δυνατότητα να δώσει το πέναλτι, αφού τον βρίσκει στο μηρό με το γόνατο, τώρα πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία, είναι πέναλτι. Στο 90+3’ ο Χατζισαφί πάει να πάρει την μπάλα με τον ώμο (δεν είναι χέρι, αφού είναι κολλημένο) και στη συνέχεια ο Φιγκέιρας τον χτυπάει στα πλευρά, τον ανατρέπει και κακώς δεν δόθηκε πέναλτι στον Πανιώνιο. Τα τρία, λοιπόν, τα έκανε δύο».

ΠΑΟΚ-Λαμία (Θανάσης Τζήλος): «Εδώ δεν χρειαζόταν διαιτητής. Εύκολο μεροκάματο. Ο Τζήλος πήγε καλά το παιχνίδι και δεν υπήρχε κάτι να σχολιάσουμε».

Απόλλων-Κέρκυρα (Χαράλαμπος Καλογερόπουλος): «Έδωσε μια δεύτερη κίτρινη στον Ντουαλά (62’) της Κέρκυρας ο οποίος θα έπρεπε να είχε βγει και πιο νωρίς, σωστά πάντως αποβλήθηκε. Θα έπρεπε να δοθούν περισσότερες καθυστερήσεις αφού δεν παίχτηκε για αρκετά λεπτά ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να δώσει 2-3 λεπτά περισσότερα για να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες μετά και να κλείσει τα στόματα των παραγόντων του Απόλλωνα».

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός (Γιώργος Μπλάνας): «Ο Μαρκόφσκι σπρώχνει τον Τριποτσέρη στο τέλος (88’) ευτυχώς δεν μπήκε γκολ γιατί θα υπήρχε επιθετικό φάουλ».

Ξάνθη-ΑΕΚ (Ιωάννης Παπαδόπουλος): «Ο Παπαδόπουλος έχει καλή σωματοδομή, ωραία παρουσία, απ’ την άλλη όμως τα λάθη του ήταν πολλά. Πέρσι στο ΟΦΗ-Απόλλων έδωσε πέναλτι που είδε μόνο αυτός. Επίσης, πάντα ψάχνεται να τον βοηθήσουν οι βοηθοί, εσύ είσαι όμως ο διαιτητής. Πώς κάνεις κάποιον με τόσα πολλά λάθη διεθνή; Είναι σαν να επιβραβεύεις τα λάθη του.

Ο Φλίσκας σωστά αποβλήθηκε. Στο 19’ έπρεπε να αποβληθεί ο Λισγάρας γιατί πάει με τις τάπες στον Μάνταλο. Μετά στο δεύτερο (50’) έχουμε μια πονηρή φάση και να το περάσουμε στα ψηλά γιατί ο Λισγάρας είναι πανέξυπνος και έκανε ουσιαστικά σκριν στον Μάνταλο που έπεσε στην περιοχή. Για την ανατροπή του Λιβάγια (72’), η μπάλα έφυγε και πήγε.. στην Κομοτηνή. Ο Παπαδόπουλος ψαχνόταν, έπρεπε τουλάχιστον να σφυρίξει. Μην τα περιμένουμε όλα από τον βοηθό. Έστω και με καθυστέρηση η απόφαση ήταν σωστή.

Για το γκολ του Βράνιες μου φαίνεται ότι είναι οφσάιντ. Στην Ξάνθη όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με τις κάμερες και την απόλυτη ευθεία. Η άποψή μου είναι ότι φαίνεται να είναι οφσάιντ του Βράνιες, αλλά επειδή υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα κρατάω μία επιφύλαξη. Τέλος για την κίτρινη στον Μπρίτο (40’), στο παιχνίδι δεν υπάρχει καλαμπούρι. Σωστή ήταν η κάρτα που δέχτηκε».


«Αυτά για το σαββατοκύριακο κι ελπίζω να πάμε καλά και την επόμενη αγωνιστική στο ντέρμπι. Έχω άποψη ποιος θα είναι ο διαιτητής αλλά δεν θέλω να πω, γιατί στον τελικό του Κυπέλλου που το βρήκα ακούστηκαν πολλά από συνάδελφούς σας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags