Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αυτό είναι το τεράστιο λάθος του Χιμένεθ - Δεν... ζαλίστηκε η ΑΕΚ»
| 2017-10-16 20:16:00

«Αυτό είναι το τεράστιο λάθος του Χιμένεθ - Δεν... ζαλίστηκε η ΑΕΚ»

του Γιώργου Κτενά
«Αυτό είναι το τεράστιο λάθος του Χιμένεθ - Δεν... ζαλίστηκε η ΑΕΚ»

Ο Διονύσης Αβούρης στο sportdog.gr για την γκέλα στην Ξάνθη.

Τεράστιο λάθος τού Χιμένεθ αποτελεί η χρησιμοποίηση του Μάνταλου στα άκρα, που ζημιώνει τόσο την ΑΕΚ όσο και τον ίδιο τον παίκτη, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr ο Διονύσης Αβούρης.

 

Ο πεπειραμένος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη διαιτησία του αγώνα εναντίον της Ξάνθης, αλλά και στη διαχείριση που κάνει ο Ισπανός προπονητής στην «Ένωση».

Παράλληλα, σχολίασε την κακή αγωνιστική κατάσταση του Αραούχο αλλά και το μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι εναντίον της Μίλαν που πλησιάζει.

Κύριε Αβούρη, ποια είναι η άποψή σας για τη διαιτησία στον αγώνα της Ξάνθης με την ΑΕΚ, για την οποία έγινε τόσο μεγάλο θέμα;

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει τόσο μεγάλο θέμα. Ποια εύνοια είχε η ΑΕΚ; Όταν μια ομάδα "σκοτώνει" τους αντιπάλους της, είναι δυνατόν να μην αποβληθούν ποδοσφαιριστές της; Όπως είπαν και οι καθηγητές διαιτησίας οι αποβολές ήταν σωστές. Αν είχαμε λάθος σε μία - δύο κίτρινες, δεν αλλάζει κάτι. Το θέμα για την ΑΕΚ είναι αγωνιστικό. Όταν παίζεις εναντίον μιας ομάδας που έχει 9 παίκτες και δυσκολεύεσαι, υπάρχει ζήτημα. Δεν γίνεται να "πεθαίνεις" για να ισοφαρίσεις στο τέλος. Όταν παίζεις σε τέτοιες συνθήκες πρέπει να κερδίζεις με άνεση και όχι να ιδρώνεις. Το σημαντικό θέμα της ΑΕΚ όμως, θεωρώ ότι είναι ο Μάνταλος».

Εννοείται ότι υπάρχει ζήτημα με την διαχείριση που του κάνει ο Χιμένεθ; Γιατί  υπάρχει ευρύτερα μουρμούρα για τη διαχείριση που κάνει στην ομάδα ο Ισπανός προπονητής.

«Δεν μπορεί να χαραμίζεται ως ακραίος ο Μάνταλος, για να βολεύονται άλλοι στην 11άδα. Επίσης δεν γίνεται να παίζει τόσο ανοιχτά η ΑΕΚ σε εκτός έδρας παιχνίδι, με ομάδα που έδειξε ότι είναι υπολογίσμη αντίπαλος και δεν δέχεται εύκολα γκολ. Αλλά το κυριότερο είναι ο Μάνταλος, που τον χαραμίζει στα πλάγια. Του κόβει δυνάμεις και ζημιώνει την ΑΕΚ. Η διάταξη που έχει η ΑΕΚ δεν είναι ενδεδειγμένη για αυτή την 11άδα. Κι αυτό οφείλεται στο θέμα του Μάνταλου, που δεν είναι ακραίος. Ζημειώνεται η ομάδα και ο ίδιος με το να παίζει εκεί. Είναι τεράστιος παίκτης και δεν μπορεί να μειώνεται να με το παίζει στην άκρη. Η φυσική του θέση είναι τροφοδότης, να παίζει πίσω από τον επιθετικό. Κι αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάποιος προπονητής ή να έχει εξειδικευμένες γνώσεις για το γνωρίζει. Είναι τεράστιο λάθος του Χιμένεθ η διαχείρισή του. Το κάνει προφανώς για να βολέψει στην κορυφή τον Λιβάγια με τον Αραούχο».

Το σχόλιο σας για την απόδοση του Αραούχο, αλλά και όσα ακούγονται για την εξωγηπεδική ζωή του;

«Ο Αραούχο δεν έχει δείξει ακόμα τα στοιχεία που είχε δείξει πέρσι. Είναι πολύ κατώτερος των προσδοκιών και δεν δίνει βοήθειες. Η αριστερή πλευρά είναι ανύπαρκτη λόγω του Αραούχο και από πάνω δεν κάνει τίποτα που να θυμίζει τον περσινό παίκτη. Πρέπει να δουν τι θα γίνει με την περίπτωσή του στην ΑΕΚ, γιατί δεν προσφέρει αυτά που αναμένουν. Είναι ανέτοιμος; Χρειάζεται ξεκούραση; Δεν ξέρω αν έχει επανέλθει στον πρότερο βίο του, με ξενύχτια κ.λπ., αλλά είναι σαφές ότι δεν έχει την περσινή δύναμη και έκρηξη που έβγαζε στο γήπεδο».

Θεωρείτε ότι η ΑΕΚ μπορεί να «ζαλίστηκε» τώρα που πλησίασε στην κορυφή και αυτός να ήταν ο λόγος της ισοπαλίας στην Ξάνθη;

«Δε νομίζω ότι "ζαλίστηκε" η ΑΕΚ. Εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, για παράδειγμα, η ΑΕΚ είχε απουσίες και δεν μπορούσε να έχει καλή αμυντική γραμμή. Βρέθηκε να παίζει με πειραματική άμυνα εναντίον της Τρίπολης, καθώς της λείπουν δύο βασικοί αμυντικοί. Ευτυχώς που επέστρεψε κάπως πρόωρα ο Λαμπρόπουλος και ψιλομπαλώθηκε η κατάσταση, αν και μετά από 5-6 μήνες που ήταν εκτός δράσης, προφανώς δεν είναι κι αυτός στην καλύτερη κατάσταση. Επομένως δεν θεωρώ ότι "ζαλίστηκε", διότι η παρουσία της ήταν καλύτερη από ό,τι εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Υπήρξε σαφής βελτίωση».

Στο πρόγραμμα υπάρχει το παιχνίδι εναντίον της Μίλαν. Πώς το περιμένετε;

«Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το δούμε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά του. Και μισό βαθμό να πάρει η ΑΕΚ, βέβαια, επιτυχία θα είναι, αλλά ως παιχνίδι δεν κρίνει τίποτα. Η Μίλαν είναι ομάδα κλάσης και ως τέτοια θα είναι πρώτη. Και να χάσει η ΑΕΚ δεν χάνει τίποτα. Ειδικά αν στη ρεβάνς με τη Μίλαν εδώ, πάρει έναν βαθμό. Αλλά κι αν κερδίσει τη Ριέκα εδώ, που είναι απαραίτητο. Θεωρώ ότι η πρόκριση θα παιχτεί ανάμεσα στη ΑΕΚ και την Αούστρια Βιέννης. Περιμένω η ΑΕΚ να παίξει συντηρητικά. Θα επαναφέρει τον Γιόχανσον στο βασικό σχήμα, καθώς υποθέτω ότι τον άφησε έξω λόγω της κούρασης που είχε από τη συμμετοχή του στα παιχνίδια της εθνικής Σουηδίας. Θα είναι καλό αν πετύχει ένα γκολ εναντίον της Μίλαν η ΑΕΚ. Πιστύω ότι σε περίπτωση ήττας, μπορεί να χάσει με ένα τιμητικό σκορ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags