Facebook Pixel Sportdog.gr | «Μίλησε» η Λεωφόρος και ο επόπτης!
| 2017-10-16 21:28:00

«Μίλησε» η Λεωφόρος και ο επόπτης!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
«Μίλησε» η Λεωφόρος και ο επόπτης!

Μεγάλη νίκη 2-1 του ΠΑΟ επί της ΑΕΛ, που της ακυρώθηκε καθαρό γκολ!

Ένα απίστευτο παιχνίδι έγινε στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη επί της ΑΕΛ με 2-1 με γκολ στο 93', αν και αγωνιζόταν με 9 παίκτες από το 84!

Πάντως, το ματς στιγματίστηκε από τη λανθασμένη απόφαση να ακυρωθεί πεντακάθαρο γκολ του Περόνε στο 90', με το σκορ στο 1-1!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με πέναλτι του Βιγιαφάνιες στο 50' κι έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σιλά στο 77’. Ισοφαρίστηκε στο 78' από τον Περόνε και έμεινε με 9 στο 84’ αφού αποβλήθηκε και ο Άλτμαν. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Ουζουνίδη πήραν τη νίκη στο 93’ όταν ο Χίλιεμαρκ έκανε σέντρα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα δίχως να την ακουμπήσει κανείς!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού. Κινούμενος σε έναν χώρο που δεν τον έχουμε ξαναδεί, σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μολίνς, ο Σουηδός είχε εξαιρετική συνεργασία με τον συμπατριώτη του, ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις του Τριφυλλιού και πέτυχε το κρίσιμο γκολ που έδωσε τη νίκη στο 93’, έστω και με μεγάλη δόση τύχης!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βλαχοδήμος, με την άμυνα να αποτελείται από τους Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιο και Χουλτ από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα κινήθηκαν ο Σιλά με τον Κουρμπέλη και μπροστά τους σε πιο προωθημένο ρόλο ο Χίλιεμαρκ. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μολίνς, με τον Βιγιαφάνιες στο δεξί «φτερό» και τον Λουντ στο αριστερό.

Ο Ουζουνίδης «προδόθηκε» από την αλλαγή του Άλτμαν, ο οποίος αποβλήθηκε με αψυχολόγητη ενέργεια.

Ο Ηλίας Φυντάνης κατέβασε την ΑΕΛ με αμυντικό προσανατολισμό και σχήμα 4-1-4-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Μπόζοβιτς, με τους Φάρκας-Ζίζιτς στο κέντρο της άμυνας, τον Ρέντζα δεξί μπακ και τον Γουάλας αριστερό. Αμυντικό χαφ ήταν ο Άντονι, με τους Λεοζίνιο και Αγκάνοβιτς μπροστά του, δεξιά στη μεσαία γραμμή τον Ντέλετιτς και αριστερά τον Μασούρα. Ο Ναζλίδης ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Ο Έλληνας τεχνικός τράβηξε… άσσο από το μανίκι του βάζοντας τον Περόνε, που σκόραρε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες (82’ Αλτμαν), Λουντ (90’ Ρέις), Μολίνς (86’ Μουνιέ). 

ΑΕΛ (Ηλ. Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (68’ Περόνε), Λεοζίνιο, Ντέλετιτς (88’ Λαγός), Μασούρας, Ναζλίδης (92’ Γιαννιτσάνης).

Η ΦΑΣΗ: Το ακυρωθέν γκολ του Περόνε στο 90’. Ο Λεοζίνιο βρήκε τον συμπατριώτη του με ωραία πάσα στην αντεπίθεση, αυτός όμορφα πέρασε την μπάλα πάνω από τον Βλαχοδήμο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ κι ενώ ο Περόνε καλυπτόταν ξεκάθαρα!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής Κουτσιαύτης από την Άρτα ελέγχεται για την απόφασή του να μην καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο 3’ και στο 18’, σε κρατήματα του Μολέντο από τον Ζίζιτς στη μεγάλη περιοχή. Επίσης, στο 36’ ο Ντέλετιτς φαίνεται να τραβάει τον Χουλτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Δεν υπάρχει πέναλτι, όπως ζήτησαν οι γηπεδούχοι, όμως υπάρχει φάουλ, που αν σφυριζόταν, θα έπρεπε να επιφέρει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΛ.

Τον Κουτσιαύτη «έκαψε» ο βοηθός, Βασίλης Καραβασίλης! Οριακή η φάση του γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΛ, με τον Περόνε να μην φαίνεται ξεκάθαρα εάν είναι οφσάιντ ή όχι. Αντίθετα, ήταν κάκιστη η απόφαση Καραβασίλη να ακυρώσει για οφσάιντ πεντακάθαρο γκολ του Περόνε στο 90’!

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα όταν το παιχνίδι «στράβωσε» για τα καλά και πήρε μια ανέλπιστη –όπως εξελίχθηκε το ματς- νίκη. Δεν μπορεί κανείς όμως να παραγνωρίσει τη… χείρα βοηθείας από τον επόπτη, που ακύρωσε καθαρό γκολ στο 90, στο Τριφύλλι!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα κομβικής σημασίας τρίποντο για την ψυχολογία του και παρέμεινε σε επαφή με την κορυφή (6 βαθμοί διαφορά από τον ΠΑΟΚ). Όσο για την ΑΕΛ, φεύγει από την Αθήνα με πολλά και δικαιολογημένα παράπονα, γνωρίζοντας ότι η διαιτησία της στέρησε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα!

ΠΑΤΑ ΤΟ

To 1-0 του Βιγιαφάνιες

Το 1-1 του Περόνε

Το 2-1 του Χίλιεμαρκ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags