Facebook Pixel Μποτία, Μάριν και Φιγκέιρας έχουν... υποφέρει απέναντι στην Μπαρτσελόνα
Ποδόσφαιρο
| 2017-10-17 09:34:00

Οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν... υποφέρει στο «Καμπ Νόου»

Sportdog Team
Οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν... υποφέρει στο «Καμπ Νόου»

Πραγματικός εφιάλτης η έδρα της Μπαρτσελόνα.

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά τρεις από τους παίκτες που ταξίδεψαν με την αποστολή του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη έχουν πατήσει στο παρελθόν το γρασίδι του «Καμπ Νόου» ως αντίπαλοι της Μπαρτσελόνα.

Ο λόγος τους για τους Αλμπέρτο Μποτία, Μάρκο Μάριν και Μεχντί Καρσελά, οι οποίοι έχουν αναμετρηθεί με τους Μπλαουγκράνα μέσα στο «άντρο» τους και σίγουρα, διαθέτουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα συναντήσουν εκεί σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, οι οποίοι θα βρεθούν για πρώτη φορά στο επιβλητικό γήπεδο των (σχεδόν) 100.000 θέσεων...

Πάντως, οι εμπειρίες των τριών Ερυθρολεύκων από τις συναντήσεις τους με την Μπάρτσα μόνο ευχάριστες δεν είναι και αυτό πιθανότητα τους δίνει ένα επιπλέον κίνητρο, ώστε να τα δώσουν όλα και να «ματώσουν» για να δημιουργήσουν νέα δεδομένα.

Μέχρι τώρα έχουν μόνον ήττες σε επτά επισκέψεις τους στο «Καμπ Νόου» και ειδικά για τον Μποτία έχει εξελιχθεί σε τόπο μαρτυρίου με τη φανέλα τριών διαφορετικών ομάδων, παρότι από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του και δημιούργησε όλα του τα ποδοσφαιρικά όνειρα.

Ο 28χρονος στόπερ του Ολυμπιακού όχι μόνον υπήρξε προϊόν των περίφημων ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, αλλά φόρεσε και τη φανέλα της σε ένα ματς της Πριμέρα Ντιβισιόν πριν από σχεδόν μια 10ετία, ενώ στη συνέχεια έπαιξε για τις Χιχόν, Σεβίλλη και Ελτσε πριν μετακομίσει στον Ολυμπιακό.

Ετσι, ως αντίπαλος, ο γεννημένος στη Μούρθια αμυντικός βρέθηκε συνολικά πέντε φορές στο «Καμπ Νόου» και γνώρισε ισάριθμες ήττες, με πιο βαριά ένα 4-0 ως παίκτης της Ελτσε.

Αλλά και ως «οικοδεσπότης» της Μπαρτσελόνα δεν τα πήγε πολύ καλύτερα μέχρι τώρα, μια και μετρά δύο ήττες και μια ισοπαλία με 1-1 όταν ήταν στη Χιχόν...

Από τη μεριά του, το 2013 είχε παίξει ως αντίπαλος της Μπάρτσα στην Καταλονία ο Μάρκο Μάριν, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 ως παίκτης της Σεβίλλης. Είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς στο τελευταίο 20λεπτο, ενώ δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Ανδαλουσία.

Εξάλλου, πιο πρόσφατα απ’όλους κόντραρε την Μπάρσα ο Καρσελά. Ηταν πριν από ακριβώς ένα χρόνο (29/10/16) με τη Γρανάδα, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0.

Ενας ακόμα νυν ερυθρόλευκος, που στο παρελθόν βρέθηκε ως αντίπαλος στο «Καμπ Νόου» είναι και ο Ντιόγκο Φιγκέιρας, όταν αγωνιζόταν στη Σεβίλλη. Ωστόσο, ο Πορτογάλος μπακ δεν θα είναι παρών στη φετινή αναμέτρηση, μια και έμεινε εκτός αποστολής από τον Τάκη Λεμονή.

Πάντως, η μία και μοναδική εμπειρία του Φιγκέιρας στο «άντρο» της Μπαρτσελόνα ήταν το 2014 και υπήρξε... εφιαλτική! Καθώς παίζοντας βασικός με τους Ανδαλουσιανούς είχε υποστεί βαριά ήττα με 5-1...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags