Facebook Pixel Sportdog.gr | «Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι σαν την Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός σαν τη Ρεάλ»
| 2017-10-17 13:08:00

«Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι σαν την Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός σαν τη Ρεάλ»

Sportdog Team
«Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι σαν την Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός σαν τη Ρεάλ»

Με αφορμή το Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, ο Νταβίντ Φουστέρ μίλησε στο Goal.com για το ματς και όχι μόνο!

Συγκεκριμένα, είπε τα καλύτερα και για τον Ολυμπιακό αλλά και για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί ουκ ολίγες φορές.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο goal.com για

-τη συνεργασία του με τον Βαλβέρδε:
«Όταν πήγα στην πρώτη ομάδα της Βιγιαρεάλ είχε μόλις αναλάβει. Όταν πήγε στον Ολυμπιακό με ζήτησε και ήταν ένας προπονητής που με εμπιστευόταν. Έζησα πολλές όμορφες στιγμές στον Ολυμπιακό και δεν μπορώ εύκολα να ξεχωρίσω κάποια. Θυμάμαι πάντως το Κύπελλο που κατακτήσαμε με γκολ που πέτυχα στην παράταση, αλλά και το ντεμπούτο μου στο Champions League. Θυμάμαι επίσης όταν ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομά μου και ανατρίχιαζα».

-τη θητεία του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό: «Έφυγε αφήνοντας πολλά καλά πράγματα στον Ολυμπιακό. Ήταν προσωπική του απόφαση, εγώ έμεινα γιατί με ήθελαν στην ομάδα. Όμως ακόμη τον αγαπούν όλοι στον Ολυμπιακό, από τον πρόεδρο μέχρι και τους φιλάθλους ή τους παίκτες. Πήρε την απόφαση που έκρινε καλύτερη για τον ίδιο».

-το πώς περιμένει να τον υποδεχτεί ο κόσμος στον Πειραιά: «Είμαι βέβαιος πως θα πάρει ένα πολύ μεγάλο χειροκρότημα. Όλοι θα τον χειροκροτήσουν, αν και μόλις αρχίσει το ματς όλοι θα φωνάζουν για τον Ολυμπιακό».

-τη μεγαλύτερη προπονητική αρετή του Βαλβέρδε: «Έχει αποδείξει πολλές φορές την ικανότητά του στο να διαβάζει τα παιχνίδια. Όταν τον γνώρισα στη Βιγιαρεάλ είδα ότι ήταν ένας προπονητής με πολλές ιδέες και πολύ προσαρμοστικός, με μεγάλη γνώση να φέρνει τα ματς στα μέτρα του. Μπορεί να διαχειρίζεται ομάδες με μεγάλα εγώ και στον Ολυμπιακό δεν ήταν εύκολο το έργο του με παίκτες από 13 διαφορετικά κράτη, να τους κάνεις να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Είναι το δυσκολότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο και το έκανε να φαίνεται εύκολο».

-τη δουλειά του στην Μπαρτσελόνα: «Δεν με εξέπληξε όταν ακούστηκε το όνομά του για την Μπαρτσελόνα. Είναι έτοιμος για να εργαστεί σε έναν τέτοιο σύλλογο μετά τις θητείες του σε Μπιλμπάο, Βαλένθια και Ολυμπιακό. Είναι όλες αυτές ομάδες με μεγάλη υποδομή».

-το αν υπάρχουν κοινά μεταξύ Ολυμπιακού και Μπαρτσελόνα: «Σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο το ισπανικό, αλλά ο Ολυμπιακός πάντα απαιτείται να έχει την κυριαρχία στους αγώνες του, όπως και η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Επίσης οι δύο σύλλογοι έχουν συνεργαστεί με τη UNICEF. Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι σαν την Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός σαν τη Ρεάλ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags