Facebook Pixel Η προϊστορία της Ελλάδας απέναντι στην Κροατία! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-10-17 16:21:00

Ποια είναι η προϊστορία μας απέναντι στους Κροάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ποια είναι η προϊστορία μας απέναντι στους Κροάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι έχει συμβεί σε τέσσερις αναμετρήσεις απέναντι στους Κροάτες.

Η Κροατία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στα μπαράζ που οδηγούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Μάλιστα η Ελλάδα έχει ξαναντιμετωπίσει τους Κροάτες σε πολύ σημαντικά παιχνίδια. Το αποτέλεσμα ήταν μία πρόκριση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ένας αποκλεισμός.

Για το Μουντιάλ του 1998 ήταν ο μεγάλος στόχος της Εθνικής μας ομάδας αλλά μας τον στέρησαν οι Κροάτες. Το Νοέμβριου του 1996 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε την Κροατία στο Ζάγκρεμπ και παρ' ότι προηγήθηκε με γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν γράφοντας το τελικό 1-1. Μάλιστα στον αγώνα που έγινε στο Καυτανζόγλειο λίγους μήνες μετά η Ελλάδα ηττήθηκε με 1-0 και σε συνδυασμό με το 0-0 την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Δανία μας άφησε εκτός Μουντιάλ.

Η Εθνική μας «πήρε το αίμα της πίσω» όταν κέρδισε τους Κροάτες 2-0 για τα προκριματικά του Euro 2012. Τα γκολ πέτυχαν ο Σαμαράς (71') και ο Γκέκας (79') και με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση του Euro στα γήπεδα της  Πολωνίας - Ουκρανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κροάτες τερματισαν δεύτεροι, ωστόσο χάρη στη συγκεκριμένη νίκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να πάρει την πρόκριση και τελικά να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Euro, όπου και αποκλείστηκε από τη Γερμανία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags