Facebook Pixel Δεν έχει χάσει ποτέ σε μπαράζ η Κροατία! (ΦΩΤΟ)
| 2017-10-17 17:40:00

Το στατιστικό που «τρομάζει» την Ελλάδα! (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Το στατιστικό που «τρομάζει» την Ελλάδα! (ΦΩΤΟ)

Πρέπει να γράψει ιστορία η Εθνική μας για να προκριθεί απέναντι στην Κροατία.

Στις 9 και 12 Νοεμβρίου η Ελλάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με την ιστορία. Η Εθνική μας ομάδα θα κοντραριστεί με την Κροατία με φόντο την συνεχόμενη παρουσία της σε τελική φάση Μουντιάλ.

Ωστόσο υπάρχει ένα στατιστικό που «τρομάζει» την Ελλάδα και εκείνο έχει να κάνει με το γεγονός πως η Κροατία δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε αγώνες μπαράζ!

Στο παρελθόν η «Χβράτσκα» έχει συμμετάσχει τέσσερις φορές σε αγώνες μπαράζ και έχει κάνει το απόλυτο, είτε πρόκειται για την προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου είτε για Euro. Μάλιστα η Κροατία δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε αυτά τα παιχνίδια, κάτι που φυσικά αποτελεί ρεκόρ.

Τα ματς που έχουν δώσει οι Κροάτες για τα μπαράζ είναι το 1998 για το Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στη Ισλανδία νικώντας την με 3-1 και 2-0. Επόμενο ματς μπαράζ απέναντι στη Σλοβενία για το Euro 2004, έχοντας μία νίκη 2-1 και μία ισοπαλία 1-1.

Για τα μπαράζ του Euro 2012 έχουν συντρίψει με 3-0 εντός και εκτός έδρας την Τουρκία ενώ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 κέρδισαν την Ισλανδία με 2-0 εντός και πήραν «λευκή» ισοπαλία εκτός έδρας εξασφαλίζοντας το εισιτήριό τους στην τελική φάση.

Παράλληλα, οι αντίπαλοί μας έχουν συμμετάσχει σε 4 Μουντιάλ (1998, 2002, 2006, 2014).

Ωστόσο, και η Εθνική μας έχει εμπειρία από μπαράζ έχοντας μάλιστα το 2/2.

Για να πάρει την πρόκριση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Μουντιάλ του 2010 χρειάστηκε να αποκλείσει την Ουκρανία. Στο Γ. Καραϊσκάκης το παιχνίδι ήρθε 0-0 ενώ στην εκτός έδρας αναμέτρηση η Ελλάδα επικράτησε 1-0 με γκολ του Σαλπιγγίδη.

Ακόμη, το 2013 για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, το καλοκαίρι του 2014, απέκλεισε τη Ρουμανία. Στο εντός έδρας παιχνίδι η Εθνική μας κέρδισε 3-1 με δύο γκολ του Μήτρογλου και ένα του Σαλπιγγίδη, ενώ στο εκτός έδρας ματς η Ελλάδα πήρε ισοπαλία με 1-1, με τον Μήτρογλου να σκοράρει ξανά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags