Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δεν ήθελα Ελλάδα – Δεν έχει φόρμα η Κροατία, αλλά...»
| 2017-10-17 20:30:00

«Δεν ήθελα Ελλάδα – Δεν έχει φόρμα η Κροατία, αλλά...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Δεν ήθελα Ελλάδα – Δεν έχει φόρμα η Κροατία, αλλά...»

Τι λέει για την πρόκριση στο Μουντιάλ, Κροάτης που έπαιξε Ελλάδα.

Η Κροατία κληρώθηκε στον δρόμο της Ελλάδας στην προσπάθεια που θα κάνει η Εθνική μας για την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Ρωσίας, μέσω μπαράζ. Ήδη στις πρώτες τους δηλώσεις οι αντίπαλοι μας έχουν κρατήσει χαμηλά τη μπάλα και δεν μίλησαν με υπεροψία για τη «γαλανόλευκη», με εξαίρεση τις υποτιμητικές τοποθετήσεις του Μπλάζεβιτς.

 

Η Κροατία φαντάζει φαβορί, αλλά σύμφωνα με τον Ζόραν Σλίσκοβιτς, τα δύο παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολα για την εθνική ομάδα της χώρας του, ειδικά από την στιγμή που ο επαναληπτικός είναι στην Αθήνα. Ο παλαίμαχος επιθετικός της ΑΕΚ μίλησε στο sportdog.gr για την κλήρωση των μπαράζ, την οποία δεν είδε με καλό μάτι.

 

Δεν είναι σε καλή φόρμα

 

«Δεν μου αρέσει που κληρωθήκαμε με την Ελλάδα. Περίμενα ευκολότερο αντίπαλο», ήταν το πρωτο σχόλιο του Κροάτη και συνέχισε μιλώντας για την εικόνα του ομοσπονδιακού συγκροτήματος της χώρας του. «Πιστεύαμε ότι θα περάσουμε απευθείας στο Μουντιάλ. H ομάδα όμως δεν έκανε καλά παιχνίδια. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα την προτελευταία αγωνιστική φέραμε ισοπαλία με τη Φινλανδία και παραλίγο να μείνουμε εκτός μπαράζ. Φτάσαμε να τερματίσουμε δεύτεροι κάτω από την Ισλανδία. Συν τοις άλλοις, η ομάδα άλλαξε προπονητή στις αρχές Οκτωβρίου (έφυγε ο Τσάσιτς και ανέλαβε ο Ντάλιτς) και δεν είναι σε καλή φόρμα. Έχουμε όμως καλούς παίκτες. Αυτό δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε. Έχουμε Μόντριτς, Πέρισιτς, Ράκιτιτς, Μάντζουκιτς. Όλοι αυτοί παίζουν σε μεγάλες ομάδες και αν βρεθούν σε καλή μέρα τότε η συμμετοχή τους θα είναι καταλυτική», τόνισε.

 

Έχουν καρδιά οι Έλληνες

 

Πως όμως είδε ο Ζόραν Σλίσκοβιτς την Εθνική Ελλάδας στα προκριματικά; «Γνωρίζω ότι είχατε και εσείς τα προβλήματά σας. Είδα και τα στραβοπατήματα που κάνατε. Περίμενα να κερδίσετε την Εσθονία και ήρθατε ισόπαλοι 0-0. Ριψοκινδυνέψατα και αγχωθήκατε πολύ για να περάσετε δεύτεροι. Αυτό είναι ένα κοινό στοιχείο που συνδέει την Κροατία με την Ελλάδα», απαντά.

 

Κληθείς να καθορίσει τα στοιχεία που ξεχωρίζει στην Εθνική Ελλάδας ξεχώρισε τρία. «Πάθος, δύναμη, καρδιά. Αυτά είναι τα κυρίαρχα συστατικά του ελληνικού παιχνιδιού», τονίζει.

 

Ξεχωρίζει Χριστοδουλόπουλο

 

Όσον αφορά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές μόνο καλά λόγια είχε να πει. «Ξέρω ότι οι Έλληνες παίζουν σκληρά και τα δίνουν όλα. Η Κροατία διακρίνεται για την επίθεσή της, η Ελλάδα για την άμυνά της. Δεν ξέρω βέβαια και αν θα παίξει ο Μανωλάς που είναι αμφίβολος. Και η Εθνική σας έχει παίκτες με μεγάλες παραστάσεις από Ευρώπη. Έχει τον Σωκράτη, τον Μήτρογλου, τον Σάμαρη, τον Φορτούνη. Εγώ προσωπικά εκτιμώ πολύ τον Λάζαρο της ΑΕΚ που πρόσφατα κάλεσε ο Σκίμπε στην Εθνική σας. Μου αρέσει πολύ ως παίκτης», επεσήμανε.

 

Η εκτίμηση του Ζόραν Σλίσκοβιτς για τα δύο παιχνίδια είναι ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του θα ζοριστεί. «Η Κροατία είναι καλύτερη αλλά έχει προβλήματα. Όλοι τη βλέπουν ως φαβορί, εκτιμώ όμως ότι δύσκολα θα περάσει. Εγώ πιστεύω, ότι οι πιθανότητες είναι 50-50, ειδικά από τη στιγμή που ο επαναληπτικός είναι στην Αθήνα», κατέληξε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags