Facebook Pixel Sportdog.gr | Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: αυτοί οι παιχταράδες τίμησαν και τις δύο φανέλες! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2017-10-18 12:37:00

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: αυτοί οι παιχταράδες τίμησαν και τις δύο φανέλες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: αυτοί οι παιχταράδες τίμησαν και τις δύο φανέλες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίστα με τεράστια ονόματα αλλά και κάποιες απρόσμενες παρουσίες.

Ένα πολύ ιδιαίτερο καλωσόρισμα επεφύλασσε η Μπαρτσελόνα στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού, ενόψει της αναμέτρησης των δύο συλλόγων για το Champions League καθώς στα μάτριξ του Κάμπ Νόου υπήρχαν τα ονόματα των παικτών που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων.

Τεράστιοι παίκτες έχουν αγωνιστεί και για τους δύο συλλόγους γράφοντας την δική τους ξεχωριστή ιστορία. Άλλοι πιο γνωστοί καθώς έχουν κάνει μεγάλη καριέρα και στους δύο συλλόγους και άλλοι όχι τόσο.

Το sportdog.gr σας τους παρουσιάζει

Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα

Ποιος φίλαθλος του Ολυμπιακού μπορεί να ξεχάσει τον Βραζιλιάνο; Η ερώτηση είναι ρητορική, καθώς σίγουρα όλοι τον θυμούνται. Από το 1996 μέχρι το 1999 φόρεσε τη «μπλαουγκράνα» φανέλα (96 εμφανίσεις 31 γκολ), ενώ αμέσως μετά μετακόμισε στους «ερυθρόλευκους», στους οποίους έμεινε μέχρι το 2005 (168 συμμετοχές 68 γκολ). Στην Ελλάδα έγραψε ιστορία και ξεχώριζε για την απίστευτή τεχνική του κατάρτιση και τις μοναδικές ενέργειες που προσέφερε, ενώ στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού αγαπήθηκε όσο λίγοι και είχε μετατραπεί σε ηρωική φιγούρα της κερκίδας.

Ριβάλντο

Ίδια περίπτωση με τον προαναφερθέντα, καθώς και ο Ριβάλντο έγραψε ιστορία στο Λιμάνι. Φυσικά πραγματοποίησε και τεράστια καριέρα στη Μπαρτσελόνα στην οποία αγωνίστηκε από το 1997 μέχρι το 2002 (204 συμμετοχές 114 γκολ). Έκανε μαγικά πράγματα, σκόραρε κατά ριπάς και κέρδισε πολλούς τίτλους με τους Καταλανούς. Στον Ολυμπιακό ήρθε το 2004 και παρέμεινε μέχρι το 2007 (94 εμφανίσεις 41 γκολ). Ξεχώρισε για τα απίστευτα και μεγάλης σημασίας τέρματα που σημείωνε. Άραγε οι «ερυθρόλευκοι» θυμούνται ακόμα το γκολ του απέναντι στον Παναθηναϊκό;

Γιάγια Τουρέ

Μπορεί να μην ήρθε στον Ολυμπιακό ως top όνομα ωστόσο, εξελίχθηκε σε world class ποδοσφαιριστή. Έμεινε μία χρονιά στο Λιμάνι (2005-06) και σε 28 εμφανίσεις πέτυχε τρία γκολ. Πρόκειται για ένα από τα ποιοτικότερα χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ο οποίος μετακόμισε στη Μπαρτσελόνα το 2007 και παρέμεινε μέχρι το 2010 μετρώντας 6 γκολ σε 118 εμφανίσεις. Πραγματικά μεγάλος παίκτης.

Χαβιέ Σαβιόλα

Από τους πιο πρόσφατους στη λίστα, ήρθε ως ένας από τους πιο φτασμένους παίκτες έχοντας μεγάλη καριέρα στην πλάτη του. Έξι χρόνια παρέμεινε στην Μπαρτσελόνα (2001-2007) μετρώντας 162 εμφανίσεις και 67 τέρματα. Στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε μόλις μία χρονιά (2013-14), ωστόσο ο επαγγελματισμός, η ποιότητά του, η εμπειρία του και το ταλέντο του ήταν έκδηλα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Με τους ερυθρόλευκους μέτρησε 35 συμμετοχές και 14 γκολ.

Ερίκ Αμπιντάλ

Ένας ποδοσφαιριστής – σύμβολο για τη Μπαρτσελόνα, της οποίας τη φανέλα τίμησε για πέντε χρόνια (2007-2013, 193 συμμετοχές 2 γκολ) και αγαπήθηκε όσο λίγοι στο στρατόπεδο των Καταλανών. Το γεγονός πάντως, ότι επέλεξε τον Ολυμπιακό για να κλείσει την καριέρα του (15 εμφανίσεις) ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής λέει πολλά. Μπορεί να μην «μάγεψε» στο Λιμάνι καθώς έμεινε μόλις για έξι μήνες ωστόσο όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για εκείνον. Φυσικά στον Ολυμπιακό τον τίμησαν έτσι όπως άξιζε σε έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή, όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στην πλούσια από τίτλους καριέρα του.

Κι όμως φόρεσαν και άλλοι τη φανέλα και των δύο ομάδων

Ιμπραχίμ Αφέλαϊ

Πιο πρόσφατος είναι ο Ιμπραχίμ Αφέλαϊ, ο οποίος ήρθε στον Πειραιά ως δανεικός από τους Καταλανούς αλλά απογοήτευσε με τις εμφανίσεις του καθώς στον Ολυμπιακό περίμεναν πολλά και τελικά εκείνος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα (29 συμμετοχές 6 γκολ).

Αλμπέρτο Μποτία

Λίγοι το γνωρίζουν αλλά ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού έχει φορέσει τη φανέλα και της Μπαρτσελόνα. Βρισκόταν στην ομάδα νέων των Καταλανών ενώ αγωνίστηκε και στην Β ομάδα. Μάλιστα πραγματοποίησε μόλις μία συμμετοχή με την κανονική Μπάρτσα.

Χαρούνα Μπαμπαγκίντα

Μεγάλη καριέρα στην Μπαρτσελόνα Β (1994-2004) με 110 συμμετοχές και 42 γκολ. Την «ερυθρόλευκη» φανέλα φόρεσε για δύο σεζόν (2005-2007) και σε 45 εμφανίσεις πέτυχε 5 γκολ.

Ούρκο Πάρντο

Τερματοφύλακας με καριέρα στην 3η και τη 2η ομάδα των Καταλανών, πέρασε από τον Ολυμπιακό, ως δανεικός από την Ραπίντ Βουκουρεστίου, και παρέμεινε δύο χρόνια (2009-11).

Χαβίτο

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που διέπρεψε παίζοντας για την δεύτερη και την τρίτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Στην Ελλάδα έκανε σημαντική καριέρα με τον Άρη ενώ στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε μόλις για μία χρονιά (2011-12), χωρίς να κάνει τίποτα ιδιαίτερο.

Ντάνι Γκαρσία

Στην Μπαρτσελόνα ήταν σημαντικός και σε 50 συμμετοχές πέτυχε 12 γκολ στα τέσσερα χρόνια (1999-2003) που παρέμεινε στην ομάδα της Καταλονίας. Στον Ολυμπιακό έμεινε δύο χρόνια (2005-2007) και σημείωσε 2 γκολ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κομποθέκρας

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags