Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Μέσι 100, ο Ολυμπιακός... 0 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-10-18 23:36:00

Ο Μέσι 100, ο Ολυμπιακός... 0 (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ο Μέσι 100, ο Ολυμπιακός... 0 (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 3-1, χωρίς βαθμό ακόμα οι Πειραιώτες.

Η Μπαρτσελόνα με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει ματσάρα και να καλύπτει και το κενό του Πικέ που πήρε κόκκινη στο 42’, νίκησε 3-1 τον Ολυμπιακό, που μείωσε με τον Νικολάου στο 89’. Ο Αργεντινός άσος μάλιστα με το γκολ – φάουλ, για το οποίο ευθύνεται ο Προτό, έφτασε τα 100 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος της Μπαρτσελόνα, καθώς οι Καταλανοί είχαν κλείσει στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό και πίεζαν για το γκολ. Μόλις στο 5’ ο Σουάρες δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία με προβολή, ενώ τελικά το 1-0 έγινε στο 18’ με αυτογκόλ του Νικολάου, μετά από γύρισμα του Ντεουλοφέου. Οι Καταλανοί συνέχισαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες, με τον Παουλίνιο μάλιστα στο 24’ να σημαδεύει το δοκάρι. Ωστόσο, στο 42΄τα πράγματα έδειξαν να γίνονται καλύτερα για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Πικέ που είχε κάρτα από το 11’, είδε την δεύτερη και μαζί την κόκκινη, όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τάκης Λεμονής έριξε στο παιχνίδι και τον Τζούρτζεβιτς για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, είχε μία υποψία φάσης στο 56’ με το γύρισμα του Κούτρη, ωστόσο στο 61’ ο Μέσι με απευθείας φάουλ και λάθος εκτίμηση του Προτό, έγραψε το 2-0. Το τρίτο γκολ των Καταλανών ήρθε στο 64’, μετά από διαδοχικές ντρίπλες του Μέσι στην περιοχή και γύρισμα για τον Ντιν, που με δυνατό σουτ έγραψε το 3-0. Από εκεί και πέρα το ματς άνοιξε και ο Ολυμπιακός κατάφερε στο τέλος να μειώσει σε 3-1, με τον Φορτούνη να εκτελεί το κόρνερ και τον Νικολάου να σκοράρει με ωραία κεφαλιά.
 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς με εκπληκτικό φάουλ έκανε το 2-0, ενώ στο 3-0 χόρεψε όλη την άμυνα του Ολυμπιακού. Για τους Πειριαώτες δεν ξεχώρισε κάποιος ιδιαίτερα, ενώ σε κακή μέρα ήταν ο Νικολάου (αυτογκόλ και φάουλ στο 2-0) και ο Προτό.

Η ΦΑΣΗ: Το φάουλ του Μέσι για το 2-0, ουσιαστικά έσβησε όποιες ελπίδες είχαν στον Ολυμπιακό για να πάρουν κάτι θετικό από την Μπαρτσελόνα, παρότι ήταν με 10 παίκτες οι Καταλανοί. Οι Πειραιώτες ήθελαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα στο χορτάρι, όμως το φάουλ του Νικολάου και η εκτέλεση του Αργεντινή «κλείδωσαν» τη νίκη στο 61’.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, παρά τις απουσίες των Άλμπα και Ράκιτιτς, δεν άλλαξε φυσικά το αγαπημένο του 4-3-3 και ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Τερ Στέγκεν, στόπερ του Πικέ-Ουμτιτί, δεξί μπακ τον Ρομπέρτο και αριστερό τον Ντίνιε. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μπουσκέτς, έχοντας στο πλευρό του τους Ινιέστα και Παουλίνιο, ενώ η... φονική τριπλέτα της επίθεσης αποτελούνταν από τον Σουάρες στην κορυφή, τον Μέσι δεξιά και τον Ντεουλοφέου αριστερά. Μετά την αποβολή όμως του Πικέ, ο προπονητής της Μπάρτσα έβγαλε τον Ντεουλοφέου και έβαλε στα στόπερ τον Μασεράνο.

Από την πλευρά του o Τάκης Λεμονής ξεκίνησε χωρίς επιθετικό και με σύστημα 4-4-1-1, ώστε να προφυλάξει την άμυνά του. Τερματοφύλακας ήταν ο Προτό, στόπερ οι Νικολάου-Μποτία, δεξί μπακ ο Ομάρ και αριστερό ο Κούτρης. Στην τριάδα του άξονα ξεκίνησαν οι Ζιλέ, Ρομαό και Ζντιέλαρ, ενώ στα πλάγια της μεσαίας γραμμής ήταν ο Καρσελά και ο Ανδρούτσος και σαν ψευτοεννιάρι ο Οφόε. Μετά την αποβολή του Πικέ ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός, καθώς έριξε στο ματς τον Τζούρτζεβιτς αντί του Ζιλέ.  Ωστόσο, έγινε το 3-0 και όταν μπήκαν οι Πάρντο και Φορτούνης δεν άλλαξαν κάτι στην εικόνα του ματς, παρότι στο φινάλε ήρθε το γκολ του Νικολάου.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Γουίλιαμ Κόλουμ και οι βοηθοί του τα πήγαν πολύ καλά, καθώς είδαν σωστά το χέρι του Πικέ στο 1-0 και δεν δίστασαν να του αποβάλουν για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχαν άλλες δύσκολες φάσεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός πήγε στην Καταλονία για μία τιμητική ήττα και παρότι η Μπάρτσα έπαιξε με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο, ήταν φανερό πως δεν θα μπορούσε κάτι παραπάνω. Η διαφορά επιπέδου μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τεράστια και όταν υπάρχει ο Λιονέλ Μέσι στο γήπεδο, αυτός αποφασίζει και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ο Τάκης Λεμονής προσπάθησε στην επανάληψη να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει δεύτερη αλλαγή ανάμεσα στο δεύτερο και τρίτο γκολ και έτσι από το 70’ και μετά, το ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Ολυμπιακός μετά από τρεις αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται τελευταίος στον όμιλο χωρίς βαθμό, ωστόσο μετά την νίκη με ανατροπή της Γιουβέντους με 2-1 κόντρα στην Σπόρτινγκ, παρέμεινε στο -3 από τους Πορτογάλους και ελπίζει. Απομένουν δύο εντός έδρας ματς με Μπάρτσα και Γιούβε που θα έχουν προκριθεί και το εκτός με τα «λιοντάρια». Μπορεί;  

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης




Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 3-1
Γιουβέντους-Σπόρτινγκ Λις. 2-1

Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 9
2. Γιουβέντους 6
3. Σπόρτινγκ 3
4. Ολυμπιακός 0

Επόμενη αγωνιστική (31/10)
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γιουβέντους
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags