Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 0-1
Ποδόσφαιρο
| 2017-10-22 17:55:00

Αστέρας ήταν... ο Πανιώνιος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Αστέρας ήταν... ο Πανιώνιος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι «κυανέρυθροι» πήραν σπουδαία νίκη με 1-0 στην Τρίπολη.

Έδειξε την κλάση του και στην Τρίπολη ο Πανιώνιος, ο οποίος είχε ότι χρειαζόταν για να κερδίσει τον Αστέρα με 1-0. Μπορεί στο πρώτο μέρος να μην ήταν καλός, στο δεύτερο όμως οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου έκρυψαν τη μπάλα και ο Μασούντ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Έτσι ο Πανιώνιος σκαρφάλωσε στην 2η θέση της βαθμολογίας, όντας ισόβαθμος με την ΑΕΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο ξεκάθαρο αφεντικό ήταν ο Αστέρας Τρίπολης που έβρισκε τρόπους να φτιάξει ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Ο Πανιώνιος αρκέστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο και είχε μόλις μία καλή στιγμή. Ενδεικτικό ότι οι τελικές ήταν 9-4 στο πρώτο μέρος.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 16’ και στο 17’ με τους Μανιά και Ισνάλδο και έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μαντίντα στο 32’. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός βρέθηκε φάτσα με τον Κότνικ αλλά το σουτ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο του Πανιωνίου.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ με τον Μασούντ. Μετά από πάσα του Σπιριντόνοβιτς, ο Ιρανός «τσίμπησε» την μπάλα και με όμορφο πλασέ έγραψε το 0-1 στο 47’, πετυχαίνοντας το 3ο του γκολ στο πρωτάθλημα, σε μία φάση που ο Πανιώνιος έκρυψε τη μπάλα.

Οι «κυανέρυθροι» πατούσαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος αφού το γκολ τους «ξύπνησε» και έτσι έλεγχαν το παιχνίδι, περιορίζοντας τον Αστέρα. Παράλληλα έβρισκαν περισσότερους χώρους στην επίθεση.

Η άμυνα του Πανιωνίου ήταν καλά οργανωμένη με την ομάδα της Τρίπολης να μην μπορεί να βρει χώρους. Ενδεικτικό είναι πως η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 77’ με τον Τόνσο να σουτάρει και η μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω.

Στο 85' πάντως ήρθε και η φάση του αγώνα, με τον Κότνικ να δείχνει την κλάση του και να πραγματοποιεί μεγάλη απόκρουση σε πλασέ του Δουβίκα εξ επαφής.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μασούντ, πήρε από το χέρι την ομάδα του, η οποία δυσκολευόταν να φτιάξει φάσεις και με ωραίο πλάσε διαμόρφωσε το τελικό 0-1.

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο σχηματισμός του Σάββα Παντελίδη ήταν 4-3-3, με τον Αθανασιάδη να αγωνίζεται στο τέρμα, οι Κώτσιρας, Γιαννούλης στα δύο άκρα, (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και οι Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν στα στόπερ. Οι  Μουνάφο, Τσουκαλάς, Μαντίντα ήταν οι τρεις του άξονα με τον τελευταίο να έχει δημιουργικό ρόλο, ενώ στα άκρα βρέθηκαν οι Ισνάλντο, Τσιλιανίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μανιάς. Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης ο Παντελίδης πέρασε μέσα τον Δουβίκα σε μία προσπάθεια να γίνει πιο απειλητική η ομάδα του και να φτάσει στην ισοφάριση ενώ στο 50' χρησιμοποίησε και τον Τόσνο. Αργότερα αγωνίστηκε και ο Γκοντό.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1 όπου ο Κότνικ ήταν κάτω από τα γκολσπόστ, οι Χατζισαφί, Μπανανά, Οικονόμου, Βλάχος στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά, οι Κόρμπος, Σιώπης στο κέντρο, λίγο πιο μπροστά οι Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου στα άκρα και ο Μασούντ πίσω από τον φορ Γεσίλ. Στο ημίχρονο ο τεχνικός του Πανιωνίου πέρασε τον Λάμπρου για να βελτιώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Αργότερα πέρασε στο ματς και ο Ντουρμισάι και ο Παπαγεωργίου.

Η ΦΑΣΗ: Στο 85' ο Κότνικ «κατέβασε ρολά» πραγματοποιώντας μία σπουδαία απόκρουση σε πλασέ του Δουβίκα εξ επαφής και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ… Χωρίς δύσκολες φάσεις και έτσι ο κ. Σκουλάς είχε εύκολο έργο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Πανιώνιος είχε ότι χρειαζόταν για να πάρει το σπουδαίο τρίποντο. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην ήταν καλός, αλλά στο δεύτερο μέρος σε μία πολύ όμορφη φάση κατάφερε να πετύχει το γκολ και έπειτα διαχειρίστηκε το ματς άψογα και πήρε αυτό που ήθελε.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Όπως φαίνεται ο Πανιώνιος θα πρωταγωνιστήσει και φέτος. Στη Νέα Σμύρνη συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν πέρσι και δεν σταματούν να ονειρεύονται. Οι «κυανέρυθροι» απέδειξαν για άλλο ένα ματς ότι έχουν την ποιότητα να φτάσουν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και άφησαν πίσω τους την ήττα από τον Ολυμπιακό. Ο Αστέρας δεν ήταν κακός αλλά θα ηττηθεί για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι κάτι που σίγουρα θα προβληματίσει τον Σάββα Παντελίδη, που έχει υψηλές προσδοκίες για τη φετινή σεζόν.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε το γκολ ΕΔΩ

Οι συνθέσεις:

Αστέρας (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, Ισνάλδο (74’ Γκοντό), Μαντίντα (50' Τόνσο), Μανιάς (51’ Δουβίκας)

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούντ, Γεσίλ (69’ Ντουρμισάι), Σπιριντόνοβιτς (80’ Παπαγεωργίου), Λάμπρου (46’ Μασούρας).

Διαιτητής: Σκουλάς

Βοηθοί: Κωνστάντιος, Πυλαρινός

Τέταρτος: Μαρκαντωνάτος.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κομποθέκρας

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags