Facebook Pixel Οι καλοί οι ...Καπετάνιοι!
| 2011-01-16 23:15:00

Οι καλοί οι ...Καπετάνιοι!

Οι καλοί οι ...Καπετάνιοι!

Ο Μίλτος σχολιάζει στο gazzetta.gr το "ντου" του Καπετάνιου στα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ και το κόλλημα του Μαρινάκη με τη διαιτησία. Τι διαλέγει; Τα 30 γκολ που σημειώθηκαν στη 18η αγωνιστική...

Σάββατο βράδυ, έψαχνα φούρνο ανοικτό. Τίποτα. Συντρίμμια κι αποκαΐδια. Γκρεμίστηκαν όλοι οι φούρνοι. Λογικό. Είχαν μπει 15 γκολ σε μόνο τρία ματς της Σούπερ Λίμπας! Αέρας πέρναγαν τα τεμάχια. Μετά από κάτι τέτοιες φουρτούνες, επιστρατεύονται όλοι οι καλοί οι ...Καπετάνιοι, παλιοί και νέοι!

Τι ταραχή ήταν κι αυτή του Σαββάτου! Ενώ έχουμε συνηθίσει να καθόμαστε μπροστά στην Τιβί όταν έχουμε αϋπνίες και παίζει Σούπερ Λίμπα για να πάρουμε κανένα υπνάκο, λυσσάξανε όλοι τους, "γκολ και γκολ". Πώς να κοιμηθείς έτσι;

Εμείς ξέραμε πως όταν βλέπεις Σούπερ Λίμπα, κοιμάσαι. Τι καινοτομίες ήταν αυτές; Ποιος τόλμησε και έκανε - κρατηθείτε - τη ρηξικέλευθη πρόταση να μπαίνουν και γκολ στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος; (στα μούτρα σου που θα με πεις εμένα "ρηξικέλευθη"). Ποιος αποφάσισε να γίνονται φάσεις, συνδυασμοί, ποιος σκαρφίστηκε να γίνονται και ευκαιρίες;

Δεν είναι πράγματα αυτά. Ένα απάγκιο είχαμε, ένα απανέμι, ένα πρωτάθλημα που παίζανε και δεν γινόταν τίποτα, το χάσαμε κι αυτό. Άσε που θα πούμε και το ψωμί ψωμάκι με τόσους φούρνους γκρεμισμένους...

Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές είχαν μπει μάξιμουμ 13 γκολ! Από τη 12η και μετά, μόνο μία πέρασε τα 15 γκολ (η 14η με 17 - μην ξανοιγόμαστε κιόλας). Συνολικά στο πρωτάθλημα, κάθε αγωνιστική μέχρι και τη 17η, μπαίνουν 15,88 γκολ κατά μέσο όρο. Δηλαδή, 1,98 σε κάθε ματς. Και πάνε οι ομάδες και χαλάνε την πιάτσα, με 15 γκολ σε τρία ματς. Πέντε στο παιχνίδι!

Ήμαρτον, που θά ΄λεγε κι ο χειρότερος πελάτης του οδοντογιατρού. Κι επειδή "ήμαρτον", είπαμε να μην ξεχάσουμε όλες τις αμαρτίες του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου. Μην το αφοδεύσουμε κιόλας. Εντάξει, να παίζουν μπάλα, να βάζουν γκολ, αλλά όχι και να ασχοληθούμε το θέαμα και να ξεχάσουμε τη διαιτησία και τα επεισόδια.

Έτσι, ο βασικός ...Αρμόδωρος (όχι ο Ηλίας - άλλος...), ο πρόεδρας της Λίμπας, ο Βαγγέλας με το θεληματικό προγούλι, αποφάσισε μετά από ένα ματς στο οποίο η ομάδα του κέρδισε 4-2, μετά από ένα ματς με έξι γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από ένα ματς με διαδοχικές ανατροπές στο σκορ, καλό θέαμα και σασπένς, να γκρινιάξει - από συνήθεια - για τη διαιτησία.

Για τη διαιτησία, που τόλμησε κι έπαιξε ένα ματς στα ίσα. Όχι το περίφημο "50-50" που θέλουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός (50 ο ένας, 50 ο άλλος και μηδέν οι υπόλοιποι), αλλά στα ίσα. "Δεν μας νοιάζει τι κάνει ο διαιτητής, ακόμα και μέσα στο γήπεδό μας", είπε στους παίκτες του μοιράζοντας συγχαρητήρια.

Ε, όχι και να δίνουν σφυρίγματα στον αντίπαλο μέσα στην έδρα μας...

Και ήθελε να πάει να κάνει μανούρα και στον διαιτητή. Αλλά τον βάστηξαν, λέει, και δεν είπε τίποτα. Τι άλλο έπρεπε να γίνει, δηλαδή, για να καταλάβουμε ότι ο πρόεδρας της Λίμπας μετά από ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του πρωταθλήματος, κόλλησε πάλι στο σκάλωμά του με τους διαιτητές; Διέρρευσε εντέχνως ότι είχε παράπονα (αλλά δεν τα εξέφρασε, είπε μόνο πως "το πρωτάθλημα θα το πάρει ο Ολυμπιακός, ό,τι και να κάνουν" - προφανώς οι ...εξωγήινοι), είπε και στους παίκτες για τον παλιοδιαιτητή, αλλά ...δεν είπε και τίποτα!

Και τι άλλο να έλεγε;

Την ίδια στιγμή, στον Βόλο διεξαγόταν το καθιερωμένο φεστιβάλ κάθε αγωνιστικής, τα περίφημα "Επεισόδια 2011". Δεν θα μπω στη διαδικασία να τα καταδικάσω κι εγώ. Ας τα καταδικάσουν, όπως κάνουν κάθε βδομάδα, οι ...Αρμόδωροι. Ας τα βάλουν (τα καταδικασμένα επεισόδια) φυλακή κι ας αφήσουν όξω αυτούς που τα προκαλούν. Και τους πρωταγωνιστές (τα χαϊβάνια της εξέδρας), αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς (όσους θεωρούν πως για όλα φταίνε οι εξωγήινοι ή, απλώς, μας θεωρούν εξωγήινους).

Τέλος πάντων, το Σάββατο, πέρα από όσα βλέπουμε κάθε βδομάδα, είδαμε και μπάλα. Και περιμέναμε από τα υπόλοιπα πέντε ματς της Κυριακής, να μας αποζημιώσουν για τον ...χαμένο ύπνο. Αμ δε...

Στα 30 έφτασαν τα γκολ, στην μακράν πιο παραγωγική αγωνιστική της σεζόν (+10 από τα 20 της 9ης)! Ε, μετά από αυτή τη φουρτούνα, έπρεπε να επιστρατευτεί και ο παλιός ο Καπετάνιος, για να μας θυμίσει πως το πρωτάθλημά μας δεν δικαιούται να έχει τόσο καλές στιγμές. Γκρίνιες πρέπει να έχει, φασαρίες, καβγάδες, επεισόδια. Να μην ασχολούμαστε με το θέαμα. Με τη διαιτησία να ασχολούμαστε. Με όσα γίνονται έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Με τους παράγοντες και με τους οπαδούς.

Με όσους δεν παίζουν...

Και με τους νέους, όπως τον Βαγγέλα με το θεληματικό προγούλι, αλλά και με τα φαντάσματα του παρελθόντος, όπως ο "Καπετάνιος" ή "Ρίνγκο" όπως τον λέγαμε τη 10ετία του ΄80, επειδή έβγαζε εύκολα το πιστόλι.

Ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν έβγαλε πιστόλι στον δύσμοιρο σχολιαστή που τόλμησε να εκφράσει άποψη και να πει πως δεν ήταν πέναλτι αυτό που δόθηκε στο Νινί του Παναθηναϊκού. Μπούκαρε ο Γιώργης στα μπουθ, τά ΄χωσε διακόπτοντας τη μετάδοση και μετά το ματς, αντί να ζητήσει συγνώμη, είπε πως οι δημοσιογράφοι πρέπει ...να το βουλώσουν.

Να το βουλώσουν οι δημοσιογράφοι που είναι δουλειά τους, να μην ασχολούμαστε με τους παίκτες που είναι η δουλειά τους και να είναι κεντρικά πρόσωπα όλοι εκείνοι που έχουν κάνει το παραγοντιλίκι και τον τσαμπουκά επάγγελμα.

Μπορώ να διαλέξω τα 30 γκολ, με ή χωρίς σχολιασμό;

Μέχρι οι καλοί οι Καπετάνιοι να πάνε στα καράβια τους, εγώ, ο Μίλτος, νά ΄μαι καλά...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags