Facebook Pixel Sportdog.gr | Κηδεία στην κυρία - Είδε κορυφή και ζαλίστηκε η ΑΕΚ, μεγάλο διπλό ο Ατρόμητος
| 2017-10-23 21:26:00

Κηδεία στην κυρία - Είδε κορυφή και ζαλίστηκε η ΑΕΚ, μεγάλο διπλό ο Ατρόμητος

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Κηδεία στην κυρία - Είδε κορυφή και ζαλίστηκε η ΑΕΚ, μεγάλο διπλό ο Ατρόμητος

Δε μπορεί κορυφή η ΑΕΚ, διπλό ο Ατρόμητος 1-0. Απίθανη ευκαιρία έχασε ο Μάνταλος.

Κηδεία έκανε στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ ο Ατρόμητος που επικράτησε της ΑΕΚ και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό στο πρώτο μέρος από πλευράς θεάματος και ρυθμού. Ίσως η απουσία φιλάθλων να έπαιξε τον ρόλο της. Η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει απειλητική περισσότερο από τον άξονα παρά από τα άκρα και αντιμετώπισε δυσκολία στην εύρεση διαδρόμων προς την εστία του Γιαννιώτη, αφού ο Ατρόμητος είχε αμυντικό προσανατολισμό και διατηρούταν συμπαγής.

Υπήρξαν όμως κάποιες στιγμές που η Ένωση κατάφερε να απειλήσει οργανωμένα, πατώντας περιοχή. Η πρώτη μεγάλη στιγμή στον αγώνα έγινε στο 8' όταν ο Αραούχο βρήκε με πανέμορφο τρόπο τον Μάνταλο αλλά η προσπάθεια του τελευταίου σταμάτησε στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Ο αρχηγός τη Ένωσης βρέθηκε άλλη μία σε θέση βολής, από διαγώνια θέση εντός περιοχής, στο 39', αλλά ο Ρισβάνης που ήταν ο βράχος των Περιστεριωτών απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Το δεύτερο μέρος είχε περισσότερο ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 46' όταν ο Μάνταλος βρήκε δοκάρι, ενώ ήταν μόνος με τον Γιαννιώτη κάτι που πλήρωσε η ομάδα του στο 55' όταν ο Ντάουντα έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ατρόμητο. Ούσα με την πλάτη στον τοίχο, η Ένωση ανέβασε ρυθμούς, για να πετύχει την ανατροπή. Στο 60' έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-1, με τον Αραούχο να μην καταφέρνει να νικήσει τον Γιαννιώτη σε τετ α τετ.

Η ΑΕΚ παρότι άλλαξε σύστημα δυσκολεύτηκε να βγάλει φάσεις. Μία ακόμα έκανε στο 85', στο σουτ του Μπακασέτα που έβγαλε ο Γιαννιώτης και μετά παραδόθηκε, γνωρίζοντας πρώτη ήττα στην έδρα της. Έτσι ο Ατρόμητος έφυγε με τη νίκη και ανέβηκε στην 1η θέση, με την Ένωση να μένει στην 3η θέση.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες. Στις δύο δικαιολογείται, αφού στη μία απέκρουσε ο Γιαννιώτης και στην άλλη ο Ρισβάνης. Στην τρίτη όμως ήταν αδικαιολόγητος, αφού από την υπερβολική σιγουριά του έχασε δεδομένο γκολ. Ο λόγος για τον Πέτρο Μάνταλο.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με διαφορετικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι στο Μιλάνο παρεταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός εφήρμοσε το 4-2-3-1 (αντί του 3-5-2) αφήνοντας εκτός αρχικής ενδεκάδας τους Τζανετόπουλο, Γκάλο και Γιόχανσον. Στη βασική σύνθεση επέστρεψαν ο Τσόσιτς, που ταλαιπωρούταν με τραυματισμό και τοποθετήθηκε πρώτη φορά δίπλα στον Λαμπρόπουλο (καθότι ο Βράνες είναι τιμωρημένος), με τον Γαλανόπουλο στη μεσαία γραμμή. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξαν εκπλήξεις.

Στο δεύτερο μέρος μπήκε άμεσα ο Μπακασέτας, αλλά μετά το 0-1, ο Χιμένεθ είδε, ότι Κάναντι πήγε να αμυντικοποιήσει το σύστημά του και έτσι γύρισε την Ένωση σε 3-5-2. Έβγαλε τον Λαμπρόπουλο έβαλε τον Γκάλο και ο Μπακάκης πήγε δίπλα στον Τσόσιτς και τον Λόπες. Ο Μάνταλος έπαιξε στα αριστερά φουλ μπακ. Πιο μετά μπήκε ο Πατίτο, ο οποίος ήταν κινητικός αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του ουσιαστικά. Οι επιλογές του Ισπανού τεχνικού δεν του βγήκαν.

Στον Ατρόμητο ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε διάταξη 4-3-3. Ο Γιαννιώτης υπερασπίστηκε τα δοκάρια, με τους Κιβρακίδη, Χατζηϊσαΐα, Ρισβάνη και Γιαννούλη στην τετράδα της άμυνας. Την τριάδα στην μεσαία γραμμή αποτέλεσαν οι Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες, Βασιλακάκης, με τον πρώτο να παίζει ως κόφτης και οι Ουάρντα, Ντιγκινί πλαισίωσαν τον Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.

Μετά το 0-1 ο Κάναντι το γύρισε για να διαφυλάξει το σκορ, βάζοντας Καρασαλίδη, Κυριακίδη και Ζησόπουλο. Οι αλλαγές βγήκαν στον αυστριακό τεχνικό, αφού η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης, Ούμπιδες, Ουάρντα, Ντιγκινί, Ντάουντα.

Η ΦΑΣΗ: Αυτή ήταν το δοκάρι της ΑΕΚ στο 46'. Ύστερα από σέντρα του Λόπες, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο, ο οποίος σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: O Διαμαντόπουλος ήταν δίκαιος στην εφαρμογή του νόμου. Στο 75' οι άνθρωποι της ΑΕΚ φώναξαν για πέναλτι σε μία δύσκολη φάση που Μάνταλος και Ρισβάνης βρέθηκαν στο έδαφος από αλληλοτραβήγματα. Οι βοηθοί του όμως είχαν κάποια θέματα. Για παράδειγμα στο 48' ο βοηθός Καραντζίκας σήκωσε λανθασμένα για οφσάιντ τον Λιβάγια, ενώ ήταν στην ίδια ευθεία με τον Χατζηισαΐα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που παρατάχθηκε στο Σαν Σίρο. Επαναπαύτηκε στην υπεροχή της, έχασε τις σημαντικές ευκαιρίες που της δόθηκαν με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μάνταλου και έχασε τη συγκέντρωσή της με αποτέλεσμα να το πληρώσει, όταν σκόραρε ο Ατρόμητος στην κόντρα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Η ΑΕΚ σε ένα ακόμα ματς δείχνει εκτός τόπου και χρόνου. Εμφανίστηκε εντελώς ανυποψίαστη και χωρίς λύσεις. Ήξερε η Ένωση ότι ο Ατρόμητος παίζει συντηρητικά και χτυπά στην κόντρα αλλά όπως φαίνεται δεν υπολόγισε τον αντίπαλό της. Φαίνεται, ότι οι ευρωπαϊκές της επιτυχίες δεν αφήνουν την ΑΕΚ να κοιτάξει όπως πρέπει το πρωτάθλημα.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε το γκολ του Ντάουντα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags