Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Ολυμπιακός επέστρεψε τον ΠΑΟΚ στα χρόνια του Ρολφ Φρίνγκερ και της… σαρδέλας!
| 2017-10-24 05:44:00

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε τον ΠΑΟΚ στα χρόνια του Ρολφ Φρίνγκερ και της… σαρδέλας!

Sportdog Team
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε τον ΠΑΟΚ στα χρόνια του Ρολφ Φρίνγκερ και της… σαρδέλας!

Είναι δυνατόν με τέτοιο ρόστερ και τόσα χρήματα; Κι όμως, είναι!

Το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό διεύρυνε το αρνητικό σερί του Δικεφάλου του Βορρά μακριά από την Τούμπα, με τους Ασπρόμαυρους να αγνοούν την εκτός έδρας νίκη σε τέσσερις απόπειρες εκτός Θεσσαλονίκης.

Πρώτα ήρθε η «λευκή» ισοπαλία στη Λιβαδειά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ακολούθησε η ισοπαλία επίσης χωρίς σκορ στη Ριζούπολη και η ισοπαλία με σκορ 1-1 στη Λάρισα, ενώ την Κυριακή ήρθε η πρώτη ήττα στη φετινή Super League, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να είναι πλέον δεύτερος πίσω από τον Ατρόμητο παρά το ότι στην Τούμπα έχει τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς και παρά τις διαδοχικές απώλειες βαθμών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Για να βρει κανείς την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είχε τέτοιο εκτός έδρας ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στη σεζόν 2009-10, όπου οι Θεσσαλονικείς χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι τη 10η αγωνιστική για να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη μακριά από την Τούμπα, έχοντας στον πάγκο τον Φερνάντο Σάντος.

Τότε ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει με ισοπαλία στην Τρίπολη (1-1), ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη (0-0), ισοπαλία στο Περιστέρι (0-0) και ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (2-1), με την πρώτη νίκη να έρχεται στις 7 Νοεμβρίου 2009 στην Κομοτηνή (2-1 τον Πανθρακικό).

Εάν όμως ο ΠΑΟΚ συνεχίσει φέτος το… ίδιο βιολί μακριά από την Τούμπα, κάτι που δεν είναι και τόσο απίθανο αφού ακολουθούν τα παιχνίδια με ΑΕΚ, Πανιώνιο και Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου θα πλησιάσει το αρνητικό ρεκόρ της ομάδας των… σαρδελών της σεζόν 2007-08 όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Φερνάντο Σάντος, που χρειάστηκε να φτάσει ο δέκατος εκτός έδρας αγώνας πρωταθλήματος για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη, στις 17 Φεβρουαρίου 2007 επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2-0!

Η προηγούμενη φορά που ο ΠΑΟΚ έκανε τέτοιο ξεκίνημα εκτός έδρας όπως το φετινό ήταν τη σεζόν 2006-07, όταν με προπονητή τον Γιώργο Παράσχο αναδείχθηκε ισόπαλος στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ακολούθησαν με προπονητή τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου οι ήττες από Ολυμπιακό (2-0) και Παναθηναϊκό (2-1) αλλά και η «λευκή» ισοπαλία με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (0-0), πριν οι Θεσσαλονικείς πανηγυρίσουν το πρώτο τους «διπλό» επί της Λάρισας (2-1).

Τέλος, ανάλογο ξεκίνημα με το φετινό είχε ο ΠΑΟΚ και τη σεζόν 2004-05, όταν με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη ηττήθηκε από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με 2-0, ακολούθησαν με προπονητή τον Ρολφ Φρίνγκερ η ισοπαλία με την Καλλιθέα (1-1), η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό με 5-1 και η ήττα από τη Χαλκηδόνα με 2-0, για να έρθει η νίκη στην Ξάνθη με σκορ 2-0.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags