Facebook Pixel Sportdog.gr | «Κλείδωσαν» την πρόκριση και έστειλαν μήνυμα στον Λεμονή (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2017-10-26 06:01:00

«Κλείδωσαν» την πρόκριση και έστειλαν μήνυμα στον Λεμονή (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
«Κλείδωσαν» την πρόκριση και έστειλαν μήνυμα στον Λεμονή (ΒΙΝΤΕΟ)

Με πολλές αλλαγές ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τον Αχαρναϊκό στη Νίκαια.

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου προκρίθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Ολυμπιακός, καθώς χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα και με πολλές αλλαγές στην αρχική του σύνθεση, νίκησε 3-0 τον Αχαρναϊκό σε ματς που έγινε για τους Ομίλους στη Νίκαια. Παίκτες που δεν παίζουν πολύ και θεωρούνται αναπληρωματικοί, πήραν χρόνο από τον Τάκη Λεμονή και τα πήγαν αρκετά καλά. Σκόρερ χρίστηκαν οι Ζιλέ, Μάρτιντς και Εμενίκε.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος από τα πρώτα λεπτά και μόλις στο 5’ και στο 7’ έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Τζούρτζεβιτς να σπαταλάει δύο μεγάλες ευκαιρίες, όμως τελικά στο 9’ έγινε το 1-0 με υπέροχο σουτ του Ζιλέ εντός περιοχής. Μετά το γκολ οι Πειραιώτες πίεσαν και για δεύτερο τέρμα, απείλησαν με κάποια μακρινά σουτ των Ταχτσίδη και Μάριν, ενώ στο 27’ ο πορτιέρε Λαμπίρης έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μάρτινς. Μεγάλη φάση ήταν και αυτή του 40ου λεπτού, όταν οι Καρσελά  και Ζιλέ συνεργάστηκαν εξαιρετικά, όμως το σουτ του πρώτου έφυγε λίγο άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο αντίθετα ξεκίνησε με μία καλή ευκαιρία του Αχαρναϊκού, όταν ο Πάσχος σούταρε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Καπίνο, ωστόσο στο 49’ όλα… τελείωσαν. Ο Καρσελά έκανε ωραία κίνηση, έβγαλε την σέντρα που έδιωξε δύσκολα ο Λαμπίρης και επερχόμενος Μάρτιντς δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-2.

Μετά το γκολ και τις αλλαγές των δύο προπονητών, ο ρυθμός έπεσε πάρα πολύ και οι φάσεις περιορίστηκαν στο ελάχιστο. Το τελικό 0-3 έγραψε ο Εμενίκε στο 93’ με κοντινή κεφαλιά, μετά από ωραία συνεργασία των Βρουσάι -  Μάριν και σέντρα του Γερμανού.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Αν και δεν είναι εύκολο να βγάλουμε MVP σε αυτό παιχνίδι λόγω της μεγάλης διαφοράς μεταξύ των δύο ομάδων, μπορούμε να πούμε ότι ξεχώρισε ο Καρσελά, ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε, όμως δημιούργησε φάσεις και έδειξε διάθεση. Σε καλή μέρα ήταν επίσης οι Ζιλέ και Μάρτινς, μετριότατος ο Τζούρτζεβιτς.


ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τάκης Λεμονής παρουσίασε τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια γύρισε ο Καπίνο, ενώ στην άμυνα ήταν οι Φιγκέιρας, Βούκοβιτς, Νικολάου και Μίλιτς. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν οι Ζιλέ - Ταχτσίδης, λίγο πιο μπροστά τους έπαιζε ο Μαρίν, στα άκρα οι Μάρτινς, Καρσελά και στην κορυφή ο Τζούρτζεβιτς. Στο ημίχρονο πέρασε στο ματς ο Ζντιέλαρ αντί του Ζιλέ, στο 60’ ο Εμενίκε αντί του μετριότατου και σήμερα Τζούρτζεβιτς, ενώ στο 75’ ο νεαρός Βρουσάι πήρε τη θέση του Καρσελά. 

Για τον Αχαραναϊκό, ο Π. Δημητρίου σε σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα τους Λαμπίρη, Μεγαλοοικονόμου, Μπεκατώρο, Μεντή, Αφράτη, Αρώνη, Παπασάββα, Μηλιώτη, Τσεβά, Χαραλαμπόπουλο και Πάσχο.

Η ΦΑΣΗ Το γκολ μόλις στο 9ο λεπτό κι ενώ ήδη ο Τζούρτζεβιτς είχε χάσει δύο εξαιρετικές ευκαιρίες, έδιωξε όποιο άγχος υπήρχε στους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Ζιλέ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με πολύ ωραίο σουτ έγραψε το 1-0 νωρίς – νωρίς και άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη-πρόκριση.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής του αγώνα κύριος Γκάμαρης δεν αντιμετώπισε την δύσκολη φάση και έτσι απέφυγε το λάθος, όμως οι βοηθοί του, Σαμοΐλης και Πρέντζας ήταν σε κάκιστη μέρα και πολύ δύσκολα σήκωναν σωστά το σημαιάκι τους. Στο πρώτο ημίχρονο είχαν 4/4… λάθος αποφάσεις για οφσάιντ!

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ολυμπιακός με τη νίκη αυτή εξασφάλισε και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς έχει πλέον έξι βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι συνεχίζει χωρίς άγχος στην διοργάνωση και με την δυνατότητα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Κισσαμικό να κάνει πολλές αλλαγές.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Τάκης Λεμονής έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν παίζουν πολύ τελευταία, όπως ο Ζιλέ, ο Ταχτσίδης και ο Μάρτινς, ενώ πήραν χρόνο και παιδιά που έχουν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς όπως οι Βούκοβιτς και Εμενικέ. Επέστρεψε στην 11αδα και ως αρχηγός μάλιστα ο Καπίνο, ενώ είδαμε ξανά και τον Μίλιτς, ο οποίος πάντως δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο.
 
ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα highlights της αναμέτρησης

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Π. Δημητρίου): Λαμπίρης, Μεγαλοοικονόμου, Μπεκατώρος, Μεντής (63' Καρδάσης), Αφράτης, Αρώνης (77' Κυριαζόπουλος), Παπασάββας, Μηλιώτης, Τσεβάς (88' Παπαθανασίου), Χαραλαμπόπουλος, Πάσχος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς, Νικολάου, Μίλιτς, Ζιλέ (46' Ζντιέλαρ), Ταχτσίδης, Μαρίν, Μάρτινς, Καρσελά (78' Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς (60' Εμενίκε).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags